Bousori :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Boușori
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Boușori
Comună:Solești
Județ:Vaslui
Cod poștal:737476
Persoană de contact :preot paroh Adrian Escu
Telefon :0741... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.protoieriaVaslui.ro, www.episcopiahusilor.ro, www.comunaSolesti.ro, www.cjVS.ro, www.prefecturaVaslui.ro
Preot:Adrian Escu
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Construită în jur de 1894.
Satul Bousori este o veche comuna de razasi moldoveni care dupa reforma administrativa din 1964 a trecut sub administratia comunei Solesti. in trecut a cuprins si satele valea silistei si Stioborani in prezent avand ca filie doar satul Valea Silistei
Biserica parohiala cu hramul Sf. Ierarh. Nicolae a suferit numeroase degradari in urma cutremurelor trecute in prezent incercandu-se restaurarea ei.
Biserica Sf. Nicolae a fost ridicată prin efortul sătenilor sub directa îndrumare a preotului paroh care deservea nevoile spirituale ale credincioșilor din satele Boușori, Știoborăni și Valea Siliștei, al cărui nume însă nu s-a păstrat. Biserica a fost ridicată folosindu-se ca material așa numitul paiantă, dar numeroasele cutremure și intemperii la care a rezistat mai bine de un secol a făcut ca în anul 1959 să fie ridicată actuala Biserică închinată tot Sf. Ierarh Nicolae, prin directa implicare a preotului paroh Constantin Ciolacu, preot ce a rămas întipărit adânc în memoria enoriașilor pană în zilele noastre păstorind timp de aproape jumătate de secol această parohie. Actuala biserica este construita stil nava cu turla deschisa pe naos, oferind un spatiu destul de generos pentru nevoile spriritual membrilor acestei mici comunitati.

De-a lungul timpului au fost necesare reparații tot prin purtarea de grijă a părintelui Constantin Ciolacu care a consolidat-o prin acoperirea ei cu scândură și turnarea unei centuri de susținere stadiu în care se află și astăzi fiind necesare lucrări de consolidare, trecerea vremii spunându-și cuvântul în cel mai pronunțat mod.
Pe prima pagina a Sfintei Evanghelii se află scrise numele preoților slujitori ce au păstorit această Biserică după 1990:

Pr. Constantin Ciolacu, Pr. Hârtopanu Constantin, Pr. Pascariu Constantin, Pr. Câmpeanu, Pr. Ilie Nicolae Lucian, Pr. Adrian Escu, hirotonit preot în data de 24 fiind ianuarie 2010 de către P. S. Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor.
Nr. vizualizări:2491
Data ultimei vizualizări:2020-09-20 19:38:17
Data actualizare:2015-07-13 12:12:48
Data încărcării:2006-05-05 18:21:37
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4
Fotografi:ProtoieriaVaslui.ro: 4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-05-25
Contor: 102

Vedere din lateral
Foto: ProtoieriaVaslui.ro

Data: 2012-05-25
Contor: 89

Vedere din lateral
Foto: ProtoieriaVaslui.ro

Data: 2012-05-25
Contor: 97

Vedere din lateral
Foto: ProtoieriaVaslui.ro

Data: 2012-05-25
Contor: 67

Vedere din față
Foto: ProtoieriaVaslui.ro