Polovragi :: Manastirea Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului
Polovragi
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Polovragi
Comună:Polovragi
Județ:Gorj
Cod poștal:217365
Telefon :0253... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.m-ol.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=50
Adrese utile:www.mitropoliaolteniei.ro, www.comunaPolovragi.ro, www.cjGorj.ro, www.prefecturaGorj.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. Nicolae
Stil arhitectonic:Bizantin
Detalii:Manastirea este asezata intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor, in vecinatatea cheilor Oltetului.
Recentele cercetari istorice stabilesc vechimea manastirii Polovragi in jurul anului 1505, ctitorita fiind de Radul si Patru, fiii lui Danciul Zamona, mentionati intr-un hrisov emis la 18 ianuarie 1480 de voievodul Basarab cel Tânar.
Timp de un secol si jumatate, documentele nu mai pomenesc nimic despre aceasta manastire.
In anul 1645, satul Polovragi devine proprietatea logofatului Danciul Pîrîianul, fiul lui Hamza. El a zidit pe platoul Polovragilor un locas de cult pe temeliile celui existent deja, pentru odihna si reculegere sufleteasca iar in caz de pericol pentru refugiu si adapost.
Prima atestare documentara a ei rezulta dintr-un hrisov emis la 6 iulie 1648 de Matei Basarab, prin care voievodul ii confirma satul cu acelasi nume daruit de ctitor. Inchinata Sfântului Mormânt de cel de-al doilea ctitor al sau manastirea este rascumparata de domnitorul Constantin Brâncoveanu in anul 1693 si facuta metoc al manastirii Hurez.
In timpul lui s-a zugravit interiorul, s-a adaugat pridvorul in stil brâncovenesc, s-au construit unele chilii si clopotnita, preccum si zidurile de cetate.
Biserica manastirii Polovragi este construita in stil bizantin, având forma trilobata, realizata intr-o simetrie proportionata. De remarcat este catapeteasma executata din lemn de tei, o adevarata capodopera a vechii sculpturi românesti, având o bogata ornamentatie cu impletituri florale.
Pictura bisericii, desi asemanatoare cu cea de la Hurez, fiind opera comuna a unor pictori renumiti, are caracteristici proprii, cu valoare de prototip.
In exterior, deasupra arcadei mijlocii a pridvorului gasim icoana "Acoperamântul Maicii Domnului", executata in anul 1713 de zugravul Constantin.
Pictura interioara, pastrata intacta, are o mare valoare artistica. Coloritul, pe fond albastru, are nuante armonioase si sobre. Biserica manastirii Polovragi este inconjurata de chilii, formând o puternica cetate de aparare. In ea se patrunde printr-o poarta masiva deasupra careia se inalta clopotnita. Ca toate marile manastiri ortodoxe si Polovragiul are in preajma ei o biserica pentru satisfacerea dorintelor sufletesti numita biserica bolnita, construita in anul 1732.
Si la Polovragi a existat o puternica miscare culturala. Si astazi manastirea adaposteste peste 3000 de volume in limbile româna, slavona si greaca. Printre ele se afla carti rare, manuscrise de muzica psaltica.
Alaturi de carti se gaseste o bogata colectie de icoane pe lemn si sticla, totalizând peste 650 de exemplare, provenind din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea.
Cod Monument:GJ-II-a-A-09356
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Sub munte la Polovragi (Articol)
Știri despre biserică:

»  Să chemăm pe Maica Domnului să mijlocească iertarea păcatelor noastre, îndeamnă PS Nicodim (2017-08-17)

 Închide 

Să chemăm pe Maica Domnului să mijlocească iertarea păcatelor noastre, îndeamnă PS Nicodim

[2017-08-17]
de Gheorghe Anghel

Ps Nicodim la Hramul Mănăstirii Polovragi
Se cuvine a ne apropia de Dumnezeu chemând pe Maica Sa să mijlocească iertarea păcatelor pentru fiecare dintre noi, să ne fie pururea grabnic ajutătoare, spre a deveni și noi cu adevărat fii ai Tatălui ceresc și moștenitori ai Împărăției Sale cea veșnică, i-a îndemnat Episcopul Severinului și Strehaiei pe credincioșii prezenți la hramul mănăstirii Polovragi, marți 15 august 2017.
În omilia Sa, PS Părinte Nicodim a evidențiat rolul deosebit pe care Maica Domnului l-a avut în iconomia mântuirii neamului omenesc, subliniind importanța ascultării față de Dumnezeu.
„Să faceți tot ceea ce vă va spune!” Sunt cuvintele Maicii Domnului, un îndemn nu numai pentru cei prezenți la nunta din Cana Galileii, ci pentru toți creștinii de peste secole.
O altă învățătură desprinsă din cuvântul Ierarhului se referă la păzirea poruncilor lui Dumnezeu. Ne-a mai spus Mântuitorul că cel ce Îl iubește pe Dumnezeu păzește poruncile Sale, iar cel ce-și duce viața în păcat, nesocotind poruncile, nu-L poate iubi pe Dumnezeu și nici pe semenul său.
PS Nicodim a slujit la hramul Mănăstirii Polovragi – Adormirea Maicii Domnului, ca delegat al Mitropolitului Olteniei. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al istoricului așezământ monahal, informează Preot Gheorghe Cioiu, Consilier Mass Media al Eparhiei Craiovei.
Mănăstirea Polovragi a fost ridicată în jurul anului 1505, ctitori fiind Radul și Pătru, fiii lui Danciul Zamona, menționați într-un hrisov semnat de către voievodul Basarab cel Tânăr.
Biserica așezământului monahal este zidită în stil bizantin, pe formă trilobată. Ca elemente arhitectonice deosebite se remarcă brâul exterior orizontal, rotunjit, încadrat între cărămizi așezate în zimți. În exterior, deasupra arcadei mijlocii a pridvorului, se află icoana „Acoperământul Maicii Domnului” executată în anul 1713 de zugravul Constantin.
Până în secolul XX, a fost mănăstire de călugări. Odată cu instalarea regimului comunist, în urma Decretului 410/1959 care urmărea desființarea tuturor mănăstirilor, călugării de aici au fost evacuați și mănăstirea închisă cultului.
Sfântul locaș monahal și-a reînceput activitatea ca obște de maici la începutul anilor 1950, în timpul Mitropolitului Firmilian al Olteniei. Începând cu anul 2006, la Mănăstirea Polovragi s-au executat mai multe lucrări de restaurare și consolidare, sfântul locaș fiind resfințit la 15 august 2012, de IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2368, Ultimul acces: 2020-08-09 01:06:14

»  Stareța Mănăstirii Polovragi a fost înmormântată (2016-08-01)

 Închide 

Stareța Mănăstirii Polovragi a fost înmormântată

[2016-08-01]
de Gheorghe Anghel

Clipboard01
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat duminică, 31 iulie 2016, slujba de înmormântare a maicii starețe Evghenia Vaida de la Mănăstirea Polovragi, județul Gorj, informează prof. Vasile Gogonea din cadrul Eparhiei Olteniei.
Maica Evghenia a fost o pildă de viață călugărească, de ascultare, de smerenie, de grijă pentru obștea și mănăstirea aceasta
În cuvântul său, Chiriarhul Mitropoliei Olteniei a vorbit despre monahia Evghenia, arătând că, îndată ce a intrat în monahism, aceasta și-a modelat voința și lucrarea după poruncile Lui Dumnezeu, ca să fie întru totul conformă cu ceea ce Mântuitorul nostru ne spune: «Luați jugul meu că este bun și sarcina mea este ușoară».
A fi conducătorul unei mănăstiri este cu adevărat a te integra în «jugul» Mântuitorului Hristos și a lua sarcina pe care Domnul ți-a încredințat-o. Maica Evghenia a fost o pildă de viață călugărească, de ascultare, de smerenie, de grijă pentru obștea și mănăstirea aceasta, pentru că s-a străduit, zi și noapte, ca să fie cu adevărat învrednicită să primească cununa celor aleși în Împărăția Lui Dumnezeu. Față de Biserică și față de obștea monahală și-a făcut pe deplin datoria și a considerat că lucrul cel mai important pentru fiecare în parte este ca să se unească cu Mântuitorul Iisus Hristos și să primească ceea ce este sfânt și ceea ce o face fericită în viața călugărească, pentru a primi cununa Împărăției cerurilor, a spus Înaltpreasfinția Sa.
“Maica Evghenia va fi în ceata pe care Dumnezeu a pregătit-o și unde sufletul ei va fi în Împărăția veșnică”
De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a spus că Bunul Dumnezeu a rânduit ca, în ultima parte a vieții, maica stareță Evghenia să fie atinsă de o suferință fizică, pentru că suferința aduce nădejde și smerenie.
Prin suferință ajungem cu adevărat să dobândim smerenia, virtute atât de importantă pentru viața noastră! Așadar, după această suferință, când am cercetat-o la spital mi-a spus cu multă smerenie, și în același timp cu multă evlavie, să-i dăm binecuvântare să plece! Într-adevăr, trei zile au mai trecut timp în care a postit și s-a rugat și iată că acum, în această duminică sfântă, maica stareță participă la învierea cea veșnică, ziua cea marte a Împărăției Lui Dumnezeu și se va ferici în viața veșnică. Îi aducem mulțumire și Slavă Lui Dumnezeu și Îl rugăm ca maica stareță, și sufletul ei, să ajungă cu drepții în Împărăția Cerurilor. Așadar, să ne rugăm pentru ca sufletul preacuvioasei maicii starețe, Evghenia stavrofora, să fie acceptat cu drepții în Împărăția Cerurilor. Veșnică să-i fie pomenirea, în vecii vecilor, Amin!, a încheiat IPS Irineu.
Mănăstirea Polovragi, file de istorie
Adevărată oază de liniște și spiritualitate, Mănăstirea Polovragi este situată într-o zonă de o frumusețe deosebită din nord-estul județului Gorj, la intrarea în Cheile Oltețului ce despart Munții Parângului și Munții Căpățânii, în apropiere de Peștera Polovragi. Sfântul așezământ monahal datează de peste 500 de ani fiind ridicat în jurul anului 1505 de către boierii olteni Radu Comisul și Petru Spătaru, în timpul domnitorului Radu cel Mare. În anul 1645, cu sprijinul domnitorului Matei Basarab, logofătul Danciu Pârâianu ctitorește actuala biserică pe care o închină Sfântului Mormânt. Este răscumpărată în anul 1693 de la Patriarhul Dositei al Ierusalimului de către Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu care îi adaugă pridvorul, clopotnița și zidul de incintă. În perioada 2004 – 2012, biserica mănăstirii, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, a fost supusă unor ample lucrări de restaurare și consolidare fiind resfințită în zi de hram, la 15 august 2012, de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2657, Ultimul acces: 2020-08-09 01:06:14

»  Sfântă Liturghie arhierească la Mănăstirea Polovragi (2016-04-18)

 Închide 

Sfântă Liturghie arhierească la Mănăstirea Polovragi

[2016-04-18]
de Gratian Moldovan

Polovragi 1
Sute de credincioși au fost prezenți la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită în Duminica a 5-a din Postul Sfintelor Paști, de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, la așezământul monahal de la Polovragi, unul dintre cele mai vechi și cunoscute din Oltenia.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Ierarhul a detaliat semnificația și importanța slujbelor religioase speciale săvârșite de Biserica Ortodoxă în ultima săptămână, numită în limbaj duhovnicesc și „a pocăinței”. De asemenea, Inaltpreasfinția Sa a subliniat modelul de pocăință reprezentat de Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, a afirmat pr. Gheorghe Cioiu, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.
„Viața Sfintei Maria Egipteanca reprezintă pentru noi un model de la care învățăm că dacă ne silim și ne ostenim, vom putea fi și noi următori ai Sfintei, toate păcatele noastre vor fi șterse și iertate, pentru că lucrarea Lui Dumnezeu este mare și sfințitoare, ne așează acolo unde sfinții Iacob și Ioan au vrut să ajungă: de-a dreapta și de-a stânga Împăratului. Evident că, dacă e să luăm aminte la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, noi cu toții vrem să fim de-a dreapta. Pentru că de-a dreapta sunt «oile» cele curate, aceia care au fost aleși de Dumnezeu, cei care au făcut fapte bune și sunt binecuvântații Tatălui Ceresc” , a spus Inaltpreasfinția Sa.
***
Mănăstirea Polovragi, file de istorie
Adevărată oază de liniște și spiritualitate, Mănăstirea Polovragi este situată într-o zonă de o frumusețe deosebită din nord-estul județului Gorj, la intrarea în Cheile Oltețului ce despart Munții Parângului și Munții Căpățânii, în apropiere de Peștera Polovragi. Sfântul așezământ monahal datează de peste 500 de ani fiind ridicat în jurul anului 1505 de către boierii olteni Radu Comisul și Petru Spătaru, în timpul domnitorului Radu cel Mare. În anul 1645, cu sprijinul domnitorului Matei Basarab, logofătul Danciu Pârâianu ctitorește actuala biserică pe care o închină Sfântului Mormânt. Este răscumpărată în anul 1693 de la Patriarhul Dositei al Ierusalimului de către Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu care îi adaugă pridvorul, clopotnița și zidul de incintă. În perioada 2004 – 2012, biserica mănăstirii, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, a fost supusă unor ample lucrări de restaurare și consolidare fiind resfințită în zi de hram, la 15 august 2012, de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2764, Ultimul acces: 2020-08-09 01:06:14

»  Sfântă Liturghie arhierească la Mănăstirea Polovragi (2015-11-26)

 Închide 

Sfântă Liturghie arhierească la Mănăstirea Polovragi

[2015-11-26]
În Duminica a 26-a după Rusalii, în 22 noiembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie la Sfânta Mănăstire Polovragi, din Județul Gorj, în acordurile psaltice ale corului Catedralei mitropolitane din Craiova, după cum ne-a mărturisit Profesor Vasile Gogonea.
În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a precizat c㠓Trebuie să avem cumpătare, trebuie să avem dreaptă socoteală, să ascultăm de Dumnezeu și de învățătura bisericii, astfel încât credința noastră să crească, să se îndrepteze spre iubire, cum spune Sf. Apostol Pavel, «credința este ducătoare spre iubire». Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu ca să pășim în Postul Crăciunului și să dobândim prin fapte bune această lumină a praznicului, care se evidențiază și strălucește pe fețele noastre prin post și rugăciune! Postul și rugăciunea sunt cele două «aripi» care ne ridică la Dumnezeu, iar prin aceste virtuți dobândim iubirea care nu se va lua de la noi niciodată, prin care noi vom vedea pe Dumnezeu. Credința ne învață că prin asceză, prin aceste lucruri pe care biserica le-a pus la îndemâna noastră, să le fructificăm și să fim fericiți, atunci când îngerul Lui Dumnezeu va veni să ia sufletul nostru, nu așa cum se arată în Evanghelia de astăzi, «vor veni și vor lua de la tine sufletul tău!»”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3119, Ultimul acces: 2020-08-09 01:06:14

»  Mănăstirea Polovragi și-a serbat hramul (2015-08-15)

 Închide 

Mănăstirea Polovragi și-a serbat hramul

[2015-08-15]
La mănăstirea Polovragi, sâmbăta aceasta, 15 august 2015, sute de credincioși gorjeni și din întreaga Oltenie au luat parte la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Slujba Privegherii și Prohodul Maicii Domnului
Sărbătoarea a început încă din ajun prin săvârșirea Slujbe Privegherii și a Prohodului Maicii Domnului de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.
„Creștinii evlavioși au sosit încă din ajunul praznicului la vechea vatră monahală, luând parte la slujba Privegherii, urmată de Prohodul Maicii Domnului. Cu binecuvântarea Mitropolitului Olteniei, Înaltpresfințitul Irineu, în mijlocul celor câteva sute de suflete a fost prezent Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a săvârșit slujba de seară la altarul de vară al mănăstirii. După cinci ceasuri de comuniune în rugăciune, cei prezenți au ascultat cu evlavie stările prohodului, cântate de soborul de preoți și de Grupul psaltic “Sfântul Nicodim” al Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin. La final, toți cei de față au mers în procesiunea cu icoana și epitaful Maicii Domnului în jurul bisericii mănăstirii, înălțând într-un glas cântări de îngropare în cinstea Adormirii Fecioarei”, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.
Slujire arhierească în ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului
Astăzi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
„În ziua praznicului, poienița dinaintea altarului de vară s-a umplut de mulțime de credincioși, care au ascultat cu evlavie Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor de față despre preacinstirea Maicii Domnului, arătând că ea pururea se roagă pentru oameni înaintea Tronului ceresc. După modelul acestei rugăciuni jertfelnice, Preasfinția Sa i-a îndemnat și pe pelerini să se roage stăruitor, făcându-și o pravilă zilnică. Prin acest exercițiu duhovnicesc, omul se apropie mai mult de Dumnezeu și își poate afla mai ușor mântuirea, a conchis Preasfințitul Părinte Nicodim”, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.
Praznicul Adormirii Maicii Domnului din Lavra Polovragiului s-a încheiat cu slujba parastasului, săvârșită pentru ctitorii, donatorii și binefăcătorii așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3249, Ultimul acces: 2020-08-09 01:06:14

»  Sărbătoarea Maicii Domnului la Mănăstirea Polovragi (2012-08-14)

 Închide 

Sărbătoarea Maicii Domnului la Mănăstirea Polovragi

[2012-08-14]
De praznicul Adormirii Maicii Domnului, credincioșii din Mitropolia Olteniei și nu numai sunt așteptați la hramul Mănăstirii Polovragi, în județul Gorj. Sărbătoarea de prăznuire va fi însoțită de slujba de resfințire a Bisericii 'Adormirea Maicii Domnului', care va fi oficiată de IPS Mitropolit Irineu, înconjurat de un ales sobor de arhierei, preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.
Astă-seară, de la ora 19:00, va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu Privegherea, după care se va cânta Prohodul Maicii Domnului. Mâine, în ziua praznicului, se vor săvârși Acatistul Maicii Domnului, rânduiala de resfințire a sfântului lăcaș de închinare și slujba Sfintei Liturghii. La final, cei prezenți sunt invitați să participe la tradiționala agapă frățească.
Alături de sfânta Mănăstire Polovragi, în Arhiepiscopia Craiovei își vor mai serba hramul numeroase lăcașuri de închinare și așezăminte monahale, între care amintim: Mănăstirea Tismana, Catedrala 'Maica Precista' - Dudu din municipiul Craiova, Biserica 'Mântuleasa' din Craiova, precum și alte biserici.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7075, Ultimul acces: 2020-08-09 01:06:14

»  Slujire arhierească la Mănăstirea Polovragi (2011-01-17)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea Polovragi

[2011-01-17]
În Duminica a 29-a după Rusalii, Înalt Preasfințitul Mitropolit Irineu a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la biserica Mănăstirii Polovragi din județul Gorj, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Oltenia.
La finalul slujbei religioase, IPS Irineu a rostit un cuvânt în care a dezvoltat învățăturile desprinse din pericopa duminicală, referitoare la minunea vindecării elor zece leproși.
Complexul mănăstiresc Polovragi este amplasat la poalele Muntelui Piatra Polovragilor, în apropierea Cheilor Oltețului, și are o vechime de peste 500 de ani (atestat documentar din anul 1505).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9126, Ultimul acces: 2020-08-09 01:06:14


Nr. vizualizări:9326
Data ultimei vizualizări:2020-08-09 01:06:15
Data actualizare:2005-11-24 05:10:48
Data încărcării:2005-11-24 05:10:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:74
Fotografi:Țetcu Mircea Rareș: 23, Constantin Banciu: 9, Gabriel Avramovici: 7, Sylvester Nata: 5, Cristian Laubach: 5, Mariko23: 4, Pr. Cristian Vasile Niță: 3, Pavel Sorin: 3, Wilhelm Scherz: 3, Voluntar: 2, Paul Ion: 1, Radu Oltean: 1, uauim.ro: 1, Ana Maria: 1, CIMeC: 1, Miehs: 1, MonumenteIstoriceGorj.ro: 1, Mitrutpopoiu: 1, Alexandru C. Antoniu: 1, Kurt Hielscher: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2008-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 74

Vedere panoramică
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2007-10-13
Contor: 142

Vedere panoramică
Foto: Wilhelm Scherz

Data: 2008-12-09
Contor: 31

Biserica Mică
Foto: Mariko23

Data: 2018-09-10
Aparat: NIKON E8800
Contor: 2

Biserica mică
Foto: Constantin Banciu

Data: 2008-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 15

Biserica Mică
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2009-07-12
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D80
Contor: 18

Bolnița
Foto: Cristian Laubach

Data: 2011-07-20
Contor: 15

Biserica Mică
Foto: Sylvester Nata

Data: 2009-07-26
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D80
Contor: 10

Bolnița
Foto: Cristian Laubach

Data: 2010-12-01
Contor: 12

Biserica Mică
Foto: Pavel Sorin

Data: 2009-07-12
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D80
Contor: 10

Bolnița
Foto: Cristian Laubach

Data: 2010-06-12
Aparat: SONY DSC-H7
Contor: 6

Biserica Mică
Foto: Țetcu Mircea Rareș

Data: 2008-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 13

Biserica Mică
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2017-07-18
Contor: 6

Biserica mare
Foto: Miehs

Data: 2010-08-29
Contor: 49

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Foto: CIMeC

Data: 2009-07-12
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D80
Contor: 13

Biserica Mare
Foto: Cristian Laubach

Data: 2011-04-14
Contor: 22

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Foto: MonumenteIstoriceGorj.ro


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4
Setul de Fotografii 5