Bucuresti :: Biserica Sf. Antonie Titan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Antonie Titan
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:intrarea Jean Sterriadi nr. 19 A, sector 3
Cod poștal:032495
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.bisericasfantulantonie.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Goga Daniel, Suiugan Marius
Hram:Sf. Nicolae, Sf. Antonie de la Iezer
Detalii:La icoana Sfântului Antonie cel Mare
Sunetul marii, ajuns lumii prin noapte,
cerc murmurat din treapta în treapta,
sau poate febra batailor repetate în usa.
Dar fii-va Lumina adevarul tainic închis într-o scoica!
Iar acum privesc, cu credinta si bisturiului alaturi lucind,
scoica închisa în inima mea.
Acest Adevar al clipei întru scoaterea la Lumina.
Si asteptând, ma întreb despre rostul Luminii,
pe care mereu, mereu o astept.
Si fi-va Iubire în gestul acesta!
Înfiintarea parohiei „Sfântul Antonie cel Mare”, a avut loc în anul 1996, luna august, ziua 13, conform ordinului Sfintei Arhiepiscopii a Bucurestilor, Nr. 6223/1996 al Sect. Inspectoratul Eparhial.
Încredintarea organizarii parohiei si construirea bisericii s-a dat preotului DANIEL GOGA, care a reusit sa obtina de la Municipalitate un teren în suprafata de 1045 mp. Pe strada Jean Steriadi, la nr. 19 A, în sectorul 3, Bucuresti. Multa fapta buna în obtinerea acestui teren a avut familia Bosnigeanu Stefan si Carmen Iuliana, parintii preotului Daniel.
Dupa ce s-au obtinut toate documentele legale necesare, în vara anului 1997 s-a început ridicarea sfintei biserici cu hramul SF. MARE IERARH NICOLAE.
Construirea bisericii din lemn , în stil maramuresean, s-a facut dupa un proiect întocmit de arh. Voicu Florea si ing. Rusca Constantin, cu aprobarea Sfintei Arhiepiscopii a Bucurestilor.
Fundatia bisericii este din beton armat adânca de 1 m plus 0, 6 m deasupra solului si placa din beton armat.
S-au folosit stâlpi din lemn de brad având sectiunea de 20 X 20 cm. , închiderea perimetrala exterioara facându-se cu scândura de brad în montaj tip caplama, iar în interior tip asteriala.
Peretii sunt izolati termic cu vata minerala.
Acoperisul este din sita, cu trei cruci metalice si instalatie de paratrasnet.
Curtea si fundatia s-au placat cu piatra de râu prinsa în beton. La interior s-a placat cu ghips-carton gletuit în vederea pictarii în tehnica tempera. Peretii pronaosului, cafasului, si pangarului au fost înnobilati, prin placarea cu placi fibrolemnoase nelaminate. Cu acelasi material s-a executat mobilierul din Altar si lambriul din biserica.
Biserica este prevazuta în turla cu un clopot de cca. 200 kg. , cu instalatii de încalzire centrala, având cazan propriu pe gaze naturale, instalatie electrica, instalatie de aer conditionat si instalatie de sonorizare.
Împrejmuirea terenului s-a facut cu gard din lemn de brad, o troita, o constructie cu nise pentru ars lumânari din caramida acoperita cu sita pergale din lemn de brad lacuit, cu bancute, iar în curtea bisericii o fântâna din piatra.
Toate aceste lucrari nu s-ar fi putut realiza fara dragostea si entuziasmul unui colectiv de buni crestini adunati în jurul preotului paroh, o parte din ei formând ulterior Consiliul parohial, iar altii devenind ctitori: Ioan Gând, Constantin Tâmplaru, Emil Semenescu, Radu Grigore, Florin Grigore-Ghita, Daniel Ivascu, Nelu Sagatavici, Florin Marinescu, Adrian Georgescu, Grigore Iergus, Cristian Popa, Ghita Olaru, Grazziela Victoria Manuela Ioan, Bogdan Horea, Adrian Pala, Lucian Enescu, Nicolae Varga, Valu Lazar, Sergiu Vladescu, Dumitru Caramida, Nicolae Nita si altii.
Contributia baneasca principala au avut-o enoriasii din parohie si chiar din afara parohiei, Secretariatul de Stat pentru Culte, CEC-ul , B. R. D. , B. C. R. , câteva firme private si chiar persoane fizice.
În curând, consiliul parohial condus de preotul paroh DANIEL GOGA si-a propus sa picteze biserica în interior si sa execute catapeteasma bisericii din lemn sculptat.
Alte informații:Mai jos aveti posibilitatea de a darui din putinul dvs celor care au nevoie. Pentru aceasta am infiintat conturile :

RO70RNCB0089003743720001
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Minunile de lângă noi (Articol)
Știri despre biserică:

»  Dumnezeu este bun și dăruiește. Să mulțumim și să împărțim cu alții – Episcopul vicar Timotei Prahoveanul (2018-11-19)

 Închide 

Dumnezeu este bun și dăruiește. Să mulțumim și să împărțim cu alții – Episcopul vicar Timotei Prahoveanul

[2018-11-19]
de Sorin Ionițe

„Sfântul Antonie”-Titan
Referitor la Pilda bogatului cărui i-a rodit țarina, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a subliniat duminică două aspecte esențiale: trebuie să mulțumim și să împărțim cu alții darurile primite de la Dumnezeu.
„Dumnezeu este bun și dăruiește tuturor roade bogate. Toți cei care muncesc, toți cei care-i cer lui Dumnezeu primesc astfel de roade. Întrebarea noastră: Găsim timp să îi mulțumim lui Dumnezeu, ne aducem aminte de El sau ne gândim permanent numai la noi? Ne raportăm vreodată la Dumnezeu și recunoaștem că aceste daruri vin de la El?”, a întrebat retoric ierarhul.
Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a slujit duminică, 18 noiembrie 2018, în Biserica bucureștean㠄Sfântul Antonie”-Titan.
PS Timotei Prahoveanul în Biserica „Sf. Antonie”-Titan. Foto: Luigi Ivanciu / ZL
În omilia duminicală adresată bucureștenilor, Preasfinția Sa a explicat că pe lângă mulțumirea adusă lui Dumnezeu avem o datorie și față de semeni:
„Atunci când avem mai mult decât alții, când ogoarele noastre au rodit, când ceea ce lucrăm noi ne aduce rod bogat trebuie să împărțim cu alții, cu cei care au mai puțin decât noi și mai ales cu săracii”.
„Sfântul Ioan Gură de Aur spune atât de frumos că Dumnezeu se ascunde în săracii de la ușa bisericii. El se ascunde în toți săracii, iar dacă facem un bine nu-l facem unui om obișnuit, ci lui Dumnezeu, pentru că El a spus: Dacă unui dintre cei mici ai mei ați făcut, Mie de fapt mi-ați făcut” (Matei 25:40).
Tot printr-o referință, biblică Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a argumentat și de ce nu trebuie să considerăm nimic din ceea ce avem ca fiind numai al nostru: „Noi n-am adus nimic în lume, tot așa cum nici nu putem să scoatem ceva din ea afar㔠(I Timotei 6:7).
„Acesta este adevărul spre care va trebui să medităm mai ales în această duminică”, a conchis Episcopul vicar.
Hramul Bisericii „Sfântul Antonie”-Titan
Slujirea Episcopului vicar Timotei Prahoveanul a reprezentat o serbare cu anticipație a unuia dintre hramurile Bisericii „Sf. Nicolae” – Titan. Biserica de lemn din cartierul Titan a fost așezat din anul 2008 și sub ocrotirea Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, cinstit în ziua de 23 noiembrie.
Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au adus cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, adus de la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Drumul Taberei.
Racla cu un fragment din moaștele Sf. Antonie de la Iezerul Vâlcii. Foto: Luigi Ivanciu / ZL
Parohia a fost înființată în anul 1996, iar piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost pusă un an mai târziu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1442, Ultimul acces: 2019-11-20 07:41:19

»  Întâlniri duhovnicești în Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” - Titan (2015-10-12)

 Închide 

Întâlniri duhovnicești în Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” - Titan

[2015-10-12]
Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” - Titan, Protopopiatul Sector 3 Capitală, organizează în perioada 12 octombrie - 6 decembrie 2015, o nouă serie de evenimente cultural-duhovnicești. Seria evenimentelor va fi deschisă luni, 12 octombrie 2015, ora 19:00, de seara duhovnicească al cărei invitat va fi Costion Nicolescu, eseist și scriitor, care va vorbi despre Întâlniri esențiale cu oameni ai harului, ce au ajuns a fi sarea pământului. Oameni ce dau gust vieții și care sunt, în fond, sfinții de printre noi!.
Următoarele seri duhovnicești vor mai avea loc în data de:
- luni, 19 octombrie, cu tema Arhim. Roman Braga, slujitor și mărturisitor al lui Iisus Hristos în vremuri și locuri dificile (invitat pr. asist. dr. Jean Nedelea);
- luni, 2 noiembrie, cu tema Familia creștină contemporană - modele, repere, idealuri (invitat prof. dr. Pavel Chirilă);
- luni, 9 noiembrie, cu tema Părinți nevoitori, îmbunătățiți și deosebiți care au viețuit în Munții Bucegi din Carpații noștri (invitat pr. prot. ­Gheorghe Colțea);
- duminică, 15 noiembrie, cu tema Învățătura despre pocăință la Sfântul Ioan Gură de Aur (invitat pr. conf. univ. dr. Gheorghe Holbea);
- luni, 16 noiembrie, cu tema Câteva incursiuni în viața, opera și activitatea bisericească a fericitului întru pomenire Justinian Marina, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române în perioada 1948-1977 (invitat pr. Mihai Spătărelu);
- luni, 23 noiembrie, cu tema Mucenicie, jertfă și iubire desăvârșită în familia creștină de astăzi (pr. Nicolae Tănase de la Parohia Valea Plopului).
Parohia va mai organiza alte evenimente religioase cu prilejul sărbătoririi ocrotitorilor, Sfântul Antonie de la Iezerul Vâlcii (23 noiembrie) și Sfântul Ierarh Nicolae (6 decembrie).

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 3989, Ultimul acces: 2019-11-20 07:41:19

»  Spectacol cultural religios la Parohia bucureștean㠄Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” (2015-09-15)

 Închide 

Spectacol cultural religios la Parohia bucureștean㠄Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”

[2015-09-15]
adaugat: 15.09.2015
La Parohia Sfântul Cuvios Antonie cel Mare din cartierul bucureștean Titan a avut loc ieri seară (14 septembrie 2015), spectacolul cultural-religios intitulat Stihuri și cântări.
La eveniment au participat actorii Magda Catone, Ana Calciu, Tomi Cristin, precum și un grup de copii talentați care au interpretat diferite piese la pian și chitară oferind un moment artistic deosebit. Au fost interpretate poezii și versuri creștine.
Există o bunătate care plutește în aer la aceste manifestări
Întâlnirea a avut ca scop punerea în valoare a tradițiilor poporului nostru și ale Ortodoxiei, a precizat actorul Tomi Cristin.
„Întâlnirea de aseară de la Parohia «Sfântul Cuvios Antonie cel Mare» a fost una emoționantă. A fost foarte multă lume. Copiii din parohie, care împreună cu noi au realizat partea culturală, au fost absolut extraordinari. Publicul de aseară a fost un public special. Actrița Magda Catone îmi spunea că senzația pe care o are la asemenea manifestări este diferită de senzația pe care o are la teatru, pentru că aici este o căldură umană deosebită. Parcă ești în casa unui om care te primește cu tot sufletul și cu toată căldura lui. Și la teatru spectatorii ne primesc cu drag, dar aici, în Biserică, este altceva, este ceva în plus: binecuvântarea, locul sfințit și căldura oamenilor din Biserică. Există o bunătate care plutește în aer la aceste manifestări”, a spus Tomi Cristin, actor la Teatrul Național din București.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Sector 3, împreună cu Parohia Sfântul Cuvios Antonie cel Mare - Titan și Protoieria Sector 3 București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4037, Ultimul acces: 2019-11-21 16:39:59


Nr. vizualizări:7674
Data ultimei vizualizări:2019-11-20 07:41:19
Data actualizare:2018-09-19 10:53:37
Data încărcării:2006-01-05 01:57:59
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Constantin Banciu: 3, internet: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2017-10-27
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 125

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2017-10-27
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 63

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2017-10-27
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 75

Vedere din spate
Foto: Constantin Banciu

Data: 2007-09-28
Contor: 128

Icoană
Foto: internet