Bolintin-Vale :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Bolintin-Vale
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bolintin-Vale
Județ:Giurgiu
Cod poștal:085100
Telefon :0728... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiagiurgiului.ro
www.bolintin.net
www.cjGiurgiu.ro
www.prefecturagiurGiu.ro
Preot:SERBAN ION, BELDIMAN NICUSOR
Hram:Adormirea Maicii Domnului,
Detalii:Construita in jur de 1832.
Alte informații:Parohia Bolintin-Vale I.
Cod Monument:GR-II-m-B-14935
Știri despre biserică:

»  Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Bolintin Vale (2016-01-08)

 Închide 

Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Bolintin Vale

[2016-01-08]
Biserica Ortodoxă a sărbătorit joi, 07 ianuarie 2016, Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din orașul Bolintin Vale, cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Protopopiatul Bolintin, informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul de învățătură, adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a evidențiat viața și lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care Însuși Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toți oamenii născuți din femeie și cel dintâi între Proroci.
Acest minunat praznic al Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, a fost așezat de Sfinții Părinți în zilele de sărbătoare ale Botezului Mântuitorului nostru, deoarece Sfântul Ioan a fost slujitor al tainei dumnezeiscului Botez al Domnului, dar și pentru a nu trece sub tăcere nici una din faptele minunate ale Sfântului Ioan, a spus Preasfinția Sa.
După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la cele veșnice.
La final, Episcopul Giurgiului l-a felicitat pe părintele paroh Șerban Ion, Inspector Eparhial al Episcopiei Giurgiului, care și-a sărbătorit ocrotitorul, după care i-a oferit Monografia Schitului Sfântul Nicolae, Medalia omagial㠄15 ani – de la înființarea Episcopia Giurgiului" și mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei.
De asemenea, preoții slujitori i-au mulțumit Chiriarhului pentru bucuria de a fi în mijlocul enoriașilor din Parohia Bolintin Vale, în cea de-a doua zi după sărbătoarea Botezului Domnului.
Credincioșii prezenți au putut aduce cinstire Moaștelor Sfintei Mucenițe Paraschevi și ale Sfântului Trifon, aflate în aceasta biserică, după care au primit din partea ierarhului calendare, iconițe și Pastorala Nașterii Domnului, adresându-le celor care își sărbătoresc omomastica, urări de sănătate, pace și fericire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2138, Ultimul acces: 2019-08-19 12:08:16

»  Slujire arhierească la Catedrala din Bolintin Vale (2015-10-27)

 Închide 

Slujire arhierească la Catedrala din Bolintin Vale

[2015-10-27]
La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (26 octombrie 2015), Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului din orașul Bolintin Vale, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Episcopiei.
În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a subliniat faptul că Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, prin vitejia și tăria sa în credința lui Hristos, a biruit deșertăciunile vremelnice ale acestei lumi, mărturisind chiar până la moarte dreapta credință în Cel care este Biruitorul iadului și al morții și chezașul vieții noastre celei veșnice în Împărăția Cerurilor. „Prin faptele sale”, a mai amintit Preasfinția Sa, „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie devine un model de urmat pentru noi, îndemnându-i pe credincioși să fie împreună lucrători și următori lui Hristos pe calea mântuirii”.
În semn de prețuire, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit părintelui Ion Șerban, Inspector General Bisericesc și paroh al bisericii Adormirea Maicii Domnului, și părintelui lect. univ. dr. Nicușor Beldiman, mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei Giurgiului și la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Credincioșii prezenți au primit ultimul număr al publicației eparhiale Revista Ortodoxă și al revistei Familia Ortodoxă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2440, Ultimul acces: 2019-08-19 12:08:16

»  Slujire Arhierească în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Bolintin Vale (2015-10-27)

 Închide 

Slujire Arhierească în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Bolintin Vale

[2015-10-27]
În 26 octombrie 2015, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului din orașul Bolintin Vale, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a subliniat faptul că Sfântul Mare Mucenic Dimitrie prin vitejia și tăria sa în credința lui Hristos a biruit deșertăciunile vremelnice ale acestei lumi, mărturisind chiar până la moartea dreapta credință în Cel care este Biruitorul iadului și al morții și chezașul vieții noastre celei veșnice în Împărăția Cerurilor. Prin faptele sale, a mai amintit Preasfinția Sa, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie devine un model de urmat pentru noi, îndemnându-i pe credincioși să fie împreună lucrători și următori lui Hristos pe calea mântuirii.
La final a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru poetul, dramaturgul și omul politic Dimitrie Bolintineanu, care își doarme somnul de veci în curtea Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Bolintin Vale.
În semn de prețuire, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit Pr. Ion Șerban, Inspector General Bisericesc și paroh al bisericii Adormirea Maicii Domnului și Pr. lect. univ. dr. Nicușor Beldiman mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei Giurgiului și la Editura Basilica a Patriarhiei Române, iar credincioșii prezenți au primit ultimul număr al publicației eparhiale Revista Ortodoxă și al revistei Familia Ortodoxă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2460, Ultimul acces: 2019-08-19 12:08:16

»  Slujire arhierească în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Bolintin Vale, Episcopia Giurgiului (2010-09-06)

 Închide 

Slujire arhierească în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Bolintin Vale, Episcopia Giurgiului

[2010-09-06]

Creștinii ortodocși s-au aflat ieri, 5 septembrie, în Duminica a XV-a după Rusalii, prilej cu care în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Bolintin Vale, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, informează episcopiagiurgiului.ro. În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți, Întâistătătorul eparhiei noastre a explicat înțelesurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică.
Astfel, Preasfinția Sa a subliniat valoarea poruncii iubirii care reprezintă cea mai de seamă poruncă, în care se cuprind toate celelalte și care este însăși esența Legii, adică iubirea lui Dumnezeu din toată inima, din tot sufletul și din tot cugetul, iar pe aproapele ca pe noi înșine. Prin îndeplinirea ei, creștinul imită pe Dumnezeu. Izvorul acestei iubiri, a mai arătat Preasfințitul Părinte, este Dumnezeu însuși, Care este iubire și își revarsă iubirea în inimile noastre, prin Duhul Sfânt.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4551, Ultimul acces: 2019-08-19 12:08:16


Nr. vizualizări:4824
Data ultimei vizualizări:2019-08-19 12:08:16
Data actualizare:2014-12-23 07:33:13
Data încărcării:2006-05-03 09:26:23
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:6
Fotografi:Voluntar: 5
Panoramio.com: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-07-18
Aparat: SAMSUNG GT-I9195
Contor: 196

Vedere din faya
Foto: Voluntar

Data: 2011-12-12
Aparat: Canon Canon EOS 400D DIGITAL
Contor: 174

Vedere din spate
Foto: Panoramio.com

Data: 2015-07-18
Aparat: SAMSUNG GT-I9195
Contor: 81

Monument
Foto: Voluntar

Data: 2015-07-18
Aparat: SAMSUNG GT-I9195
Contor: 69

Monument
Foto: Voluntar

Data: 2015-07-18
Aparat: SAMSUNG GT-I9195
Contor: 59

Monument
Foto: Voluntar

Data: 2015-07-18
Aparat: SAMSUNG GT-I9195
Contor: 69

Monument
Foto: Voluntar