Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Barzava :: Biserica Sf. Apostoli
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Bârzava
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Bârzava
Comună:Bârzava
Județ:Arad
Adresa:strada Bârzava
Cod poștal:317030
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.bru.ro/lugoj/
www.comunaBarzava.ro
www.cjArad.ro
www.prefecturaArad.ro
Detalii:Construită în 1934.
Știri despre biserică:

»  Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Bârzava (2018-10-09)

 Închide 

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Bârzava

[2018-10-09]
vizită pastorală
În duminica a XX-a după Rusalii, 7 octombrie 2018, PS Alexandru Mesian s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Bârzava, protopopiatul Arad, la invitația pr. paroh Ceauș Gabriel și a consiliului parohial. Aceasta este a patra vizită pastorală pe care PS Alexandru o face în parohia Bârzava în cei 24 ani de episcopat ai Preasfinției Sale.

La sosire, PS Alexandru a fost întâmpinat de pr. Ceauș Gabriel, parohul locului; pr. Radu Vorindan, protopop de Arad; pr. Vereș Mihai, preot pensionar, și de numeroși credincioși cu tradiționala pâine și sare precum și cu buchete de flori. Primarul comunei Bârzava, Gabriel Faur i-a urat Înaltului Ierarh bun venit în mijlocul comunității. Sfânta Liturghie arhierească a fost pontificată de PS Alexandru Mesian, alături concelebrând preoții amintiți. În cuvântul de învățătură, Episcopul a vorbit despre luna octombrie care este dedicată Sfântului Rozar. Chiar în acea zi, 7 octombrie 2018, era sărbătorită Sf. Maria, Regina Sfântului Rozar. A scos în evidență două evenimente importante din luna octombrie: la 15 octombrie 1934 a lăcrimat icoana Maicii Domnului de la Scăiuș, iar la 28 octombrie 1948 a avut loc arestarea tuturor Episcopilor greco-catolici din România. Toți cei șapte Episcopi au murit în închisoare ca martiri pentru credință.
În continuare, Preasfinția Sa a prezentat câteva momente din istoria parohiei, iar în final a făcut o paralelă între învierea fiului văduvei din Nain și învierea Bisericii Greco-Catolice. Părintele paroh i-a mulțumit PS Alexandru pentru această vizită. Le-a mulțumit de asemenea primarului și reprezentanților autorităților locale, și numeroșilor credincioșilor prezenți la vizita în parohia lor a Preasfințitului Părinte Episcop Alexandru. După Sfânta Liturghie, PS Alexandru, împreună cu toți invitații, s-au deplasat apoi la o agapă frățească organizată la Căminul Cultural din sat. (Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 506, Ultimul acces: 2019-08-25 13:56:38


Nr. vizualizări:1998
Data ultimei vizualizări:2019-08-25 13:56:38
Data actualizare:2016-10-03 14:23:55
Data încărcării:2006-03-30 14:31:29
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-07-25
Contor: 87

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-07-25
Contor: 30

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru