Barna :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Bârna
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bârna
Comună:Bârna
Județ:Timiș
Cod poștal:307025
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-banatului.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Detalii:Construită în jur de 1895.
Știri despre biserică:

»  IPS Ioan a sfințit biserica din parohia Bârna | Ctitorii și eroii neamului pomeniți de Mitropolitul Banatului (2017-11-13)

 Închide 

IPS Ioan a sfințit biserica din parohia Bârna | Ctitorii și eroii neamului pomeniți de Mitropolitul Banatului

[2017-11-13]
de Gheorghe Anghel

IPS Ioan - târnosire Bârna
Biserica din Parohia Bârna a fost sfințită duminică de IPS Ioan, Mitropolitul Banatului. După slujba de târnosire, Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul căreia au fost pomeniți ctitorii, dar și feciorii care au plecat pe front în Primul și în Al Doilea Război Mondial din această localitate, care nu s-au mai întors să-și vadă biserica zidită de părinții lor.
În semn de recunoștință pentru activitatea desfășurată în cei 39 ani de slujire clericală, preotul paroh a fost hirotesit iconom stavrofor, informează site-ul oficial al Eparhiei. La slujbă au participat reprezentanți ai autorităților locale și un număr mare de credincioși.
După otpustul Liturghiei, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța și semnificațiile târnosirii unei biserici. În acest sens, Ierarhul a spus că biserica recent sfințită de astăzi a trecut în Cer.
Începând de astăzi, biserica aceasta o veți vedea doar aici, dar ea de astăzi a trecut în Cer. Strămoșii dumneavoastră au așteptat în Împărăția lui Dumnezeu de 100 de ani, să aibă și ei biserică în Cer. Dumnezeu să-i odihnească în ceruri pe strămoșii frățiilor voastre, care au zidit aici, la poalele munților, această frumoasă și măreață biserică, a afirmat Înaltpreasfinția Sa.
Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din satul Sărăzani, Comuna Bârna, a fost zidită în anul 1877. Lucrările de consolidare și înfrumusețare au fost începute în anul 2008 de părintele Vasile Ciotău și finalizate anul acesta de părintele Miron Zepa. Pictura lăcașului de cult este executată în tehnica frescă de Corina Uriuc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 866, Ultimul acces: 2020-07-06 04:36:00


Nr. vizualizări:2807
Data ultimei vizualizări:2020-07-06 04:36:00
Data actualizare:2019-01-30 10:40:04
Data încărcării:2006-04-19 15:03:09
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0