Archis :: Biserica Cuvioasa Parascheva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Cuvioasa Parascheva
Archiș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Archiș
Comună:Archiș
Județ:Arad
Adresa:nr. 75
Cod poștal:317015
Telefon :0257... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiaaradului.ro/organizare/protopopiate/protopopiatul-ineu, www.episcopiaaradului.ro, www.archis-arad.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Preot:Nicolae Ciocan
Hram:Sf. Cuv. Parascheva
Detalii:Construită între 1931-1936.
Știri despre biserică:

»  Sfințirea bisericii din Parohia Archiș, Prot. Ineu (2011-10-11)

 Închide 

Sfințirea bisericii din Parohia Archiș, Prot. Ineu

[2011-10-11]
În Duminica a XX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Archiș, Protopopiatul Ineu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat și sfințit lucrările de reparații efectuate la biserica parohială cu hramul 'Sfânta Cuvioasă Parascheva' și a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, condus de pr. Moise Nica, protopop al Ineului.
În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, IPS Timotei a prezentat pericopa evanghelică a duminicii, despre învierea fiului văduvei din Nain, și a arătat că moartea nu este lucrarea lui Dumnezeu, ci omul a fost creat să trăiască viață veșnică, dar din cauza păcatului s-a ivit moartea și, astfel, omul a ajuns muritor cu trupul. 'Și alte învieri a săvârșit Mântuitorul: El o învie pe fiica lui Iair, îl învie pe Lazăr, prietenul său cel mort de patru zile, iar la sfârșit, cea mai mare minune pe care a săvârșit-o și care îi adeverește dumnezeirea este chiar Învierea Sa din morți. Noi, care credem în Hristos și suntem mădulare ale Trupului Său tainic, mărturisim că, deși omul a murit, va reveni la viață și va exista dincolo de mormânt', a spus Înalt Preasfinția Sa.
În încheierea Sfintei Liturghii, preotul paroh Nicolae Ciocan a adus mulțumiri Înalt Preasfințitului Timotei pentru grija părintească pe care o poartă față de Parohia Archiș. El a mulțumit soborului de preoți pentru participare și bunilor săi credincioși care l-au sprijinit nemijlocit în toată activitatea. Răspunsurile la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a bisericii au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din Arad.
De la Archiș, Înalt Preasfințitul Timotei a vizitat biserica cu hramul 'Sfânta Cuvioasă Parascheva' din satul Nermiș, aparținător al Parohiei Archiș. Și aici IPS Timotei a fost întâmpinat cu multă bucurie de preotul paroh Nicolae Ciocan, înconjurat de credincioșii parohiei, adunați la slujba Vecerniei. După ce a săvârșit slujba Vecerniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în cuvântul de învățătură, Înalt Preasfinția Sa a arătat importanța Bisericii în viața credincioșilor. De asemenea, IPS Părinte a amintit că anul 2011 a fost dedicat Botezului și Familiei creștine.
Părintele paroh a adresat mulțumiri Înalt Preasfințitului Timotei pentru prezența sa în mijlocul păstoriților din Filia Nermiș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2232, Ultimul acces: 2019-10-15 17:27:15


Nr. vizualizări:2527
Data ultimei vizualizări:2019-10-15 17:27:15
Data actualizare:2016-09-30 11:45:53
Data încărcării:2006-03-31 05:33:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Nelu_Pozaru: 3, Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-11-07
Contor: 101

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-11-07
Contor: 14

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-11-07
Contor: 15

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2011-10-15
Contor: 27

La sfințire
Foto: Basilica.ro