Basca Rozilei :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Ortodoxă
Bâsca Rozilei
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bâsca Rozilei
Comună:Nehoiu
Județ:Buzău
Cod poștal:125101
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.primaria-nehoiu.ro, www.cjBuzau.ro, www.prefecturaBuzau.ro
Detalii:Construită în jur de 1875.
Știri despre biserică:

»  IPS Ciprian a sfințit biserica Parohiei Bâsca Rozilei din jud. Buzău (2017-05-08)

 Închide 

IPS Ciprian a sfințit biserica Parohiei Bâsca Rozilei din jud. Buzău

[2017-05-08]
de Iulian Dumitrascu

În Duminica a 4-a după Paști, 7 mai 2017, credincioșii din localitatea Bâsca Rozilei, județul Buzău, au participat la un eveniment istoric pentru comunitatea ce aparține orașului Nehoiu. Biserica din sat, aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
După slujba de sfințire, ierarhul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în locașul de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei, ne-a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.
Sărbătoarea a adunat numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi, precum și reprezentanți ai autorităților locale. Potrivit tradiției, toți cei prezenți au trecut prin Sfântul Altar, pentru a se închina și a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.
Pornind de la minunea vindecării slăbănogului de la Vitezda, relatată în Evanghelia acestei duminici, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat, în cuvântul de învățătură, că Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, a venit pe pământ ca să-l caute pe omul suferind, necăjit și întristat, care s-a poticnit sub povara păcatelor, pentru a-i reda sănătatea sufletească și trupească.
Scăldătoarea de la Vitezda, în care omul bolnav primește tămăduire, este însăși biserica-locaș sfințit, unde ne adunăm ca să-L slăvim pe Dumnezeu, să-I cerem ajutorul și, totodată, să-I mulțumim pentru binefacerile revărsate asupra noastră, a spus Înaltpreasfinția Sa.
La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh, Constantin Răduca, a fost hirotesit iconom stavrofor, ca o recunoaștere a realizărilor sale pe plan pastoral-misionar și administrativ-gospodăresc.
Locașul de rugăciune al Parohiei Bâsca Rozilei a fost construit din lemn în anul 1875. În urma degradării cauzate de intemperii, la inițiativa actualului paroh, prin contribuția enoriașilor, a Primăriei Nehoiu și a unor sponsori, s-au efectuat ample lucrări de consolidare și renovare a sfântului locaș. De asemenea, biserica a fost dotată cu mobilier și cu obiectele de cult necesare, iar Sfânta Masă a fost refăcută din marmură.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 497, Ultimul acces: 2020-03-28 13:26:15


Nr. vizualizări:1494
Data ultimei vizualizări:2020-03-28 13:26:15
Data actualizare:2006-04-20 12:06:01
Data încărcării:2006-04-20 12:06:01
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0