Braila :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Brăila
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Brăila
Județ:Brăila
Adresa:strada Ana Aslan nr. 12
Cod poștal:810009
Telefon :0239... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.edj.ro, www.primariaBraila.ro, www.portal-Braila.ro, www.prefecturaBraila.ro
Preot:Leontin Popescu, Costică Crețu
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Situata în incinta Ansamblului Centrului Istoric Braila, în zona intersectiei str. Ana Aslan cu str. Scolilor si în apropierea strazii Calea Calarasilor, într-o zona cu caracter predominant rezidential (locuinte cu caracter reprezentativ datând din diferite perioade de evolutie a orasului modern, realizate în diferite stiluri arhitecturale) si cu o atmosfera traditional urbana autohtona bine conservata, zona ce cuprinde si o concentrare relativ mare de imobile cu valoare de monumente istorice.
Din datele consemnate în documentele consultate rezulta ca existenta actualului imobil este mai veche decât cea a actualei constructii, pe locul acesteia existând anterior o alta biserica care fusese construita între anii 1835 – 1837 pe un teren cu o suprafata aproximativa de 4500 m. p. situat la intersectia strazii denumite atunci Slatineanu (Slatiniano) si cea care va fi consemnata în editia din anul 1856 a ”Planului urbei si portului Braila” sub numele de “Scolei Publice”, biserica care fusese sfintita de P. S. Chesarie, Episcopul Buzaului.
Aceasta prima biserica a cazut prada unui incendiu în anul 1859 (5 octombrie) .
Cu toate ca în unele surse este consemnat anul 1859 ca data a începerii actualei cladiri (lucru discutabil în contextul conditiilor meteo – climatice ale perioadei din an când ar fi fost posibil aceasta ca si al posibilitatilor tehnice ale timpului) , alte surse (din arhiva bisericii) mentioneaza ca realizarea actualei constructii începe în anul 1863 si se termina în anul 1865, an în care biserica este pictata de pictorul Petre Alexandrescu (absolvent al Academiei de Pictura din Roma, care realizase deja la acea data pictura bisericii manastirii Antim din Bucuresti) într-un stil de inspiratie renascentista italiana si este sfintita de catre P. S. Melhisedec, Episcopul Dunarii de Jos Galati.
Cod Monument:BR-II-m-B-02065
Știri despre biserică:

»  Sf. Nicolae prăznuit la Brăila. IPS Casian s-a rugat împreună cu membrii comunității parohiale ocrotite de sfânt (2017-12-07)

 Închide 

Sf. Nicolae prăznuit la Brăila. IPS Casian s-a rugat împreună cu membrii comunității parohiale ocrotite de sfânt

[2017-12-07]
de Iulian Dumitrascu

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat miercuri în Biserica Sfântul Nicolae din Brăila, unde a oficiat Sfânta Liturghie. La eveniment au participat numeroși tineri și copii, dar și reprezentanți ai autorităților civile și militare din orașul de la Dunăre, informează Biroul de presă al Eparhiei.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corul Kinonia al Seminarului Teologic Sf. Apostol Andrei din Galați, care, la momentul chinonicului, au susținut un concert de colinde și alte cântări bizantine specifice perioadei liturgice.
Activitățile culturale și catehetice au culminat prin premierea, de Chiriarhul Dunării de Jos, a 6 tineri olimpici și 3 profesori, reprezentanți ai mai multor licee și colegii din județul Brăila. De asemenea, au mai fost premiați 2 elevi implicați în pregătirea pelerinajului de tineret de la Mănăstirea Buciumeni, ediția a XXII-a. Toți acești tineri au primit diplome, premii în bani și cărți de zidire sufletească.
Ceilalți copii prezenți au primit ieri daruri de la Moș Nicolae, parohia pregătind în acest scop 300 de pachete cu alimente, dulciuri și alte daruri de suflet.
În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop s-a rugat pentru odihna sufletului Regelui Mihai I, iar la final a săvârșită o slujbă de pomenire pentru Majetatea Sa Regele, trecut la cele veșnice în 5 decembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1827, Ultimul acces: 2020-08-05 02:49:08

»  IPS Casian a slujit la biserica Sf. Nicolae din Brăila (2016-12-06)

 Închide 

IPS Casian a slujit la biserica Sf. Nicolae din Brăila

[2016-12-06]
de Gheorghe Anghel

IPS Casian
Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat astăzi, 6 decembrie 2016, Sfânta Liturghie în biserica Sfântului Nicolae din Brăila. Sute de credincioși au fost prezenți la sfintele slujbe oficiate cu prilejul hramului lăcașului de cult. Cinstirea Sfântului Arhiepiscop al Mirelor Lichiei, în ziua sa de prăznuire, a încheiat seria manifestărilor pastoral-misionare, culturale și social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în municipiul Brăila.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galați, care, la momentul chinonicului a susținut un concert de colinde și alte cântări bizantine specifice perioadei liturgice a postului.
Activitățile culturale și catehetice au culminat prin premierea, de către Chiriarhul Dunării de Jos, a 10 tineri olimplici, reprezentanți ai Colegiului Național „Nicolae Bălcescu“, ai Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci“, ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga“ și ai Liceului Pedagogic “D.P. Perpessicius” din Brăila. Aceștia au primit diplome, premii substanțiale în bani și cărți de zidire sufletească. Și ceilalți copii prezenți au primit în această zi daruri de la Moș Nicolae, parohia pregătind în acest scop 300 de pachete cu alimente, dulciuri și alte daruri de suflet, a precizat pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
În această perioadă, un fragment din moaștele Sfântului Nicolae și din ale Sfântului Andrei au fost așezate spre închinare credincioșilor într-un baldachin special amenajat în apropierea lăcașului de cult.
Peste 15.000 de credincioși au fost „călători pe calea sfinților“ în cele trei zile de pelerinaj brăilean și gălățean deopotrivă, aceștia având posibilitatea ca, în evlavie, să se închine și să sărute moaștele Sfântului Ierarh Nicolae și ale Sfântului Apostol Andrei așezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada din fața bisericii „Sf. Ierarh Nicolae“, a mai spus părintele Gabriel Molocea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2433, Ultimul acces: 2020-08-05 02:49:08


Nr. vizualizări:3969
Data ultimei vizualizări:2020-08-05 02:49:08
Data actualizare:2015-03-03 02:25:16
Data încărcării:2006-05-08 20:16:43
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:5
Fotografi:internet: 4, Ana Abronov: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-01-17
Aparat: Nikon D3000
Info: noaptea
Contor: 305

Vedere de noapte
Foto: Ana Abronov

Data: 2007-05-17
Aparat: Canon Canon PowerShot A530
Contor: 153

Vedere de ansamblu
Foto: internet

Data: 2007-05-17
Aparat: Canon Canon PowerShot A530
Contor: 96

Vedere din față
Foto: internet

Data: 2007-05-17
Aparat: Canon Canon PowerShot A530
Contor: 104

Fațada
Foto: internet

Data: 2007-05-17
Aparat: Canon Canon PowerShot A530
Contor: 76

Intrare
Foto: internet