Manastirea Recea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Mănăstirea Recea
Recea
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Recea
Comună:Ungheni
Județ:Mureș
Adresa:strada Principală nr. 35B
Cod poștal:547609
Persoană de contact :Stareța stavrofora Cristina Chichernea
Telefon :0265... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.nistea.com/recea_prez.htm
Adrese utile:www.Reintregirea.ro, www.primariaUngheni.ro, www.CJmures.ro, www.prefecturaMS.ro
Preot:Ilie Ovidiu Văcar
Hram:Nașterea Maicii Domnului
Detalii:Manastirea Recea de calugarite, 24 vietuitoare, infiintata in 1992, cu hramul "Sfintii Ierarhi Martiri Ilie Iorest si Sava", Mitropoliti ai Transilvaniei (24 aprilie) ; satul Recea, com. Ungheni, jud. Mures, 15 km SV de Tg. Mures, 60 km E de Turda; biserica construita in 1983-1984, pictura din anii '80; paraclis cu
hramul "Nasterea Maicii Domnului" (8 septembrie) , zi de pelerinaj; arhondaric.
Alte informații:O pecete spiritual-crestină, apărută începând cu anul 1991 ca o minune pe colinele din apropierea aeroportului Târgu-Mures este mănăstirea de maici Recea, reprezentativ complex de arhitectură specific românească a cărei existentă o datorăm staretei stavrofore Cristina. Dând dovadă de pricepere, de perseverentă si de tenacitate, dar si de dragoste pentru Dumnezeu si colectivitate, a reusit să vegheze la zidirea acestui lăcas de cult, avându-l alături pe parintele arhimandrit Ioan Iovan, duhovnicul mănăstirii, care prin rugăciune, slujbe si sfaturi întelepte a mângâiat sufletele credinciosilor, a intermediat legătura dintre pământ si cer, între om si Dumnezeu.
La temeia noii asezări monahale exista un fond probatoriu bogat de vestigii descoperite în ultimul secol la Moresti, Vidrasău, Ungheni, Cerghid, Cristesti, Recea, Săusa… si în alte numeroase locuri, care legitimează existenta multimilenară a poporului român si în spatiul judetului Mures. Descoperirile arheologice cuprind perioada din epoca peleolitică ) peleoliticul mijlociu 100. 000-40. 000 î. d. Hr. ) p-nă în faza timpurie a epocii medievale (secolele XII-XIII) , când apar primele mentiunni scrise despre localitătile judetului.
În luna octombrie 1991, Bunul Dumnezeu a pogorât voia Sa, dând duh de întelepciune Prea Sfintitului Andrei, Episcop (azi Arhiepiscop) de Alba-Iulia pentru a forma la Recea o obste de maici. Conditiile grele de vietuire au impus in lunile noiembrie si decembrie 1991 accelerarea ritmului de finalizare a clădirii administrative. În anul 1992 s-a construit o clopotnită si un altar din cărămidă utilizabil în sezonul cald.
La praznicul "Izvorul Tămăduirii", 24 aprilie 1995, s-a pus piatra de temelie pentru sfânta biserică, cu hramul "Nasterea Macii Domnului". În anul 1996 s-a terminat constructia bisericii si finisajul exterior.
Arhitectura ansamblului monahal de la Recea are un caracter rustic românesc, preluând canoanele arhitecturale ale mănăstirilor din zona sbcarpatică a Munteniei si ale celor din centrul si nordul Moldovei, cu influiente bizantine si brâncovenesti.
Centrul de greutate al complexului monahal este biserica, a cărei volumetrie se ridică din planul în formă de cruce, cu împărtirea caracteristică bisericilor bizantine:
nava centrală cu pridvor, pronaosul, naosul si altarul
turla principală aflată deasupra naosului
cele doua turle ale clopotnitei situate deasupra pronaosului
În partea de nord-vest (în dreapta bisericii) s-a amplasat corpul de chilii, care are o constructie în formă de "L", edificat pe două nivele, având la parter trapeza, bucătăria si anexele, iar la etaj stăretia si chiliile propriu-zise.
Casa de oaspeti este o constructie înăltată pe parter ce cuprinde două apartamente si o sală de protocol.
În partea de sud-est (în stânga bisericii) se află zona de intrare în incinta complexului monahal, alcătuită dintr-un portal impozant cu foisor, care întregeste în mod fericit ansamblul mănăstiresc.
În partea opusă intării si în ax cu aceasta s-a amplasat clădirea ce cuprinde la parter biblioteca, cabinetul medical, infirmeria si atelierele de croitorie, iar la etaj muzeul cu caracter bisericesc si national.
În vecinătate, pe o suprafată de zece hectare, s-a ridicat arhondaricul (casa închinătorilor) si s-a organizat gospodăria anexă proprie, de crestere a animalelor si păsărilor si de cultivare a legumelor si florilor, pentru uzul obstei.
Încheiem această scurtă prezentare prin spusele Prea Cuvioasei Maci Starete Stavrofora Cristina:
"A trăi nu înseamnă pentru noi decât a ne jertfi unor interese comune, pentru a aduce semenilor eterne si sfinte servicii".
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Sfantul Care Deschide Cerul (Articol)
Știri despre biserică:

»  Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Alba Iuliei (2015-08-04)

 Închide 

Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

[2015-08-04]
Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea a găzduit în data de 3 august 2015 întâlnirea anuală a stareților, starețelor și duhovnicilor de la mănăstirile din Eparhia Alba Iuliei, după cum ne-a transmis Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia. În cadrul acestui eveniment au fost abordate o serie de aspecte duhovnicești cu caracter practic, în lumina cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: „La sârguință, nu pregetați; cu duhul fiți fierbinți; Domnului slujiți.” (Rom. 12, 11).
Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te Deum. La ora 11.00 a avut loc deschiderea propriu-zisă a sinaxei, prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, moment urmat de cuvântul Înaltpreasfinției Sale și de intervenții pe tema aleasă, ce se încadrează în tematica generală a Anului Omagial 2015, dedicat misiunii parohiei și mănăstirii azi.De asemenea, în cadrul discuțiilor care au urmat, au fost dezbătute aspecte duhovnicești și administrative curente, metode prin care vetrele monahale pot și trebuie să rămână faruri luminoase pentru orientarea spirituală a lumii, precum și probleme de actualitate, ce afectează într-o formă sau alta mănăstirile din Arhiepiscopia Alba Iuliei.
Prezent în mijlocul nobilelor fețe monahale, Ierarhul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța grijii pentru mântuirea sufletului și rolul deosebit de important pe care monahismul îl are în revigorarea duhovnicească a societății românești contemporane. Adresându-se celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a spus: „Ne-am adunat astăzi la Mănăstirea Recea de Mureș pentru a prezenta și dezbate diverse subiecte privind viața de fiecare zi din mănăstirile și schiturile Eparhiei noastre. În ele se cuvine să domine „unicul necesar”, adică grija de mântuire a sufletului nemuritor. Prin săvârșirea cu evlavie a slujbelor liturgice și printr-o viețuire pe linia principiilor evanghelice, monahii și monahiile pot contribui la redresarea spiritual-morală a societății contemporane, care se îndreaptă cu grăbire spre haos, nebunie și impas. Conștienți de rolul fundamental pe care-l avem în viața neamului nostru, nu trebuie să slăbim în eforturile noastre duhovnicești. În acest sens, este bine să luăm aminte la îndemnul paulin: „În râvnă, nu pregetați, fiți arzători cu duhul; Domnului slujiți-I” (Rom. 12, 11). Trăind conform voturilor monahale, noi, călugării, vom fi adevărate santinele ale Bisericii lui Hristos, iar monahismul va reprezenta un semn al Împărăției cerești în mijlocul lumii răscumpărate”.
„Salba de 42 de așezăminte monahale din Eparhia Alba Iuliei reprezintă spațiul luminos și sfânt, în care oameni de o mare frumusețe sufletească, călugări și călugărițe, frați și surori de mănăstire, își trăiesc viața în totalitate înaintea Feței lui Dumnezeu. Prin dăruire și ascultare, prin diferite renunțări și prin curăție, aceștia luptă împotriva patimilor, înaintează smerit spre mântuire și ard în rugăciune nu doar pentru a trăi mai deplin în Dumnezeu, ci și pentru lumea care suferă, înstrăinată de Cel ce este „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14, 6). Hotărârea de a trăi o viață îngerească și de a trece constant din starea de păcat în starea omului așa cum l-a gândit Dumnezeu înainte de a zidi lumea devine realitate cu ajutorul harului lui Dumnezeu și sub povățuirea duhovnicilor, la care se adaugă sprijinul sufletesc și material al părinților stareți și al maicilor starețe, ce își desfășoară misiunea din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu”, ne-a transmis Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia.
Această consfătuire cu stareții, starețele și părinții duhovnici reprezentând mănăstirile și schiturile Arhiepiscopiei Alba Iuliei se organizează conform hotărârii Sfântului Sinod din ședința de lucru din 5-6 iulie 2005, pentru analizarea problemelor specifice, schimbul de experiențe duhovnicești și adoptarea de măsuri adecvate, în scopul îmbunătățirii vieții monahale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3109, Ultimul acces: 2020-04-03 20:11:58

»  Sobor de arhierei la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, județul Mureș (2015-05-16)

 Închide 

Sobor de arhierei la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, județul Mureș

[2015-05-16]
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent, sâmbătă, 16 mai 2015, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în mijlocul pelerinilor, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, județul Mureș. Aici, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către cei trei ierarhi în biserica mănăstirii, după care a fost oficiată slujba parastasului, la 7 ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arhimandrit Ioan Iovan de la Recea. La sfârșitul slujbei parastasului, întregul sobor de arhierei, preoți și diaconi s-a deplasat, în procesiune, la mormântul Părintelui Arhimandrit Ioan Iovan, duhovnic și ctitor al acestei mănăstiri, a precizat Arhid. Liviu Stanciu.
Ziua de sâmbătă a fost un bun prilej spiritual de a comemora personalitatea marelui duhovnic, atât pentru cei care l-au cunoscut personal, cât și pentru cei care îl știu doar din ceea ce s-a scris și vorbit despre Sfinția Sa. Mănăstirea Recea s-a umplut de pelerini dis-de-dimineață, veniți din toate colțurile Transilvaniei, dar și din întreaga țară, spre a cinsti după cuviință memoria celui care a fost un „credincios slujitor al lui Hristos” (Col. 1, 7) și o flacără de trăire vie a credinței și mărturisirii ortodoxe, un adevărat „cruciat al terorii bolșevice” și un martir al credinței și legii strămoșești.
După slujba parastasului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a vorbit despre Părintele Ioan, după care Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a evocat câteva aspecte din viața și activitatea iscusitului duhovnic. De asemenea, Maica Stareță Stavrofora Cristina a pus la sufletul celor prezenți câteva cuvinte frumoase despre Părintele Arhimadrit Ioan, rememorând, cu emoție și sensibilitate, aspectele împreună-slujirii la Mănăstirea Recea.
În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a spus: Cler și popor ne-am adunat astăzi în număr mare la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea de Mureș, pentru a participa la Sfânta Liturghie și a săvârși slujba parastasului, acum, când se împlinesc 7 ani de la trecerea în veșnicie a Părintelui Arhimandrit Ioan Iovan. Astăzi, omagiem, după cuviință, pe marele duhovnic care, toată viața sa, a urmat cu strictețe logica divină, fiind o pildă neistovită a fermității mărturisitoare. Acest „credincios slujitor al lui Hristos” (Col. 1, 7) rămâne în memoria noastră, înainte de toate, ca o desăvârșită icoană a datoriei împlinite: față de Dumnezeu, față de neam și față de propria conștiință morală. Fie ca Domnul Înviat să-l fericească în Raiul luminos!”.
Părintele Ioan Iovan s-a născut în 26 iunie 1922, în Husasău de Criș, județul Bihor, ca fiu al preotului ortodox Gavril Iovan și al preotesei Maria Iovan. Se călugărește în anul 1947, primind numele Ioan, după care, în anul următor, este hirotonit preot, începându-și slujirea la Mănăstirea Vladimirești, de lângă Tecuci. După instalarea regimului comunist, în primăvara anului 1955, Părintele Ioan este arestat și purtat prin închisorile comuniste de la Galați, Văcărești, Jilava, Gherla și Aiud. Întemnițat și supus la cele mai grele orori, Părintele Ioan a avut puterea de a lupta împotriva sistemului prin răbdare și înaltă trăire duhovnicească, având grijă și de sufletele celorlalți deținuți, învățându-i și povățuindu-i prin cuvânt și faptă. La un moment dat, își mărturisea trăirea sa din închisoare: „Mâncam foc și mă gândeam numai la o moarte de mucenic. Doream să mor în genunchi, rugându-mă. A trebuit să trec prin atâtea încercări, ca să-mi dau seama că celula temniței e tot o chilie călugărească. Ca să fii puternic, trebuie să-L ai pe Dumnezeu alături mereu”.
Eliberat în anul 1964, este urmărit în continuare de securitate, hăituit în mod sistematic, denunțat și oprit de la săvârșirea celor sfinte o lungă perioadă de timp. Chiar de ziua sa de naștere, 26 iunie 1979, reprimește libertatea de a liturghisi. În anul 1991, Părintele Ioan ajunge pe meleagurile Transilvaniei împreună cu Maica Cristina Chichernea, fiica sa duhovnicească, și amândoi încep să zidească Mănăstirea Recea din județul Mureș. În anul 1992 s-a construit aici un altar de vară și o clopotniță, după care s-a început construirea cetății mănăstirești propriu-zise, iar în 1995 construirea bisericii, împodobită ulterior cu pictură în mozaic de o frumusețe unică. Astăzi, Mănăstirea Recea este o mandră zidire românească, o pecete creștină ce se alătură, unică în felul ei, noilor mănăstiri ce sfințesc pământul românesc.
În toți anii pe care i-a petrecut la Mănăstirea Recea, harismaticul duhovnic a lucrat, cu timp și fără timp, la întărirea credinței miilor de pelerini și de turiști care intrau pe poarta așezământului monahal de lângă Târgu-Mureș. Felul său de a fi și de a vorbi inspira atât de mult, încât toți cei care îl întâlneau rămâneau marcați de personalitatea Părintelui Arhimandrit Ioan Iovan. La împlinirea a 7 ani de când Domnul Hristos Cel înviat l-a chemat în Împărăția Sa cea cerească, cei care l-au cunoscut își aduc cu drag aminte de chipul său mereu zâmbitor, de ochii care te pătrundeau până în cele mai adânci cotloane ale sufletului și de efervescența cu care oferea sfaturi duhovnicești.
A trecut în Împărăția veșniciei în anul 2008, în ziua de 17 mai, fiind înmormântat în incinta prestigioasei oaze monahale, unde așteaptă cea de-a doua venire a lui Hristos Cel înviat. Părintele Ioan a rămas astfel în curtea mănăstirii pe care a ctitorit-o cu brațul său, inspirând și întărind pe mai departe atât pe Maica Stareță Cristina, cea care i-a zugrăvit în cele mai alese cuvinte marea personalitate, cât și întreaga obște de monahii de la Recea, în credința cea nestatornică a neamului nostru românesc. Parcă-l auzim și astăzi vorbindu-le maicilor și nouă, tuturor, și avertizându-ne pe toți cu blândețea-i caracteristică: „La Hristos, nu se merge oricum, fără vrednicie. Măreția lui Dumnezeu care se coboară trebuie răsplătită cu mai multă pregătire, cu mai multă râvnă, cu mai mult devotament. Creștinul trebuie să fie dispus a se dărui total, cu prețul vieții, pentru El”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3437, Ultimul acces: 2020-04-03 20:11:58

»  Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Recea, protopopiatul Târgu-Mureș (2014-04-07)

 Închide 

Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Recea, protopopiatul Târgu-Mureș

[2014-04-07]
În Duminica a V-a din Postul Mare – a Sfintei Maria Egipteanca, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei au oficiat Sfânta Liturghie, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, protopopiatul Târgu-Mureș.
„A fost o zi binecuvântată pentru toți pelerinii care, în Duminica Sfintei Maria Egipteanca, și-au lăsat rosturile zilnice și și-au îndreptat pașii spre frumoasa mănăstire mureșeană. Prin participarea lor la Sfânta Liturghie oficiată de cei doi ierarhi ardeleni, ei s-au umplut de har dumnezeiesc și au dus acasă, în sufletele și inimile lor, o fărâmă din bucuria neîngrădită a pregustării din cele cerești”, a precizat Arhid. Liviu Stanciu.
Adresând, la finalul slujbei, un cuvânt de mulțumire Mitropolitului Ardealului, pentru prezența sa în Eparhia Alba Iuliei, Înaltpreasfințitul Irineu a spus: „Slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu la Mănăstirea Recea constituie atât pentru obștea monahală, cât și pentru credincioșii din Târgu-Mureș și împrejurimi o mare onoare. Totodată, această slujire este și un prilej fericit de a fi împreună sub acoperământul veșniciei, în prezența iubitoare a lui Hristos, Capul Bisericii. Exprimându-mi recunoștința sinceră, îi adresez invitația de a ne vizita cât mai des. Prin liturghisire sfântă și prin cuvânt ziditor, distinsul și râvnitorul nostru Mitropolit ne ajută să ne întărim încrederea în Dumnezeu și să prețuim noblețea noastră de fii ai Luminii și fii ai Învierii”.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Grupul de Muzică Psaltic㠄Anastasios”, format din tineri teologi din Alba Iulia și studenți la medicină din Târgu-Mureș.
Aflată în imediata apropiere a municipiului Târgu-Mureș, Mănăstirea Recea a luat ființă în anul 1991. Prin grija Maicii Starețe Cristina și a vrednicului de pomenire Părintele Ioan Iovan, în anul 1992 a fost construit aici altarul de vară și o clopotniță în stil rustic românesc. În paralel, a fost amenajat un arhondaric și o gospodărie anexă. În perioada 1993-1995 s-a construit stăreția, corpul de chilii și o casă de oaspeți. Între 1995-1996 s-a construit biserica mare, pictată ulterior între 1999-2003 în mozaic de Murano.
A fost sfințită în anul 2003 de către vrednicii de pomenire Patriarhii Teoctist al României și Petru al Alexandriei. În anul 1997, s-a construit muzeul pe două nivele, în care se pot admira icoane, cărți liturgice vechi și alte obiecte de valoare patrimonială. Ultima clădire, construită între anii 2008-2010, este biblioteca, pe două nivele și subsol, unde este depozitul de carte.
Astăzi, Mănăstirea Recea este o oază de spiritualitate autentic românească, pe a cărei poartă intră zilnic sute de pelerini care-și caută liniștea sufletească prin rugăciune și participarea la sfintele slujbe. Totodată, ei admiră frumusețea extraordinară a bisericii și trăiesc intens forța duhovnicească pe care o emană acest loc binecuvântat de Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4108, Ultimul acces: 2020-04-03 20:11:58

»  Hramul mănăstirii Recea (2013-09-07)

 Închide 

Hramul mănăstirii Recea

[2013-09-07]
În ziua sărbătorii Nașterea Maicii Domnului, la 8 septembrie 2013, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu al Alba Iuliei va sluji Sfânta Liturghie și va rosti cuvântul de învățătură cu ocazia hramului Mănăstirii de la Recea. La Mănăstirea Recea este stareță maica stavrofora Cristina Chichernea și aici s-a nevoit peste 15 ani vrednicul de pomenire părinte Ioan Iovan, trecut la Domnul în anul 2008.
"Mănăstirea Recea a luat ființă în anul 1991. Am găsit aici o bisericuță și o clădire administrativă, ambele în fază primară de execuție. Pentru asigurarea unor condiții normale de viață, precum și pentru desfășurarea unei activități spirituale am trecut în scurt timp la finalizarea și finisarea spațiului construit. În anul 1992 am construit altarul de vară și o clopotniță în stil rustic românesc. În paralel am amenajat un arhondaric și o gospodărie anexă. În perioada 1993-1995 s-au construit stăreția, corpul de chilii și o casă de oaspeți. Între 1995-1996 s-a construit biserica mare, pictată ulterior între 1999-2003 în mozaic de Murano. A fost sfințită în anul 2003 de vrednicii de pomenire Patriarhii Teoctist si Petru al Alexandriei . În anul 1997 s-a construit muzeul pe două nivele in care se pot vedea costume populare românești, icoane și cărți liturgice vechi. Ultima clădire construită între anii 2008-2010 este biblioteca, cu două nivele și subsol unde este depozitul de carte. La primul nivel se află sala de lectură iar la etaj o sală de conferințe.Grandoarea unei sărbători cum este nașterea Maicii Domnului aduce foarte multă lume care împreună cu un sobor de preoți așteaptă cu bucurie și cu sufletul deschis, cu nerăbdare venirea Înaltului Ierarh în persoana Înaltpreasfințitului Irineu care dă măreție sărbătorii prin frumusetea slujbei îmbrăcată într-o cuvântare sensibilă și înălțătoare pentru toate sufletele celor care au trăit momentul sublim al nașterii Maicii Domnului. Așteptăm cu drag pe toată lumea care dorește să participe la această măreață sărbătoare de la începutul anului bisericesc", a precizat Cristina Chichernea, stareța mănăstirii, potrivit reintregirea.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4547, Ultimul acces: 2020-04-03 20:11:58

»  Pelerini din Râu Sadului, în Mureș (2013-05-16)

 Închide 

Pelerini din Râu Sadului, în Mureș

[2013-05-16]
Un grup de 55 de credincioși din Parohia Râul Sadului, Protopopiatul Avrig, au participat la un pelerinaj la Mănăstirea Recea din județul Mureș, precum și la metocul acesteia, Mănăstirea „Sfântul Ilie“ Cipaieni. Credincioșii, împreună cu parohul Adrian Drăgușin, au avut posibilitatea să participe la sfintele slujbe și să se împărtășească din atmosfera duhovnicească specifică acelor locuri binecuvântate.
„La Mănăstirea Recea, credincioșii au fost primiți cu deosebită dragoste de stareță Cristina, care le-a dăruit bucurie din bucurie și o deosebită stare sufletească prin alesele sale cuvinte. Tot aici, credincioșii au vizitat cimitirul mănăstirii, biblioteca și muzeul“, a declarat pentru "Ziarul Lumina" pr. Adrian Drăgușin de la Râul Sadului. La cea de-a doua mănăstire, pelerinii au primit cuvinte de învățătură de la duhovnicul așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4760, Ultimul acces: 2020-04-03 20:11:58

»  Hram la Mănăstirea Recea (2012-09-08)

 Închide 

Hram la Mănăstirea Recea

[2012-09-08]
În Arhiepiscopia Alba Iuliei, unul dintre lăcașurile de cult care și-au sărbătorit hramul de praznicul Nașterii Maicii Domnului, sâmbătă 8 septembrie 2012, este și biserica Mănăstirii Recea de lângă Târgu-Mureș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, potrivit TRINITAS TV.
„Noi Îl avem în ceruri nu numai pe Fiul lui Dumnezeu făcut Om, ci și pe Maica Lui, ca o făptură dintre noi care se roagă pentru noi. Este suficient să-i strigăm Mama mea din ceruri ajută-mă și ea ne va copleși cu iubire care ne fortifică, ne vindecă și ne umple sufletul de mângâiere”, a mărturisit ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.
Mănăstirea Recea a fost înființată în anul 1991.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4995, Ultimul acces: 2020-04-03 20:11:58


Nr. vizualizări:5544
Data ultimei vizualizări:2020-04-03 20:11:59
Data actualizare:2020-03-14 13:56:52
Data încărcării:2006-03-23 03:54:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:30
Fotografi:Merlinlx: 10, Alexandru Losonczy: 7, Constantin Banciu: 6, Costel Novac D-veni: 6, Nacu Horațiu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2006-08-07
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 228

Biserica Mare - Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2013-07-21
Aparat: NIKON E8800
Contor: 45

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2018-10-12
Contor: 3

Vedere de ansamblu
Foto: Merlinlx

Data: 2013-07-21
Aparat: NIKON E8800
Contor: 66

Vedere din față
Foto: Constantin Banciu

Data: 2004-07-21
Aparat: OLYMPUS CORPORATION C5060WZ
Contor: 0

Vedere din față
Foto: Merlinlx

Data: 2006-08-07
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 105

Vedere panoramică
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2006-08-07
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 113

Biserica mică - Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2006-08-07
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 67

Turnul bisericii mici
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2013-07-21
Aparat: NIKON E8800
Contor: 33

Paraclis
Foto: Constantin Banciu

Data: 2006-08-07
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 76

Paraclisul de vară
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2006-08-07
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 88

Clădire
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2004-07-21
Aparat: OLYMPUS CORPORATION C5060WZ
Contor: 8

Chilii
Foto: Merlinlx

Data: 2004-07-21
Aparat: OLYMPUS CORPORATION C5060WZ
Contor: 6

Chilii
Foto: Merlinlx

Data: 2004-07-21
Aparat: OLYMPUS CORPORATION C5060WZ
Contor: 2

Chilii
Foto: Merlinlx

Data: 2006-08-07
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 108

Turnul de la intrare
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-06-04
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 46

Vedere de ansamblu
Foto: Nacu Horațiu


Setul de Fotografii 2