Barasti :: Biserica de Stil Vechi Nemteni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica de Stil Vechi Nemțeni
Bărăști
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox de stil vechi
Localitate:Bărăști
Comună:Boroaia
Județ:Suceava
Cod poștal:727041
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropoliaslatioara.ro, www.comunaboroaia.ro, www.cjSuceava.ro, sv.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Amariucai Gheorghe
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie, Buna vestire
Detalii:Construita in 1948.
Pe locul actualului locas a mai existat o biserica, al carei constructie a inceput in anul 1930. Biserica a fost construita pe terenul lui Ion Gh. Maxim, un om recunoscut ca fiind extrem de dur ca , , nici cioara nu trecea pe deasupra casei lui”.
In anul 1981 a inceput pictura bisericii, la care au participat: Pr. Ignat Birgauanu, Pr. Iosif Otel si Ierodiaconul Saftian Lavrentie. Interesant, biserica a avut ca mester principal la constructie pe Saftian Costache, sculptura catapetesmei a fost facuta de fiul acestuia, Saftian Alexandru, iar la pictura a participat din plin si cu cele mai reusite reprezentari nepotul Lavrentie Saftian.
Comparativ cu bisericile construite dupa 1989, Biserica Nemteni este o biserica mica, dar, frumusetea picturii si originalitatea arhitecturii o face unica intre bisericile de stil vechi și nu numai. Merita sa o vizitati, ori la hramul mare, Sf. Dimitrie, ori la al doilea hram, Buna Vestire.
Alte informații:Biserica actuala este situata in comuna Boroaia, judetul Suceava, catunul Nemteni. Comuna Boroaia se afla in partea de sud a judetului Suceava, la granita cu judetul Neamt pe D. N. 15, la jumatatea distantei dintre localitatile Falticeni si Targu Neamt, pe malul drept al raului Moldova. Originea așezarii iși are inceputurile in timpul lui Ștefan Cel Mare cand, un oștean ce l-a salvat pe Ștefan intr-o batalie primește drept rasplata teritoriul actualei așezari, cuprinsă la vest intre culmile munților Neamțului ți la est apa Moldovei. Numele oțteanului era Bour, iar dupa moarteț acestuia, a ramas soția Bouroaia, nume sub care figura in vechime actuala comuna.
Denumirea catunului Nemteni deriva din faptul ca satul era subordonat manastirii Neamt, fiind un sat de razesi (oameni liberi, scutiti de dari) .
Nr. vizualizări:13795
Data ultimei vizualizări:2024-05-18 03:44:38
Data ultimei actualizări:2022-04-22 17:14:14
Data încărcării pe sit:2006-05-03 16:45:24
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-05-23
Aparat: FUJIFILM FinePix F810
Info: Biserica Nemțeni, Boroaia,
Contor: 291

Detaliu catapetesmă
Foto: Voluntar