Bucuresti :: Biserica Sf. Vineri Drumul Taberei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Vineri Drumul Taberei
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Brasov, nr. 21c, cart. Drumul Taberei
Cod poștal:061444
Persoană de contact :Raluca Tănăseanu
Telefon :0722... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @bisericasfvineri.ro
Adresa web Biserica:www.bisericasfvineri.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Burlan Nicolae
Hram:Sf. Cuv. Parascheva, Sf. Antim Ivireanul
Detalii:Biserica din lemn “Sfanta Vineri – Drumul Taberei“, cu hramul Sf. Parascheva, a fost adusa special pentru credinciosii din acest cartier in anul 1998, tocmai din Bucovina.
In aceasta biserica se afla la loc de cinste intr-o racla din lemn sculptat o mantie care a invesmantat moastele Sfantei Parascheva de la Iasi, daruita de I. P. S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, o particica din moastele Sf. Teodor Stratilat, martirizat in sec. IV, un dar al P. S. Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si parti din vesmantul si din barba Sf. Ioan Iacob Romanul de la Hozeva (Tara Sfanta ) .
Intrucat biserica din lemn s-a dovedit neincapatoare pentru cei peste 1. 000 de credinciosi din diverse cartiere ale Bucurestiului, care participa in mod regulat la Sfintele slujbe savarsite in aceasta biserica, s-a luat hotararea de a se construi o biserica din zid, de dimensiuni mai mari ( 37 * 23 * 30 m) absolut necesara unui cartier ca Drumul Taberei.
In ziua de 29 septembrie 2002, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a savarsit slujba de punere a pietrei de temelie a noii biserici cu hramul Sf. Vineri si Sf. Antim Ivireanul, ingropand in aceasta temelie si caramizi din fosta biserica Sf. Vineri, demolata abuziv in 1987, transferand astfel, in mod simbolic, duhul acestei biserici in noua temelie.

Dumnezeu cel in Treime slavit si Sf. Cuvioasa Parascheva (Sf. Vineri) va adreseaza si Dumneavoastra chemarea de a deveni ctitori ai acestei biserici prin donatii de bani sau de materiale de constructie.
Alte informații:Parohia "Sfanta Vineri-Drumul Taberei" a luat fiinta prin hotararea Consiliului Eparhial in toamna anului 1998, in urma construirii bisericii din lemn care a fost ridicata in numai trei saptamani, mai precis intre 25 iunie-18 iulie 1998.
Actuala biserica din lemn a fost ctitorita intre anii 1990-1991, de preotul Constantin Cenuse, in comuna Vicovul de Jos, judetul Suceava, unde a functionat cu hramul Sf. Treime, pana in anul 1998, cand a fost terminata biserica de zid din acea localitate. Preotul Cenuse a daruit apoi constructia din lemn, care a fost demolata si adusa la 24 iunie 1998, pentru Parohia Sf. Vineri-Drumul Taberei din Bucuresti. Aici, partile componente au fost reasamblate, prin osardia si contributia morala si materiala a preotului paroh Nicolae Burlan.
La 26 iulie 1998 biserica a fost sfintita de catre Prea Sfintitul Episcop Teodosie Snagoveanul, Vicarul Arhiepiscopiei Bucurestiului la vremea aceea. Hramul bisericii este Sfanta Cuvioasa Parascheva, (in greceste "paraschevi" inseamna "vineri") pe care crestinatatea ortodoxa o serbeaza la 14 octombrie si ale carei Sfinte Moaste se afla in Catedrala Mitropolitane din Iasi.
Biserica are planul dreptunghiular, fara pridvor, dar cu exonartex. Are absida Sf. Altar rectangulara si o turla-Pantocrator peste naos. Peretii din lemn ai constructiei sunt asezati pe temelie din piatra. Intrarea se face printr-un vestibul ce prelungeste latura vestica, mai scund decat corpul bisericii. Este luminat prin ferestre dreptunghiulare, dispuse cate trei pe laturile nordica si sudica. O turla mica, hexagonala se ridica deasupra naosului, avand sarpanta piramidala, cu ruperi de panta, invelita cu tabla, faltuita pe orizontala. In exterior, alaturi de lacas, este montata o clopotnita avand structura metalica.
In aceasta biserica se afla la loc de cinste intr-o racla din lemn sculptat o mantie care a invesmantat moastele Sfintei Parascheva de la Iasi, daruite de I. P. S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, o particica din moastele Sf. Teodor Stratilat, martirizat in sec. IV, un dar al P. S. Varsanufie Prohoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si parti din vesmantul si din barba Sf. Ioan Iacob Romanul de la Hozeva (Tara Sfanta) .
Intrucat biserica de lemn s-a dovedit neancapatoare pentru cei peste 1000 de credinciosi din diverse cartiere ale Bucurestiului, care participa in mod regulat la Sfintele slujbe savarsite in aceasta biserica, s-a luat hotararea de a se construi o biserica din zid, de dimensiuni mai mari absolut necesara unui cartier ca Drumul Taberei.
In ziua de 22 septembrie 2002, Prea Fericitul Teoctist, vrednicul de pomenire, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romana, a savarsit slujba de punere a pietrei de temelie a noii biserici cu hramul Sf. Vineri si Sf. Antim Ivireanul, ingropand in aceasta temelie si caramizi din fosta biserica Sf. Vineri, demolata abuziv in 1987, transferand astfel, in mod simbolic, duhul acestei biserici in noua temelie.
Planul bisericii este in forma de cruce greaca inscrisa. Din punct de vedere arhitectural se incadreaza in stilul prefigurat ai bisericii "Sfanta Sofia" din Constantinopol si "Sfantul Nicolae Domnesc" de la Curtea de Arges. O cupola semisferica centrala ampla domina compozitia spatiala a edificiului. Un pridvor larg cu sase coloane libere si doua angajate, precede intrarea. Accesul in biserica se face printr-un portal cu ancadrament arcuit, din piatra sculptata marunt. Bolta este alcatuita din 25 de semiarce, rezemate la capete pe doua inele metalice chesonate, intre ele desfasurandu-se alte inele intermediare. Acoperirea altarului, asemanatoare absidelor proscomidiei si diaconiconului, se face printr- o conca racordata la un semicilindru. In partea opusa, la etaj, se afla cafasul la care se accede prin scari plasate la interior, in colturile de nord-vest si sud-vest ale constructiei, care conduc si la cele doua balcoane.
Ansamblul de pictura murala din interior va fi executat de Dan Mihai Ivanovici. Amenajarile exterioare si amplasamentul altor dotari anexe: turn-clopotnita, aghiazmatar, marmantul eroilor, etc. , vor face obiectul unui proiect ulterior.

Conturile Parohiei Sf. Vineri – Drumul Taberei, deschise la Banca Comercială Romana – Filiala sect. 6
RO64RNCB5060000010270001 / ROL
RO80RNCB5060000010270004 / USD
RO58RNCB5060000010270012 / EURO
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Sf. Vineri - Biserica reînviată (Articol)
Știri despre biserică:

»  Preasfințitul Părinte Timotei: Cuvintele Evangheliei bat mereu la poarta inimii noastre (2018-10-14)

 Închide 

Preasfințitul Părinte Timotei: Cuvintele Evangheliei bat mereu la poarta inimii noastre

[2018-10-14]
de Florin Nicolaie

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, a vorbit credincioșilor duminică despre Pilda Semănătorului, spunând că sămânța reprezintă cuvintele Evangheliei care „bat mereu la poarta inimii noastre”.
Ierarhul a spus că acestea „bat la ușa inimii tuturor, în primul rând a slujitorilor Bisericii și apoi a celor care sunt împreună cu noi în via Domnului. Aceste cuvinte bat pentru a deschide inima și pentru a lăsa pe Mântuitorul să intre și să rămână la noi”.
În omilia sa de la Parohia Sfânta Vineri din Drumul Taberei, Preasfințitul Părinte Timotei a explicat că Semănătorul era Fiul lui Dumnezeu Cel trimis în lume și a semănat sămânța învățăturii Sale, adică cuvintele cele de viață făcătoare”.
„Din sămânța aruncată în țarină, adică în lume, doar a patra parte din ea, a căzut în pământ bun” a precizat ierarhul.
Oare pe cine reprezintă aceste semințe aruncate în țarina mântuirii? Ne reprezintă pe noi, cei adeseori indiferenți, neatenți la cuvântul lui Dumnezeu.
Sfânta Cuvioasă Parascheva
În continuare Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre viața Sfintei Parascheva și minunile pe care le-au făcut moaștele ei.
De asemenea, ierarhul a menționat faptul că Parohia Sfânta Vineri, care este ocrotită de Sfânta Parascheva, este legată de numele acesteia deoarece paraschevi în greacă se traduce prin vineri.
Sfânta s-a bucurat de mari daruri de la Dumnezeu pentru că l-a urmat pe El încă din pruncie, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei.
Sfânta, „într-o zi de duminică, auzind cuvintele Evangheliei l-a urmat pe Domnul” și „a lepădat haina cea bogată pe care o purta îmbrăcându-se în hainele unei cerșetoare”.
Sfânta Cuvioasă Parascheva a arătat prin semne minunate de la Dumnezeu darul pe care sfinții îl primesc ca semn al ostenelilor lor de la Domnul.
Ierarhul a mărturisit că Sfânta Parascheva este una dintre cele mai cinstite sfinte din întreaga ortodoxie.
„În fiecare zi Catedrala Mitropolitană din Iași este plină de credincioși, și nu cred să fie undeva un pelerinaj mai mare închinat vreunui Sfânt, cu excepția sfinților cunoscuți din Grecia doar în ziua prăznuirii lor, dar nu cred să fie în lumea ortodoxă un pelerinaj mai iubit și mai așteptat decât acela al Sfintei Cuvioase Parascheva”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3840, Ultimul acces: 2019-11-21 13:42:18

»  PS Varlaam despre coslujirea clericilor din Sectorul 6 al Capitalei: „Este un moment de întărire a comuniunii și dragostei noastre frățești” (2018-01-18)

 Închide 

PS Varlaam despre coslujirea clericilor din Sectorul 6 al Capitalei: „Este un moment de întărire a comuniunii și dragostei noastre frățești”

[2018-01-18]
de Gheorghe Anghel

PS Varlaam
Cercul pastoral reunit al preoților din protopopiatul Sector 6 Capitală a debutat joi cu Sfânta Liturghie prezidată de PS Varlaam Ploieșteanul. În biserica Sf. Vineri din Drumul Taberei au slujit preoții parohi și au asistat toți preoții coslujitori din protopopiat. În omilia de la finalul slujbei, Preasfinția Sa a evidențiat importanța coslujirii, despre care a spus că este „un moment de întărire a comuniunii, a dragostei noastre frățești și a colegialității”.
„Este un moment în care nădăjduim că Dumnezeu va spori prezența și lucrarea harului Său în sufletele și în inimile noastre, care va duce și la sporirea lucrării noastre în parohiile care ne-au fost încredințate, precum și la bunăstarea duhovnicească a fiecăruia dintre noi”, a subliniat ierarhul.
Totodată, Preasfințitul Părinte Varlaam a explicat că atunci când un preot slujește la parohie atenția lui trebuie să fie îndreptată în mai multe direcții, însă astfel de momente constituie „un prilej minunat de a participa (la Sfânta Liturghie – n.r.) cu toată ființa, concentrarea, lepădare sine și de grijile zilnice”.
Totodată, el a remarcat că împreuna slujire „are și acest rol de a întări comuniunea frățească a preoților din cadrul aceluiași protopopiat”.
„Sunt bucuros că părintele protoiereu Costel Burlacu este un tânăr care are mare grijă de aspectul acesta al întăririi frățietății, prieteniei și colaborării dintre preoții protopopiatului pe care îl conduce. De asemenea, sunt bucuros să constat că din acest protopopiat fac parte și câțiva iluștri profesori de la facultatea de Teologie din București”, a remarcat ierarhul.
În Protoieria Sector 6 există 23 parohii și Mănăstirea Chiajna. În omilia sa, PS Varlaam a punctat și activitățile misionare din ultimii ani desfășurate în cadrul protopopiatului și a remarcat faptul că preoții, de cele mai multe ori „lucrează mult și discret”, potrivit îndemnului Mântuitorului Iisus Hristos.
„Mănăstirea Chiajna a beneficiat în cei patru ani de lucruri extraordinare, a fost consolidată, tencuită, s-a adus electricitatea. De asemenea, a fost realizat sediul nou al protoierie. Este un protopopiat cu o dinamică cu totul aparte”, a subliniat ierarhul.
Episcopul vicar patriarhal a atras atenția că în societatea actuală activitățile roditoare ale clericilor sunt de cele mai multe ori ignorate, iar anumite greșeli sunt mediatizate în exces.
„Iată că se scrie atât de rar despre această lucrare edilitară de înfrumusețare a bisericilor care are ca beneficiari, în primul rând, pe credincioși. Se fac atâtea lucrări sociale, dar iată că nu sunt ochi pentru a aprecia și evalua lucrarea aceasta foarte mare cu bani puțini, foarte bine chivernisiți, însă dacă un preot face o greșeală toate televiziunile și radiourile se întrec în a face cunoscută întâmplarea respectivă”, a spus Preasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4928, Ultimul acces: 2019-11-21 18:24:59

»  București | Icoana „Iordănița” așezată spre închinare la Parohia „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei (2017-03-08)

 Închide 

București | Icoana „Iordănița” așezată spre închinare la Parohia „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei

[2017-03-08]
de Andrei Pau

Icoana Maicii Domnului Iordănița a fost așezată spre închinare credincioșilor la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din cartierul bucureștean Drumul Taberei.
Evenimentul a avut loc astăzi, 8 martie 2017, în jurul orei 10:00. Icoana va rămâne la parohia bucureșteană până după slujba Paraclisului Maicii Domnului, oficiată începând cu ora 17:00.
Icoana a fost adusă din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă și superiorul Așezămintelor românești de la Ieruaslim, Iordan și Ierihon.
Delegația condusă de părintele arhimandrit Teofil a fost întâmpinată, dimineață, în fața locașului de cult.
A urmat slujba Acatistului Maicii Domnului, după care, părintele Costel Burlacu, Protoiereul Protopopiatul Sector 6 Capitală, le-a urat oaspeților de la Ierusalim bun venit.
În fața acestei icoane la care Sfântul Ioan Iacob Hozevitul s-a rugat avem șansa, binecuvântarea și bucuria de a ne pleca genunchii noștri în fața Maicii Domnului ca să mijlocească pentru noi, să fim mai buni, iertători, iubitori ai semenilor noștri și mai puțin clevetitori. Mulțumim Bunului Dumnezeu și Fecioarei Maria, în această catedrală a sectorului 6, pentru bucuria deosebită, a spus părintele protoiereu.
La rândul său, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie și-a exprimat speranța că, prin ajutorul credincioșilor din Capitală și nu numai, icoana Maicii Domnului „Iordănița” va putea fi readusă în schitul românesc de la Iordan.
Sperăm ca această pribegie să se sfârșească într-o zi pentru că avem și vești bune. Recent a fost aprobat un proiect de deminare a Văii Iordanului care prevede ca în răstimp de doi ani de zile să fie scoase toate minele și bombele care au fost puse acolo în vremea războiului. După ce acest pământ va fi curățat, bisericile vor fi reparate și vor începe din nou rugăciunile pe Valea Iordanului.
Până atunci este nevoie de osteneală și de ajutor, a subliniat părintele arhimandrit.
Motivul prezenței acestei icoane în România este și de a face cunoscut proiectul de deminare. Ajutorul celor care doresc să sprijine este primit și folosit pentru a duce la bun sfârșit această operațiune de curățare a pământului, a evidențiat părintele Teofil.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6075, Ultimul acces: 2019-11-21 13:42:18

»  Protoieria 6 Capitală | Icoana Iordănița la Parohia „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei (2017-03-07)

 Închide 

Protoieria 6 Capitală | Icoana Iordănița la Parohia „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei

[2017-03-07]
de Gheorghe Anghel

Icoana Maicii Domnului Iordănița va mai rămâne câteva zile în București.
De la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Titan va fi dusă miercuri, 8 martie 2017, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Drumul Taberei, Protoieria Sector 6 Capitală.
Icoana va fi așezată spre închinare credincioșilor, în interiorul lăcașului de cult, în jurul orei 10:00. Va rămâne la parohia bucureșteană până după slujba Paraclisului Macii Domnului (oficiată începând cu ora 17:00).
***
Icoana Iordănița s-a aflat timp de peste 30 de ani în biserica Schitului Românesc de pe malul Râului Iordan, ridicat de Patriarhia Română în anul 1935 în regiunea Qasr al Yahud, la locul istoric al Botezului Domnului Iisus Hristos.
În anii 1967-1970 din cauza războiului declanșat în zonă, biserica românească a fost bombardată și grav avariată.
Icoana a fost salvată de Arhiepiscopul Lucian Florea, în timpul slujirii sale ca Reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului, în anii când schitul de la Iordan fusese închis.
Când au început bombardamentele în zonă, icoana Iordănița a fost scoasă și adusă la Așezământul Românesc de la Ierusalim.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5866, Ultimul acces: 2019-11-21 13:42:18

»  Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul bucureștean Drumul Taberei și-a sărbătorit hramul (2016-10-14)

 Închide 

Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul bucureștean Drumul Taberei și-a sărbătorit hramul

[2016-10-14]
de Andrei Pau

principala
Biserica Sfânta Vineri din cartierul bucureștean Drumul Taberei și-a sărbătorit vineri, 14 octombrie 2016, cel de-al doilea hramu. Cu această ocazie, sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează Trinitas Tv.
Persoanele prezente au avut ocazia să se închine la unul din veșmintele Sfintei Cuviose Parascheva și la fragmente din moaștele unor sfinți păstrate în locașul de cult.
Piatra de temelie a Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Antim Ivireanul a fost așezată la data 29 septembrie 2002. La temelia locașului de cult au fost puse cărămizi din fosta Biserică Sfânta Vineri demolată în anul 1987.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6613, Ultimul acces: 2019-11-21 13:42:18

»  Hram la Parohia „Sfânta Vineri – Drumul Taberei” (2015-09-29)

 Închide 

Hram la Parohia „Sfânta Vineri – Drumul Taberei”

[2015-09-29]
Sfântul Mucenic Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, a fost cinstit duminică, 27 septembrie 2015, și la Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei care și-a sărbătorit cel de-al doilea hram.
Sărbătoarea hramului a început sâmbătă seara prin oficierea Slujbei Vecerniei unită cu Litia și citirea Acatistului Sfântului. La final, părintele paroh Nicolae Burlan a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a prezentat viața și activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, informează site-ul oficial al Protoieriei Sector 6 București.
În ziua sărbătorii, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Pr. Mihai Aurel, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Din sobor a făcut parte și Pr. Costel Burlacu, Protoiereu al Protopopiatului Sector 6 Capitală. La sfârșitul slujbei, Pr. Mihai Aurel a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică rânduită a se citi la Sfânta Liturghie și a evidențiat contribuția adusă limbii române de către Sfântul Mucenic Antim Ivireanul.
Preacucernicia sa a felicitat pe Pr. Paroh Nicolae Burlan pentru inițiativa și efortul de a ridica o adevărată catedrală în Sectorul 6 și a transmis preoților și credincioșilor acestei parohii înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8122, Ultimul acces: 2019-11-21 13:42:18

»  Parohia Sfânta Vineri-Drumul Taberei în sărbătoare (2011-10-14)

 Închide 

Parohia Sfânta Vineri-Drumul Taberei în sărbătoare

[2011-10-14]
Sute de credincioși au participat la hramul unuia dintre cele mai mari și mai frumoase lăcașuri de cult din Capitală, biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, plecând de la minunile care s-au săvârșit prin Sfânta Cuvioasă Parascheva, le-a adresat credincioșilor îndemnul de a cere ajutorul sfinților pentru ajutor și bucurie, deoarece ei sunt mijlocitori pentru noi înaintea lui Dumnezeu.
Credincioșii au venit la Biserica „Sfânta Vineri” încă de dimineață pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a se închina la veșmântul Cuvioasei Parascheva.
Biserica „Sfânta Vineri”, construită după modelul catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol, îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 18014, Ultimul acces: 2019-11-21 13:42:18

»  Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul bucureștean Drumul Taberei, în sărbătoare (2010-10-14)

 Închide 

Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul bucureștean Drumul Taberei, în sărbătoare

[2010-10-14]
Sute de credincioși au participat astăzi, 14 octombrie, la hramul uneia dintre cele mai mari și mai frumoase lăcașuri de cult din Capitală, biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Preasfinția Sa a evocat în cuvântul său viața Cuvioasei Parascheva, demnă de urmat de fiecare creștin.
„Sfânta Cuvioasă Parascheva a strălucit în viața ei scurtă prin foarte multe virtuți, dar a strălucit mai ales prin această virtute a fecioriei, prin această luptă împotriva pornirilor firești ale naturii noastre căzute moștenită de la părinții noștri care prin neascultare au adus corupția și păcatul în lumea și existența noastră. Cunoașteți foarte bine viața Sfintei Parascheva întrucât hramul acesta este deja tradițional în Biserica și în parohia dumneavoastră”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.
Credincioșii au venit la Biserica „Sfânta Vineri” încă de dimineață pentru a participa la Sfânta liturghie și pentru a se închina la veșmântul Cuvioasei Parascheva.
După Sfânta liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Varlaam Ploieșteanul a așezat piatra de temelie pentru o nouă capelă ce se va ridica în apropierea bisericii. Acesta îi va avea ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nicolae și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.
Biserica „Sfânta Vineri”, construită după modelul catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol, îl mai are ca ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 18663, Ultimul acces: 2019-11-21 14:16:55


Nr. vizualizări:18871
Data ultimei vizualizări:2019-11-21 13:42:19
Data actualizare:2018-09-21 14:34:23
Data încărcării:2006-01-11 04:48:45
Nr. Mesaje:1
Felicitări:
(2011-02-15)
Felicitari P. c. Parinte paroh Nicolae Burlan. Dumnezeu sa va binecuvinteze viata pentru casa facuta pentru El.Sa-i binecuvinteze pe toti cei care v-au Sprijinit si ajutat.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:61
Fotografi:Brudi Fürbacher: 50, BisericaSfVineri.ro: 4, Cristian Laubach: 2, internet: 1, Gabriel Avramovici: 1, Constantin Banciu: 1, Paul Ion: 1, Mihai Ven: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2012-06-01
Contor: 207

Vedere de ansamblu
Foto: Paul Ion

Data: 2012-06-01
Contor: 87

Vedere de ansamblu
Foto: Mihai Ven

Data: 2010-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D80
Contor: 51

Vedere de ansamblu
Foto: Cristian Laubach

Data: 2012-05-15
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 57

Vedere din față
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2015-09-28
Aparat: NIKON E8800
Contor: 48

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2013-11-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 46

Printre copaci
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2015-04-22
Contor: 36

Vedere de ansamblu
Foto: Cristian Laubach

Data: 2013-11-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 34

Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2012-06-01
Info: sursa: www.PhotOrthodox.info
Contor: 84

Vedere de ansamblu
Foto: internet

Data: 2012-06-01
Aparat: Konica Minolta Dimage Z2
Contor: 90

Vechi și nou
Foto: BisericaSfVineri.ro

Data: 2012-06-01
Aparat: Konica Minolta DiMAGE Z20
Contor: 93

În construcție
Foto: BisericaSfVineri.ro

Data: 2012-06-01
Aparat: Konica Minolta DiMAGE Z20
Contor: 87

În construcție
Foto: BisericaSfVineri.ro

Data: 2012-06-01
Contor: 104

Proiectul
Foto: BisericaSfVineri.ro

Data: 2012-05-15
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 54

Turnul capelei șu cupola bisericii
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2012-05-15
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 51

Turnul capelei
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2012-05-15
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 46

Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4