Bucuresti :: Biserica Constantin Brancoveanu Noua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Constantin Brâncoveanu Nouă
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Huedin nr. 20, sector 4
Cod poștal:041027
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/
www.primariaSector1.ro
www.PMB.ro
www.prefecturaBucuresti.ro
www.cjIlfov.ro
www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Duțu Constantin, Alexe Tanoir
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril,
Detalii:Cartierul de locuinte Berceni-Sud, construit între anii 1963-1985, fiind aproape lipsit de lacasuri de cult, preotii si enoriasii Parohiei „Constantin Brâncoveanu” au dorit ridicarea unei biserici corespunzatoare unei populatii de marimea celei unui oras. În zona B-dul Constantin Brâncoveanu, parohia cu acelasi nume a folosit timp de 50 de ani micul locas din Str. Râul Mara nr. 5, devenit treptat neîncapator.
Înca din anii 1970, preotii de atunci Nita Grigorescu si apoi Gheorghe Bejgu au solicitat construirea unei biserici în zona intersectiei B-dul Constantin Brâncoveanu – Drumul Gazarului – Spitalul „M. S. Curie” sau în locul vechii biserici.
Din anul 1991, preotul paroh Dutu Constantin, sprijinit de enoriasi si Primaria sectorului 4, a reusit sa obtina terenul, aprobarile si primele fonduri pentru edificarea noii biserici cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si gavril, precum si pentru turnul-clopotnita.
Planurile au fost întocmite de arhitectul Voicu Florea, din Arhiepiscopia Bucurestilor. La 1 septembrie 1997 a fost sfintita fundatia bisericii în prezenta P. S. Episcop-Vicar Patriarhal Teodosie Snagoveanul si a P. F. P. Teoctist.
Turnul-clopotnita, situat spre str. Huedin, aliniat cu blocurile de pe latura vestica a B-dul Constantin Brâncoveanu, anunta de departe ansamblul religios. Turnul început în anul 1995, cu dimensiuni de 7 x7 m. În plan, are 6 nivele cu tot cu foisor si o înaltime totala la vârf de 27m. La parterul turnului a fost amenajata Cancelaria parohiala si depozitul de obiecte de cult.
Biserica orientata cu altarul spre B-dul Constantin Brâncoveanu, dar putin retrasa de la aliniere, are dimensiunile în plan 35 x 19 m. Si o înaltime de 32 m.
Planul este în forma de cruce greaca înscrisa, cu absida altarului circulara, simplu decrosata, nu are pridvor, în schimb are exonarex de mari dimensiuni. La intersectia celor doua bolti cilindrice-longitodinala si transversala- se ridica turle Pantocrator; tamburul acesteia este poligonal, asezat pe o baza patrata, descarcata pe cei patru piloni centrali. Colturile exonartextului sunt ocupate de scara catre cafas si de un spatiu baptisteriu; partea continua prin doua turnuri de plan patrat.
Subsolul va fi folosit pentru toate anexele tehnice. În fata bisericii este prevazuta o terasa de acces, ridicata cu câteva trepte. Afost realizata încalzirea centrala cu gaze la calorifere. Biserica este în curs de costructie.
Nr. vizualizări:6094
Data ultimei vizualizări:2019-07-23 23:18:13
Data actualizare:2018-09-14 08:02:02
Data încărcării:2006-01-05 01:58:11
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:internet: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-09-28
Contor: 68

Pictură
Foto: internet