Bucuresti :: Biserica Sf. Treime Tei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Treime Tei
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:bulevardul Lacul Tei nr. 41
Cod poștal:020372
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Moțoc Alexandru, Popescu Constantin Radu, Oprea-Călin Paul-Eduard, Popescu Radu-Constantin
Hram:Sf. Treime
Detalii:Biserica, începută în anul 1898 a fost sfințită la 21 noiembrie 1899.
La început, era numit㠓Biserica Troița din Câmpul Teilor”, deoarece pe atunci cartierul era puțin populat, dar cu foarte mulți tei. După 70 ani, în partea de apus și de miazăzi a Bisericii mai străjuiau tei bătrâni, care dădeau un pitoresc deosebit așezământului, iar din anul 1986, sub dictatura comunistă, a fost deposedată de teren și a fost înconjurată de blocuri. În același an au fost demolate și cele două case parohiale.
Biserica, începută în anul 1898 a fost sfințită la 21 noiembrie 1899.

La început, era numit㠓Biserica Troița din Câmpul Teilor”, deoarece pe atunci cartierul era puțin populat, dar cu foarte mulți tei. După 70 ani, în partea de apus și de miazăzi a Bisericii mai străjuiau tei bătrâni, care dădeau un pitoresc deosebit așezământului, iar din anul 1986, sub dictatura comunistă, a fost deposedată de teren și a fost înconjurată de blocuri. În același an au fost demolate și cele două case parohiale.
Alte informații:Cont IBAN : RO04CECEB21036RON0355776
Banca : BANK – Pantelimon Sector 2
Știri despre biserică:

»  Punerea pietrei de temelie pentru capela Parohiei Tei din Capitală. PS Timotei: Lăcașul va avea ca scop precis pregătirea tinerilor prin cateheză (2017-05-16)

 Închide 

Punerea pietrei de temelie pentru capela Parohiei Tei din Capitală. PS Timotei: Lăcașul va avea ca scop precis pregătirea tinerilor prin cateheză

[2017-05-16]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părintei Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru capela Sfinții Martiri Brâncoveni a parohiei Sfânta Treime – Tei din Capitală.
La evenimentul ce a avut loc în data de 15 mai 2017 au fost prezenți slujitorii lăcașului de cult, precum și numeroși credincioși.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța și scopul ridicării viitorului lăcaș de cult, informează Radio Trinitas.
Această capelă care se va zidi în preajma bisericii va avea ca scop precis pregătirea tinerilor prin cateheză, cuvinte de învățătură, în posturi mai ales, dar și cu alte prilejuri. Suntem bucuroși că o astfel de inițiativă prinde acum contur prin această rânduială de sfințire a locului și a pietrei de temelie, a precizat ierarhul.
În cadrul aceluiași cuvânt, părintele episcop a evidențiat și importanța duhovnicească a noului edificiu.
Când unii dintre noi se pregătesc să treacă pragul acestei lumi și vor fi privegheați în această capelă, mulți dintre dumneavoastră veți putea fi alături, rugându-vă după cum sunt datinile românești și creștinești vreme de trei zile până când țărâna va fi încredințată țărânei, a spus Preasfinția Sa.
Biserica are hramul Sfânta Treime și este așezată la intersecția bulevardului Lacul Tei și Grigore Moisil, București, Sectorul 2, în apropierea Parcului Tei, cunoscut în trecut ca Parcul 8 Mai – Grădina Teiului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3855, Ultimul acces: 2019-11-22 13:18:14

»  Zi de doliu în Parohia „Sfânta Treime” – Tei (2016-03-27)

 Închide 

Zi de doliu în Parohia „Sfânta Treime” – Tei

[2016-03-27]
de Iulian Dumitrascu

_MIR2526
Sute de oameni au participat duminică, 27 martie 2016, la Sfânta Liturghie la Parohia Sfânta Treime – Tei din Capitală, dar și la slujba înmormântării Părintelui Alexandru Moțoc. Slujbele au fost săvârșite de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după cum informează TRINITAS TV.
La slujba de înmormântare ierarhul a citit mesajul Patriarhului României, care s-a intitulat „Părintele Alexandru Moțoc – slujitor harnic și milostiv al Bisericii noastre”, din care redăm un fragment. Textul integral poate fi consultat aici.
Părintele Alexandru Moțoc rămâne în memoria noastră și în amintirea credincioșilor pe care i-a păstorit ca fiind un misionar cu vocație, un preot harnic și darnic, fidel față de credința vie, de tradiția liturgică și canonică a Bisericii Ortodoxe, fiind, în același timp, un patriot, iubitor de credință și neam.
Cancelaria Sfântului Sinod a avut în persoana sa un bun cunoscător al istoriei bisericești, al Sfintelor Canoane și al vieții sociale, care a câștigat respectul și prețuirea multora. A fost un ostenitor statornic al Bisericii noastre, dând dovadă de seriozitate, disciplină și multă abnegație în activitatea desfășurată. A avut conștiința responsabilității pentru funcția deținută în administrația bisericească centrală, pe care a onorat-o cu mult devotament.
Părintele Alexandru Moțoc a fost înmormântat în cimitirul din localitatea natală, satul dâmbovițean Vișina. Aici, părintele a slujit ca preot mai mulți ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4950, Ultimul acces: 2019-11-22 13:18:14

»  Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul sărbătorit la Parohia „Sfânta Treime” - Tei din București (2015-09-02)

 Închide 

Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul sărbătorit la Parohia „Sfânta Treime” - Tei din București

[2015-09-02]
Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia Sfânta Treime - Tei din București, cu prilejul serbării celui de-al doilea hram, Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, prăznuit în data de 01 septembrie 2015.
Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte părintele Alexandru Moțoc, parohul Bisericii Sfânta Treime - Tei, precum și preoții Paul Oprea-Călin și Radu-Constantin Popescu, slujitori la această parohie.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a evidențiat aspecte din viața Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul:
„La începutul secolului al VI-lea, un teolog de origine străromână din Dobrogea, Cuviosul Dionisie, a fost însărcinat de papa Ghelasie al Romei să rânduiască și să catalogheze documentele papale. Acesta s-a văzut nevoit să folosească datarea Imperiului roman, în timpul lui anii fiind numerotați de la începutul domniei împăratului Dioclețian (284 d. Hr.). Cuviosul Dionisie a spus: «Cum să număr eu anii făcând amintirea unui om care a persecutat Biserica, și care s-a arătat a fi atât de crud ? Nu este mai bine să numărăm anii vieții noastre plecând de Cel care ne-a propovăduit Evanghelia?». Atunci călugărul dobrogean a calculat anul în care s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos, pe care l-a numit anul 1 al erei creștine, și astfel a pus bazele calendarului creștin și al erei creștine. În 2008, când a fost trecut în rândul sfinților, Sfântul Sinod a stabilit ca pomenirea lui să se facă în prima zi a anului bisericesc”, a spus Preasfinția Sa.
Biserica Sfânta Treime - Tei din București a fost ridicată între anii 1898-1899. În perioada 2006-2009, la această parohie au fost edificate: casa parohială, clopotnița, așezământul pentru pregătire școlară, de tip after school, grupuri sanitare, un aghiasmatar s-a refăcut acoperișul sfântului locaș. Noile edificii au fost sfințite de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 30 august 2009. Cu acest prilej, Biserica a primit și al doilea hram, Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5852, Ultimul acces: 2019-11-22 13:18:14

»  Mic spectacol de Sfântul Nicolae la Biserica Parohiei “Sfânta Treime”-Tei din București (2010-12-05)

 Închide 

Mic spectacol de Sfântul Nicolae la Biserica Parohiei “Sfânta Treime”-Tei din București

[2010-12-05]
În așteptarea lui Moș Nicolae, copiii de la Școala cu clasele I-VIII nr. 31 din Capitală au susținut astăzi un mic spectacol în Biserica parohiei “Sfânta Treime” - Tei din Capitală, informează TRINITAS TV. Instituția de învățământ are, de 2 ani, un parteneriat cu parohia.
„În cadrul acestui parteneriat pe care îl avem cu Școala 31 elevii interpretează colinde cu sufletele lor pure pentru a-I cânta lui Dumnezeu slavă și să-l cinstească pe Sfântul Ierarh Nicolae”, a spus Pr. Alexandru Moțoc, parohul Bisericii „Sfânta Treime”-Tei din București.
Spectacolul a fost susținut de elevi de la clasele 1-8. La final, copiii au împodobit bradul și au primit cadouri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9244, Ultimul acces: 2019-11-22 13:18:14


Nr. vizualizări:9215
Data ultimei vizualizări:2019-11-22 13:18:15
Data actualizare:2018-09-21 14:18:23
Data încărcării:2006-05-16 12:27:12
Nr. Mesaje:1
Propunere:
(2018-04-11)
Buna ziua ,
Sunt surprinsa , ca in nici un istoric al Bisericii Sf Treime Tei , nu este mentionat preotul Constantin Marinescu , care a fost paroh mai mult de 40 de ani . Tot el , e cel care cu indarjire a reusit sa ii faca pe comunistii de la sfarsitul anilor' 70 , cand s-a demolat tot , clopotnita, gard, casa parohiala si casa dascalului , sa construiasca clopotnita si gard si sa puna calorifere in biserica. Tot atunci , datorita abnegatiei sale s-a batut si mozaicul de pe turla bisericii. La 84 ani , era sus pe schele ca sa verifice lucrarea.Cand s-a demolat Biserica Doamna Oltea , bunicul meu , caci despre el este vorba, a fost indepartat ca sa faca loc celor doi preoti, Gagiu si Munteanu , care nu mai aveau biserica. Acestia au venit la de-a gata , nu au adus nici o contributie semnificativa acestei biserici si totusi sunt mentionati in istoric. Consider , ca cel putin pentru corectitudinea istorica , aproape 50 de ani de parohiat , subliniati de toate actiunile sale ar trebui mentionati alaturi de numele sau.
@gmail.com
Nr. Fotografii:6
Fotografi:Constantin Banciu: 5, Panoramio.com: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-01-22
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 139

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2008-12-26
Aparat: Nokia N73
Contor: 709

Vedere de ansamblu
Foto: Panoramio.com

Data: 2019-01-22
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 34

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-01-22
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 17

Icoana hramului
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-01-22
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 22

Iconostas
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-01-22
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 18

Cupola turlei
Foto: Constantin Banciu