Broscauti :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Broscăuți
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Broscăuți
Comună:Broscăuți
Județ:Botoșani
Adresa:în cimitir
Cod poștal:717040
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:broscauti.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulDorohoi.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaBroscauti.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Preot:Crețu Andrian
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Bisericuța cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” a fost construită, după unele date aproximativ pe la anul 1793, din bârne de stejar, drept capelă de cimitir servind pentru prohodirea morților. În anul 1903 a fost mutată în cimitirul nou al satului, suferind oarecare modificări, anul 1903 fiind menționat în multe locuri drept anul înființării ei. A fost construită pe un soclu din piatră de râu, din lemn de stejar și acoperită inițial cu draniță, mai târziu cu tablă zincată. Catapeteasma bisericii are scheletul din lemn de brad iar icoanele din lemn de tei pictate în ulei în stil bizantin fără valoare artistică. Singurele obiecte ”susceptibile” a fi de valoare artistică sunt cele 4 icoane mari împărătești. În perioada 1985-1993 prin contribuția credincioșilor s-a încercat o întărire a structurii de rezistență a bisericii și s-a adăugat un turn clopotniță.
Datorită intemperiilor, cât și faptului că terenul pe care se află amplasată biserica este plat fără posibilitate de scurgere a apei, biserica neavând o temelie solidă, în partea stângă apa s-a infiltrat ducând la o degradare puternică a pereților. Totodată s-a constatat o deteriorare masivă a bolții astfel că după efectuarea unor expertize tehnice s-a dispus în anul 2009 întocmirea unei documentații tehnice pentru reconstruirea bisericii deoarece exista riscul de a se prăbuși.
În luna iunie 2010 s-a început construcția noii biserici, pe o temelie solidă, din cărămidă, stadiul actual fiind destul de avansat, reușindu-se a fi acoperită nava, cu tablă de cupru iar lucrările la turnul clopotniță fiind în stadiul final.
Nr. vizualizări:3140
Data ultimei vizualizări:2021-05-18 16:41:50
Data ultimei actualizări:2013-12-28 11:18:12
Data încărcării pe sit:2006-05-09 07:01:51
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0