Brasov :: Biserica Sf. Petru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Petru
Brașov
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Brașov
Județ:Brașov
Adresa:strada Zizinului nr. 24a
Cod poștal:500403
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.bru.ro/blaj/, www.primaria-brasov.ro, www.brasovCity.ro, www.judBrasov.ro, www.prefecturaBrasov.ro
Hram:Sf. Petru
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:Construită în 1996.
Știri despre biserică:

»  Sărbătoarea hramului parohiei „Sfântul Petru” din Brașov (2019-07-01)

 Închide 

Sărbătoarea hramului parohiei „Sfântul Petru” din Brașov

[2019-07-01]
Duminică, 30 iunie 2019, parohia greco-catolic㠄Sfântul Petru” din Brașov și-a sărbătorit hramul. Momentul de bucurie al comunității a fost încununat de prezența Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore și a preoților din Protopopiatul Brașov. Momentul de sărbătoare a început în după-amiaza zilei de 29 iunie, cu a X-a ediție a reuniunii corale „Pietrele Credinței” dedicată Sfinților Apostoli Petru și Pavel, organizată sub egida protopopiatului greco-catolic Brașov.

Ieri, în prezența unui număr mare de credincioși, Preasfinția Sa Claudiu a celebrat Sfânta Liturghie, împreună cu parohul și protopopul de Brașov, pr. Flavius Florea și preoții din protopopiatul Brașov. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul „Catolica”. Semnalăm prezența la eveniment a autorităților Consiliului Județean Brașov. Preasfinția Sa Claudiu a transmis comunității salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, mulțumind totodată în numele Preafericirii Sale și personal părintelui paroh și protopop Flavius Florea și coralei Catolica pentru implicarea în organizarea recentei vizite a Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj. Reamintim faptul că pr. protopop al Brașovului a coordonat cei aproximativ 600 de voluntari de pe Câmpia Libertății, iar corala Catolica a oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie cu beatificarea Episcopilor noștri martiri.
A evidențiat apoi importanța Sărbătorii Sfinților Apostoli, care ne invită să medităm profund la vocația noastră de creștini. Figurile celor doi mari apostoli, a spus Preasfinția Sa, ne aduc aminte că trebuie să mergem pe urmele lui Isus. Aceștia ne învață să nu ne temem în fața slăbiciunilor, deoarece suntem păcătoși iertați de Dumnezeu. Prin urmare, fundamentul Bisericii nu este meritul personal, ci îndurarea lui Dumnezeu. Creștem în harul lui Cristos prin puterea Spiritului Sfânt. Tot în această zi, cinci copilași din parohie au primit pentru prima dată în mod solemn Sfânta Împărtășanie, un moment semnificativ de întâlnire cu Dumnezeu, nu doar pentru persoana în sine, ci și pentru familie.
La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa Claudiu a înmânat coralei Catolica o diplomă de recunoștință semnată de Sfântul Părinte Papa Francisc și o medalie cu Fericiții Episcopi martiri dirijorului coralei, Mihail Gorbunov. Din partea Preafericirii Sale Cardinal Lucian i-a fost dăruit pr. prot. Flavius Florea și parohiei Brașov I, unul dintre potirele care s-au aflat pe masa altarului de pe Câmpia Libertății la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc. La final, fiecare credincios prezent a primit binecuvântarea Preasfinției Sale, a fost miruit și a primit o iconiță cu Fericiții Episcopi martiri. (Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 605, Ultimul acces: 2020-07-07 08:16:23

»  PS Claudiu la sărbătoarea parohiei Sfântul Petru, din Brașov (2018-06-25)

 Închide 

PS Claudiu la sărbătoarea parohiei Sfântul Petru, din Brașov

[2018-06-25]
Sărbătorirea hramului
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, premergătoare sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care este hramul bisericii parohiale, a constituit pentru parohia greco-catolică Sfântul Petru, din Brașov, un moment de bucurie. Momentul de sărbătoare a început în după-amiaza zilei de 23 iunie 2018, cu a IX-a ediție a reuniunii corale „Pietrele Credinței”, organizată sub egida Protopopiatului greco-catolic Brașov de către prof. Mihail Gorbonov. Formațiile corale participante au fost: corala „Catolica” de la biserica greco-catolică Sfântul Petru, din Brașov; corul „Polifonia” din Săcele, jud. Brașov; și corul de camer㠄Astra” din localitate. La eveniment a participat și Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, care le-a transmis celor prezenți un mesaj cu o încărcătură spirituală deosebită.

Duminică, în prezența unui număr mare de credincioși, Preasfinția Sa Claudiu a celebrat Sfânta Liturghie, împreună cu pr. paroh și protopop de Brașov, Flavius Florea, pr. protopop de Făgăraș, Liviu Negrea, și alți cinci preoți. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corala „Catolica”. Au fost prezente autoritățile Consiliului Județean Brașov. După ce a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, PS Claudiu le-a vorbit celor prezenți despre sfințenie. A subliniat chemarea Evangheliei de a trece de la credința mărturisită cu buzele la credința mărturisită cu inima, pentru a putea vedea în viață minunile. I-a îndemnat pe credincioși să asculte glasul Domnului de pace și de liniște, cerând inspirația divină pentru a face lucrurile bine.
Totodată, a continuat Preasfinția Sa, „suntem invitați să fim picături de apă în lumea în care trăim și să facem să strălucească în noi scânteia de divinitate pe care o posedăm”. A evocat apoi exemplul de sfințenie al Apostolilor Petru și Pavel și al Sf. Ioan Botezătorul, figuri care ne invită să alegem esența vieții. Tot în această zi, 10 copilași din parohie au primit pentru prima dată în mod solemn Sfânta Împărtășanie, un moment semnificativ de întâlnire cu Dumnezeu, nu doar pentru persoana în sine, ci și pentru familie. La sfârșitul Sfintei Liturghii, după sfințirea icoanelor cu stațiunile Căii Sfintei Cruci și după un moment artistico-spiritual oferit de câțiva tineri din parohie, pr. Flavius Florea a adresat un cuvânt de mulțumire și recunoștință Preasfinției Sale Claudiu și tuturor celor prezenți.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 889, Ultimul acces: 2020-07-07 08:16:23


Nr. vizualizări:3516
Data ultimei vizualizări:2020-07-07 08:16:24
Data actualizare:2006-05-08 08:01:43
Data încărcării:2006-05-08 08:01:43
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:5
Fotografi:Alexandru Losonczy: 3, Constantin Banciu: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-11-15
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 177

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2012-02-26
Aparat: NIKON COOLPIX L23
Contor: 92

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2010-02-01
Aparat: NIKON E8800
Contor: 112

Vedere de noapte
Foto: Constantin Banciu

Data: 2012-02-26
Aparat: NIKON COOLPIX L23
Contor: 42

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2012-02-26
Aparat: NIKON COOLPIX L23
Contor: 32

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy