Bacau :: Biserica Sf. Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Gheorghe
Bacău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bacău
Județ:Bacău
Adresa:strada Carpați nr. 2
Cod poștal:600083
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.epr.ro, www.primariaBacau.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Construită în 1998.
Știri despre biserică:

»  Bacău: Părintele Nicolae Tănase a îndemnat la susținerea dreptului la viață (2018-03-23)

 Închide 

Bacău: Părintele Nicolae Tănase a îndemnat la susținerea dreptului la viață

[2018-03-23]
de Iulian Dumitrașcu

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a fost joi invitatul Bisericii Sfântul Gheorghe din Bacău. Părintele i-a îndemnat pe participanții la conferința susținută să protejeze dreptul la viață al copiilor.
Părintele Nicolae Tănase, președintele Asociației Pro-Vita Valea Plopului, a împărtășit celor prezenți din experiența sa în calitate de preot, dar și de sprijinitor a sute de copii și bătrâni, notează site-ul oficial al Eparhiei Romanului și Bacăului.
Părintele a tras un semnal de alarmă cu privire la rata scăzută a natalității și la numărul foarte mare de avorturi, prezentând statistici cutremurătoare.
„În România, la momentul actual se fac în medie patru sute de avorturi pe zi. Patru sute de copii sunt omorâți zilnic, iar rata natalității este de 1,5. Mult mai puțin decât ar fi necesar ca să supraviețuim ca națiune”, a spus Părintele Tănase.
Părintele Nicolae i-a îndemnat pe cei prezenți să devină purtători de cuvânt ai vieții, să susțină dreptul copiilor la viață și să vină în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină.
„Mergeți acasă și spuneți copiilor, nepoților, vecinilor că dreptul internațional, drepturile omului vorbesc despre dreptul la viață, dar nu despre un așa zis drept la avort. Oamenii aleg să nu dea naștere la prunci din comoditate, în diverse conjuncturi, nu din cauza unei situații financiare precare”, a mai explicat protectorul copiilor de la Valea Plopului.
Cei care nu au copii îi pot ajuta pe cei care au. „Dacă mergeți acasă și dați ajutor vecinei sau propriului copil care are un copil mic, o încurajați să mai facă încă unul. Fiecare să facă ce poate și ne va fi tuturor mai bine”, a încurajat Părintele Nicolae Tănase.
După prima parte a conferinței, Corala preoților din Protopopiatul Bacău a interpretat câteva piese specifice perioadei Triodului.
Participanții au avut posibilitatea în a doua parte să afle răspunsuri la întrebările adresate Părintelui.
La inițiativa Părintelui paroh Gheorghe Chirică de la Biserica Sfântul Gheorghe din Bacău s-a organizat o colectă constând în alimente de bază neperisabile, haine, jucării și bani care au fost dăruite copiilor și bătrânilor de la Valea Plopului.
Pentru a susține dreptul la viață al copiilor, sâmbătă va avea loc Marșul pentru viață 2018 în peste 300 de orașe din România și Republica Moldova.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 716, Ultimul acces: 2019-11-19 22:20:54

»  Credincioșii din Roman și Bacău s-au rugat pentru sufletele Pr. Constantin Leonte și al Lidiei Stăniloae (2017-02-22)

 Închide 

Credincioșii din Roman și Bacău s-au rugat pentru sufletele Pr. Constantin Leonte și al Lidiei Stăniloae

[2017-02-22]
de Sorin Ionițe

Lidia Stăniloae, fiica marelui teolog Dumitru Stăniloae și unul din ucenicii săi, Pr. Constantin Leonte, au fost pomeniți luni, 20 februarie 2017, în cadrul unei slujbe oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.
Părintele Constantin Leonte, fost profesor la Liceul Teologic din Roman, a fost pomenit cu prilejul împlinirii unui an de la trecerea la Domnul, împreună cu fiica părintelui Stăniloae, care a trecut la cele veșnice vineri, 17 februarie 2017. La slujbă au luat parte alături de ierarh, slujitorii Caterdalei și numeroși credincioși, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
În cuvântul rostit la final, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat personalitatea venerabilei scriitoare, urmașa părintelui profesor Dumitru Stăniloae. Ierarhul a subliniat legătura duhovnicească între fiica marelui teolog român și părintele Constantin Leonte, ucenic al tatălui ei. Despre Părintele Leonte a amintit faptul că și-a urmat cu strictețe dascălul în ceea ce privește teologia dogmatică, disciplină pe care a predat-o tinerilor seminariști din Roman după 1990.
Totodată, la trecerea unui an de la mutarea la cele veșnice a Pr. Constantin Leonte, a fost oficiată o slujbă de pomenire și în biserica Sfântul Gheorghe din Bacău, acolo unde vrednicul de pomenire părinte a slujit în ultimul deceniu de viață.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 979, Ultimul acces: 2019-11-19 15:41:14

»  Personalitatea Preotului profesor Dumitru Fecioru evocată la Biserica ”Sf. Gheorghe” din Bacău (2015-09-23)

 Închide 

Personalitatea Preotului profesor Dumitru Fecioru evocată la Biserica ”Sf. Gheorghe” din Bacău

[2015-09-23]
Preoții din cadrul Cercului Pastoral Preot Profesor Dumitru Fecioru și credincioșii băcăuani s-au reîntâlnit în comuniunea de rugăciune, vineri, 18 septembrie 2015, ora 16.00, la biserica Sf. Gheorghe din municipiul Bacău, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, după ce a fost oficiată slujba Vecerniei de către soborul de preoți, sub protia Părinteluiprotopop Costică Busuioc, celor prezenți le-a fost evocată personalitatea preotului profesor Dumitru Fecioru, erudit teolog al veacului al XX - lea, personalitate de prim rang a învățământului universitar, cunoscut pentru numeroasele sale traduceri din scrierile sfinților părinți, mai puțin cunoscut ca fiu al acestor meleaguri.
Detaliile despre anii de studiu, formarea intelectuală și duhovnicească, rolul său în viața universitară bucureșteană și lucrările lăsate posterității au fost prezentate de Preot profesor Constantin Leonte în referatul intitulat Un băcăuan în elita teologiei ortodoxe românești – preotul profesor doctor Dumitru Fecioru (1905- 1988).
Fiind Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și a marilor păstori de suflete din eparhii, în cadrul cercului pastoral au fost nuanțate și aspecte privind slujirea preoțească, așa cum a văzut-o marele teolog băcăuan, prin prisma experienței și a studiilor sale, dat fiind faptul că părintele Fecioru a tradus în limba română inclusiv tratatul Despre preoție al Sfântului Ioan Gură de Aur.
Întâlnirea de suflet de la biserica Sf. Gheorghe a fost apreciată de Preotul protopop Costică Busuioc, cel care a transmis mesajul de binecuvântare al ierarhului pentru cler și credincioși, ca fiind una de suflet [...] și care, sub înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, reafirmă frumusețea și importanța comuniunii de slujire a preoților din cadrul acestei protoierii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1258, Ultimul acces: 2019-11-21 10:23:35

»  Sărbătoarea parohiei băcăuane Sfântul Gheorghe (2013-12-16)

 Închide 

Sărbătoarea parohiei băcăuane Sfântul Gheorghe

[2013-12-16]
În biserica Parohiei „Sfântul Gheorghe”, din Bacău, Sfânta Liturghie a fost oficiată duminica aceasta de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Ierarhul a ținut și un cuvânt de învățătură, informează TRINITAS TV.
La sfârșitul Liturghiei, ierarhul a primit colindători. Printre aceștia s-au numărat copiii din Corala "Lira", elevi de la școlile nr.10 și "Mihail Sadoveanu" din Bacău, de la Colegiul Național Pedagogic "Ștefan cel Mare", corul copiilor de la Așezământul social-filantropic "Samarineanul milostiv" și corala Bisericii "Sf. Gheorghe". Toți au fost răsplătiți la final cu daruri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2155, Ultimul acces: 2019-11-20 03:09:03

»  O mână de ajutor întinsă elevilor la biserica Sf. Gheorghe din Bacău (2011-10-14)

 Închide 

O mână de ajutor întinsă elevilor la biserica Sf. Gheorghe din Bacău

[2011-10-14]
Copii provenind din familii numeroase, dar activi în viața școlară, dornici să învețe, cu posibilități materiale reduse ori având părinții sau unul dintre ei plecați din țară, sunt ajutați de parohia „Sf. Gheorghe”din municipiul Bacău, după cum informează părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Odată cu debutul lunii octombrie, ei vin în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri, pe toată durata anului școlar, la Cantina „Samarineanul milostiv”de la biserica „Sf. Gheorghe” pentru a primi o masă caldă și, din când în când, cu ajutorul unor binevoitori, și alte ajutoare.
Tot acest program social-filantropic, ajuns la al 10-lea an, se derulează sub directa coordonare a preotului paroh Radu Vasile și are în atenție un număr de 25 de copii de la școlile nr. 10 și nr. 27, cu toții făcând parte din categoriile mai sus menționate

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2573, Ultimul acces: 2019-11-22 03:05:00


Nr. vizualizări:2835
Data ultimei vizualizări:2019-11-19 15:41:14
Data actualizare:2017-08-24 08:47:43
Data încărcării:2006-04-03 07:26:37
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Panoramio.com: 1, Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-11-25
Contor: 60

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2011-09-20
Contor: 37

Vedere de noapte
Foto: Panoramio.com