Marlogea :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Mârlogea
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Mârlogea
Comună:Apostolache
Județ:Prahova
Adresa:nr. 1
Cod poștal:107022
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.comunaApostolache.ro, www.cjPH.ro, www.prefecturaPrahova.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Construită în jur de 1758.
Știri despre biserică:

»  PS Varlaam Ploieșteanul la sfințirea bisericii parohiei Apostolache: Sfântul Proroc Ilie s-a luptat pentru renașterea morală a poporului ales (2017-07-20)

 Închide 

PS Varlaam Ploieșteanul la sfințirea bisericii parohiei Apostolache: Sfântul Proroc Ilie s-a luptat pentru renașterea morală a poporului ales

[2017-07-20]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a sfințit astăzi Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din comuna Apostolache, Protoieria Urlați. După slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie.
În cuvântul rostit în data de 20 iulie 2017, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că Dumnezeu prin Sfântul Ilie a lucrat pentru renașterea morală a poporului ales.
Sfântul Ilie a fost un om care a primit darul deosebit al proorociei. Sfântul a devenit un instrument prin care Dumnezeu și-a exprimat voința față de regii care au domnit peste popor. A lucrat Dumnezeu prin el pentru renașterea morală a poporului ales care luându-se după pilda negativă a regelui, mulți dintre ei au părăsit credința cea dreapta în Dumnezeu și s-au închinat la dumnezei străini, a spus PS Varlaam Ploieșteanul.
Continuând cuvântul său, ierarhul a evidențiat puterea exemplului oferit de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.
Întreaga viață a Sfântului Proroc Ilie a fost o făclie aprinsă care s-a luptat ca să retrăzească în conștiința poporului ales datoria de a respecta legământul pe care Dumnezeu l-a încheiat cu poporul evreu. A luptat împotriva imoralității din popor și a nedreptăților, a evidențiat Preasfinția Sa.
Credincioșii care au participat la ceremonialul liturgic au avut ocazia să aducă cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur aduse spre închinare de la Reședința Patriarhală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 679, Ultimul acces: 2020-08-10 01:14:08


Nr. vizualizări:2089
Data ultimei vizualizări:2020-08-10 01:14:08
Data actualizare:2015-03-19 05:31:51
Data încărcării:2006-03-30 06:05:27
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:CIMeC: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-08-29
Contor: 43

Turnul
Foto: CIMeC