Bucuresti :: Biserica Serban Voda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Șerban Vodă
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Petre Țuțea nr. 1
Cod poștal:040761
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.parohiaserbanvoda.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Ristache Alexandru
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Ziditu-s-a acest sfant lacas cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, cu incepere din anul 1943, terminduu-se in anul 1964.

Inaltarea acestui lacas s-a facut prin munca si stradania Pr. Dragota Grigore, pe terenul donat de Athena-Valentina Col. Popescu, cu fonduri lasate prin testament de catre ctitora si prin daniile credinciosilor.
Parohia Serban-Voda, situata pe teritoriul fostei comune suburbane Serban-Voda, a luat fiinta in anul 1940 sub arhipastorirea Patriarhului Nicodim Munteanu.
Simtindu-se nevoia construirii unei capele in care sa se oficieze serviciile religioase pentru implinirea nevoilor moral-duhovnicesti, s-a amenajat in ateneul scolii, in anul 1941, o capela sfintita de Arhiereul Veniamin Pocitan.
In anul 1942, in imediata apropiere a Bisericii actuale, s-a zidit o capela pe locul pe care este ridicata o cruce, capela fiind sfintita de Protopopul Traian Costea.
La 22 august 1943 s-a pus piatra de temelie a noii biserici de catre P. C. Protopop Traian Costea, asistat de un sobor de preoti.
La 15 august 1946, Biserica a fost data Cultului, sfintirea provizorie facandu-se de Pr. Dragota Grigore.
In anul 1962 s-a executat imprejmuirea Bisericii, iar in anul 1964 pridvorul Bisericii, preot paroh Dragota Grigore.
In ziua de 10 mai 1970, in timpul arhipastoririi Patriarhului Justinian, a avut loc tirnosirea acestui sfant lacas. Slujba de sfintire a fost oficiata de P. S. Episcop Dr. Antim Nica Tanovisteanul, Vicar Patriarhal, insotit de un sobor de preoti. La solemnitatea sfintirii a participat si I. P. S. Sarchizian, Mitropolit al Libanului, Rector al Institutului Teologic din Beirut, aflat in tara noastra ca oaspete al Bisericii Ortodoxe Romane.
Intre anii 1995 –2000 s-au construit la intrarea in curtea bisericii doua incaperi, servind ca pangar si cancelarie parohiala.
Incepand dupa Revolutia din 1989 comunitatea de credinciosi a sporit, prin stradania si devotamentul preotilor slujitori ai acestui sfant altar. Caderea comunismului a adus si intoarcerea oamenilor la Dumnezeu si la Biserica Sa.
Numarul enoriasilor a crescut foarte mult in ultimii ani incat biserica a devenit neincapatoare duminica de duminica. Astfel s-a vadit nevoia unui locas de inchinare mai mare, ale carui lucrari de fundatie au inceput in toamna lui 2001, in principal prin eforturile financiare ale credinciosilor.
Comunitatea credinciosilor de la Biserica Serban Voda este o comunitate vie. La Sfanta Liturghie participa impreuna credinciosi tineri si batrani, parinti si copii.
Activitatile sociale ale parohiei Serban Voda includ vizite la caminele de batrani, ajutorarea celor sarmani, un cuvant bun pentru cei in necaz si "un pahar cu apa rece in Numele lui Hristos".
Nr. vizualizări:7386
Data ultimei vizualizări:2021-05-12 04:56:52
Data ultimei actualizări:2018-09-27 11:25:14
Data încărcării pe sit:2006-01-05 07:39:32
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-07-08
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 141

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu