Brasov :: Manastirea Sf. Ap. Toma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Ap. Toma
Brașov
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox de stil vechi
Localitate:Brașov
Județ:Brașov
Adresa:strada Dobrogeanu Gherea, nr. 75 A
Cod poștal:500003
Telefon :0268... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropoliaslatioara.ro, www.primaria-brasov.ro, www.brasovCity.ro, www.judBrasov.ro, bv.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Ap. Toma
Stil arhitectonic:Tradițional
Detalii:Manastirea este fondata, la cererea credinciosilor din Brasov si împrejurimi, cu mare greutate, abia în anul 1995. Greutatile întâmpinate din cauza autoritatilor din judet precum si a unor preoti de stil nou, care au incitat mai multi credinciosi din zona, au încetat abia atunci când acestia au înteles ca nu suntem altceva decât simpli crestini care nu doresc decât sa-si faca rugaciunile în liniste.
În 1997 se încep lucrarile la Biserica Paraclis, moment în care am întâmpinat un nou val de proteste din partea celor de alta credinta decât cea ortodoxa, care se simteau oarecum amenintati. Anul urmator, în primavara, s-a celebrat slujba de Hram în Duminica Tomei, la care, pe lânga numerosi crestini, a participat si un sobor mare de preoti si diaconi. Slujba a fost oficiata de cinci episcopi, în frunte avându-l pe Înalt Preasfintitul Vlasie Mogârzan, Arhiepiscopul si Mitropolitul crestinilor români de stil vechi din tara si de peste hotare.
Piatra fundamentala a fost pusa în anul 2003 tot cu ocazia Hramului, participând ca de obicei Mitropolitul Vlasie, Episcopii nostri si un numar mare de clerici si credinciosi. Locul pentru biserica mare a fost sfintit cu un an mai înainte de Preasfințitul Teodosie Scutaru, Episcop de Brasov. Toate aceste initiative au fost sprijinite financiar de credinciosii din judetul Brasov precum si din alte judete, fie ei de Stil Vechi sau nu, carora le multumim si pe aceasta cale.
Manastirea Sfântul Toma este astazi sub atenta cârmuire a Preasfintitului Teodosie Scutaru Episcop al Brasovului, un om de mare caracter, cu vaste cunostinte teologice, un duhovnic desavârsit, si în acelasi timp un monah simplu, smerit, care stie sa-si pastreze si sa transmita linistea si harul ce-l primeste de la Dumnezeu. Cu binecuvântarea P. S. Teodosie mai vietuiesc aici ierodiaconii Veniamin si Silvestru care si-au facut ucenicia la Manastirea Sf. Treime din judetul Bacau, unde l-au avut ca staret pe Preasfințitul Pahomie , Episcop de Vrancea.
Se doreste ca într-un viitor cât mai apropiat sa se puna si piatra de temelie pentru cladirea Clopotnitei precum si a unei "Bolnite" în care sa-si gaseasca odihna si alinarea multi dintre noi.
Nr. vizualizări:33343
Data ultimei vizualizări:2024-05-18 07:48:35
Data ultimei actualizări:2005-04-19 05:48:11
Data încărcării pe sit:2005-04-19 05:48:11
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2010-04-18)
Ma numesc Terinte Maria .Va multumesc pentru ca ne dati aceasta posibilitate de a comunica.Am sa va citesc tot site sa vad daca av.nr de cont , in cazul ca apelez cu un pomelnic . Va rog puneti fotografii cu I.M.VLASIE, PR.VISARION, PS TEODOSIE, etc. Faceti-va cunoscuti si in acest mod -internet.Sant crestina pe vechi, mi-ar placea sa ne cunoasca multimea, cum Martori lui Iahova umbla din poarta in poarta..., noi sa-l anuntam pe Mantuitorul. Cred ca e bine sa puneti rubrica cu carti scanate, cu explicarea canonului, a sta in biserica, comportament... Este acel dvd cu PS. PAHOMIE cred ca e bine de pus pe site, sa-si aminteasca fiecare ca a fost un suflet care a luptat ffff mult, cu multa rabdare, a realizat ceia ce ne-a lasat. Cred ca e bine sa puneti chiar si traseul, cum se ajunge la biserica, fie ca venim de la Bacau fie ca venim de la Sibiu.
Va doresc multa sanatate.
Tot odata cred ca e bine, daca nu deranjez si daca DA sa ma iertati, sa fie un parinte caru-ia sa-i putem scrie, asa cum e la Manas. Bucurest.
Cu mult respect Maria.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-05-09
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 561

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu