Dumbravioara :: Schitul Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Sf. Arhangheli
Dumbrăvioara
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Dumbrăvioara
Comună:Ernei
Județ:Mureș
Cod poștal:547217
Persoană de contact :preotul ieromonah Veniamin
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.Reintregirea.ro, www.primariaErnei.ro, www.CJmures.ro, ms.prefectura.mai.gov.ro
Preot:părintele Teodosie
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Schit de calugari, infiintat in 1993, cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil". Situata la 14 km N de Tg. Mures, 18 km S de Reghin. Dependent si administrat de manastirea Toplita (Harghita) .
În 1930, la doi ani după sfințirea Mânăstirii “Sfântul Ilie” din Toplița, a fost sfințit și schitul de călugări Dumbrăvioara, metoc al mănăstirii din Toplița. Construirea și înzestrarea acestui schit s-a făcut prin grija deosebită a Patriarhului Miron Cristea.
La momentul când a fost sfințit, schitului Dumbrăvioara i-au fost dăruite 32 de iugăre de pământ, terenul fiind cumpărat de la un membru al familiei Teleki.
În 1950, schitul a fost desființat de autoritățile comuniste, iar călugării de atunci s-au răspândit pe la puținele lăcașe din țară care încă nu fuseseră desființate.
După 1989, schitul a fost reînființat, iar la mai bine de zece ani de la momentul reînființării, aici se află cinci călugări păstoriți de părintele Teodosie. Prin grija lor s-au reclădit paraclisul schitului, s-au refăcut anexele gospodărești și muncesc cu multă râvnă cele 17 hectare cu care au fost reîmpropietăriți.
Alte informații:Aici își duc viața de zi cu zi, dar cu foarte multă modestie, în post, rugăciune și muncă, câțiva călugări. Trăiesc într-un deplin anonimat, departe de toate păcatele lumii, iar chipurile lor radiază deja o seninătate de sfinți. Sunt amabili, dar foarte retrași, iar despre ei ca persoane vorbesc foarte puțin. Au acceptat însă să vorbească despre mănăstire, despre ceea ce fac ei aici și despre credincioșii care le calcă pragul.
Nr. vizualizări:35622
Data ultimei vizualizări:2024-05-16 13:31:55
Data ultimei actualizări:2020-02-19 13:11:28
Data încărcării pe sit:2006-03-23 03:54:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-07-19
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 358

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy