Tulcea :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Tulcea
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Tulcea
Județ:Tulcea
Adresa:Str. Traian nr. 8
Cod poștal:820136
Telefon :0240... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arcb.ro, www.primariaTulcea.ro, www.cjTulcea.ro, www.prefecturaTulcea.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail
Detalii:In 1842 au venit din Basarabia la Tulcea 43 familii de romano-catolici. Venind apoi romano-catolici polonezi si armeni catolici, s-a infiintat parohia in 1872. Deoarece devenise prea subreda, s-a construit intre anii 1992-2007 o noua biserica solida.
Alte informații:Are doua filiale cu biserici: Malcoci si Sulina
Știri despre biserică:

»  Vizită pastorală în parohia Sf. Mihail Arhanghelul din Tulcea (2018-06-08)

 Închide 

Vizită pastorală în parohia Sf. Mihail Arhanghelul din Tulcea

[2018-06-08]
Vizită pastorală
Parohia Sf. Mihail Arhanghelul din Tulcea a fost vizită recent de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Cu această ocazie, Excelența Sa a avut ocazia de a cunoaște mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credință din această parohie.

Vizita pastorală a început în seara de joi, 31 mai 2018, cu celebrarea Sfintei Liturghii solemne în biserica parohială, cu ocazia sărbătorii Preasfântului Trup și Sânge al lui Isus. În cursul dimineții zilei de vineri, 1 iunie, PS Cornel a mers în vizită la bolnavii din comunitatea catolică tulceană, iar după-amiază a participat la momentele de rugăciune din biserica parohială: devoțiunea Sfântului Rozariu și Sf. Liturghie, urmată de Adorație euharistică. Sâmbătă, 2 iunie, Episcopul a participat la cateheza cu copiii și adolescenții din parohie, iar apoi a vizitat cimitirul catolic din localitate unde, împreună cu pr. Marcel Lungeanu, paroh de Tulcea, și un grup de credincioși, s-a rugat pentru odihna veșnică a răposaților comunității, precum și pentru soldații polonezi căzuți în cel de-al doilea război mondial. Seara, Excelența Sa a prezidat Sf. Liturghie în biserica parohială din Tulcea.
Duminică, 3 iunie, a 9-a din Timpul liturgic de peste an, Episcopul a vizitat alte două comunități din zonă, administrate parohial de pr. Marcel Lungeanu: comunitatea din Malcoci – unde dimineață a celebrat Sf. Liturghie, și comunitatea din Sulina – unde a celebrat Sf. Liturghie seara. Excelența Sa a vizitat și cimitirul din Sulina, unde s-a rugat pentru răposați. Tot duminică, la ora 10.30, PS Cornel Damian a prezidat Sfânta Liturghie solemnă în biserica din Tulcea, dedicată Sfântului Mihail Arhanghelul. În cadrul celebrării, Excelența Sa a binecuvântat vitraliile din altar și de pe perete din stânga al bisericii. Vizita pastorală la Tulcea s-a încheiat luni, 4 iunie, când Episcopul s-a întâlnit cu autoritățile locale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 814, Ultimul acces: 2020-05-25 05:22:31


Nr. vizualizări:3905
Data ultimei vizualizări:2020-05-25 05:22:31
Data actualizare:2005-08-31 12:26:50
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0