Aliceni :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Aliceni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Aliceni
Comună:Poșta Câlnău
Județ:Buzău
Cod poștal:127486
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.comunaPostaCilnau.ro, www.cjBuzau.ro, www.prefecturaBuzau.ro
Detalii:Construită în jur de 1872.
Știri despre biserică:

»  PS Ciprian la sfințirea Bisericii Sfinții Împărați: Părăsirea acestei lumi nu înseamnă intrarea în neființă, ci doar trecerea sufletului în lumea veșniciei (2017-10-30)

 Închide 

PS Ciprian la sfințirea Bisericii Sfinții Împărați: Părăsirea acestei lumi nu înseamnă intrarea în neființă, ci doar trecerea sufletului în lumea veșniciei

[2017-10-30]
de Andrei Pau

Părăsirea acestei lumi nu înseamnă intrarea în neființă, distrugerea ființei umane, ci doar o ieșire a sufletului din trupul pământesc și o trecere a lui în lumea veșniciei. Sufletul este nemuritor, se întoarce la Dumnezeu Cel veșnic, Care l-a dat, a spus IPS Ciprian în cuvântul rostit la sfințirea bisericii din Aliceni.
Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat, duminică, 29 octombrie 2017, slujba de sfințire a bisericii Parohiei Aliceni, Protoieria Râmnicu Sărat, județul Buzău, informează Dragoș Olteanu, Consilier mass-media al Eparhiei.
Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a fost construit în perioada 1991-2000. Între anii 2014-2016, actualul paroh, preotul Ioan Negoiță, a coordonat lucrările de împodobire cu pictură a sfântului lăcaș, pe care l-a dotat cu mobilier și cu obiectele liturgice necesare.
După rânduiala de târnosire (sfințire) a lăcașului de rugăciune, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența a sute de credincioși. Aceștia au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar și să se închine. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.
În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului a explicat Evanghelia Duminicii a 24-a după Rusalii, care ne-a înfățișat minunea învierii fiicei lui Iair. În cadrul acestuia, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a precizat că moartea trebuie înțeleasă ca o trecere dintr-un plan al existenței într-un alt plan al existenței.
La final, părintele Ioan Negoiță a fost hirotesit iconom, în semn de apreciere a activității sale pastorale și administrative. Persoanele care au sprijinit lucrările de construire a bisericii au primit diplome de vrednicie. În numele comunității parohiale, preotul Negoiță i-a oferit Arhipăstorului Buzăului și Vrancei o icoană a Maicii Domnului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1337, Ultimul acces: 2020-08-10 17:19:52


Nr. vizualizări:3448
Data ultimei vizualizări:2020-08-10 17:19:52
Data actualizare:2006-03-27 17:31:59
Data încărcării:2006-03-27 17:31:59
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0