Braila :: Biserica Sf. Spiridon Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Spiridon Nou
Brăila
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Brăila
Județ:Brăila
Adresa:șoseaua Buzăului nr. 15
Cod poștal:810295
Telefon :0239... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.edj.ro, www.primariaBraila.ro, www.portal-Braila.ro, www.prefecturaBraila.ro
Preot:Mircea Ionuț Băncilă, Ovidiu Soare
Hram:Sf. Spiridon
Detalii:Construită în 1998.
Știri despre biserică:

»  Sărbătoare la Parohia „Sf. Spiridon Nou” din municipiul Brăila (2015-12-14)

 Închide 

Sărbătoare la Parohia „Sf. Spiridon Nou” din municipiul Brăila

[2015-12-14]
Prăznuirea Sfântului Ierarh Spiridon în Parohia care-l are ca ocrotitor în municipiul Brăila, a prilejuit organizarea unor ample manifestări liturgice, misionar-culturale și filantropice.
În ajun, pe baza parteneriatului dintre Școală și Biserică, la Școala Gimnazială Fănuș Neagu din Brăila, ocrotită de Sfântul Ierarh Spiridon, a avut loc o serbare cu tematică religioasă în care au fost prezentate scenete cu secvențe din viața și lucrarea Sfântului Spiridon, cântece religioase și colinde.
În continuare, la biserica parohială a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litie la care a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, ierarhul a oferit daruri copiilor implicați activ în programul catehetic Hristos împărtășit copiilor.
A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți brăileni, în fruntea căruia s-a aflat Pr. consilier Horațiu Moldovan, delegat eparhial.
După slujbă, în prezența autorităților locale, a conducerii Inspectoratului Școlar Județean și a corpului profesoral, a avut loc festivitatea de premiere a unui număr de 31 de elevi ai Școlii Gimnaziale Fănuș Neagu, care au obținut media 10 la finalul anului școlar 2014-2015.
Pentru rezultatele deosebite la învățătură, Parohia Sf Spiridon Nou din Brăila a oferit fiecărui elev suma de 100 lei, cărți de zidire sufletească, dulciuri, precum și Diploma de Excelență emisă de Arhiepiscopia Dunării de Jos.
La final, parohia a organizat tradiționala agapă creștină la Așezământul Social-Filantropic Sf. Pantelimon din Brăila la care au fost invitați și copiii premiați, membrii corpului profesoral, autoritățile locale și membrii filialei brăilene a Asociației Părinți pentru Ora de Religie.
Activitățile susținute cu acest prilej au avut rolul de a cinsti pe ocrotitorul parohiei și al școlii, de a consolida parteneriatul Biserică - Școală și de a deschide perspectiva apropierii de biserică a celor mai merituoși tineri din parohie.
Școala Gimnazială Fănus Neagu, ocrotită de Sfântul Ierarh Spiridon a primit numele scriitorului în luna septembrie a anului 2002 în prezența Chiriarhului Dunării de Jos și a scriitorului Fănus Neagu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2716, Ultimul acces: 2020-08-04 18:30:54


Nr. vizualizări:4269
Data ultimei vizualizări:2020-08-04 18:30:54
Data actualizare:2016-03-02 21:27:21
Data încărcării:2006-05-08 20:17:28
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0