Bacau :: Biserica Sf. Imparati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Împărați
Bacău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bacău
Județ:Bacău
Adresa:strada Oituz nr. 40
Cod poștal:600251
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.epr.ro, www.primariaBacau.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena
Detalii:Construită în jur de 1842-1845.
Cod Monument:BC-II-m-B-00778
Știri despre biserică:

»  IPS Ioachim a hirotonit preot și a instalat paroh în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău (2017-02-06)

 Închide 

IPS Ioachim a hirotonit preot și a instalat paroh în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău

[2017-02-06]
de Sorin Ionițe

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a aflat duminică, 5 februarie 2017, în Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bacău, unde a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, notează site-ul oficial al Eparhiei.
În Duminica Vameșului și Fariseului au participat la slujbă un număr mare de credincioși și un grup de maici de la Mănăstirea Văratec cu stareța lor, Monahia Iosefina Giosanu.
În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Bogdan-Marian Antohi pe seama Parohiei Izvorul Tămăduirii din localitatea Fundu Tutovei, comuna Plopana, Protopopiatul Bacău.
Ierarhul a explicat în cuvântul rostit semnificația textului evanghelic duminical. Acesta a subliniat faptul că niciodată nu suntem singuri, ci cu Dumnezeu care se manifestă în lucrarea noastră atâta vreme cât o încredințăm Lui.
În aceeași zi, Înaltpreasfinția Sa a instalat paroh în comunitatea vizitată pe Pr. Consilier Adrian Ciobanu, iar pe Părintele Ionuț Comisu, preot slujitor. Totodată, Pr. Chiribău Ioan, care a slujit în Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena în calitate de paroh până la începutul acestui an, a primit din partea ierarhului o Diplomă de onoare pentru întreaga sa activitate.
Cu privire la acest eveniment din viața parohiei, Chiriarhul a vorbit despre importanța paternității spirituale ca semn al maturității unui preot.
Bâtrânețea înseamnă maturitate și înțelepciune. Paternitatea spirituală se acordă mai târziu în biserică, nu imediat după hirotonie. Preoții nu spovedesc și dau sfaturi spirituale în virtutea preoției, ci în cea a paternității spirituale dobândite ulterior.
Părintele Costică Busuioc, protoiereul Protopopiatului Bacău, a urat un bun început preoților instalați.
La final au ținut o cuvântare Pr. Adrian Ciobanu, care a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte pentru prezență și binecuvântare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1050, Ultimul acces: 2019-12-09 03:00:55

»  Sărbătoare la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bacău (2013-05-21)

 Închide 

Sărbătoare la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bacău

[2013-05-21]
Sfinții Împărați Constantin și Elena au fost sărbătoriți astăzi cu bucurie și cu dragoste și în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în Municipiul Bacău, după cum ne-a precizat Pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a săvârșit Sf. Liturghie la Biserica „Sf. Imparati Constantin și Elena”, zona centrală a Bacăului.
La această slujbă arhierească au participat un sobor de preți și diaconi, autorități locale și județene, precum și mulțime de credincioși ce au venit să-i cinstească pe Marii Sfinți.
Toți cei prezenți au avut ocazia să se închine la Sfintele icoane ale Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Giurgeni și Parohia Trifești, precum și la racla cu sfintele moaște din Catedrala Arhiepiscopală din Roman, aduse aici în cadrul procesiunii ce a avut loc duminică, în contextul Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.
În final după ce o mare parte din credincioși s-au împărtășit cu Sântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos, PS Ioachim a ținut un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a explicat semnificația Anului Omagial închinat Sf. Împărați Constantin și mama sa Elena, inițiativa P.F. Părinte Daniel. Cu această ocazie s-a făcut și o slujbă de pomenire ctitorilor bisericii, iar părintele paroh Ioan Chiribau pentru frumoasele organizări a primit distincție Mitropolitană, Crucea Moldovă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2041, Ultimul acces: 2019-12-09 03:00:55


Nr. vizualizări:3089
Data ultimei vizualizări:2019-12-09 03:00:55
Data actualizare:2017-08-24 08:49:40
Data încărcării:2006-04-03 07:33:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Panoramio.com: 1, Voluntar: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-07-24
Aparat: NIKON COOLPIX L20
Contor: 113

Vedere din lateral
Foto: Panoramio.com

Data: 2008-09-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A520
Contor: 131

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar