Bucuresti :: Biserica Sf. Prooroc Daniel - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Prooroc Daniel
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Reșița, sector 4
Cod poștal:040921
Persoană de contact :Olaru Viorel
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Popoiag Benone
Hram:Sf. Prooroc Daniel
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Biserica cu hramul „Sfântul Proroc Daniel” a fost construita cu binecuvântarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, la îndemnul nemijlocit al P. S. Episcop TEODOSIE SNAGOVEANUL, de catre preotul BENONE POPOIAG, în zona strazilor Resita-Huedin, 4, Bucuresti.
Biserica este închinata memoriei fiului preotului sus-mentionat, teolog mort de moarte naprasnica într-un accident împreuna cu alti doi colegi-teologi la 31 mai 1994.
Numele sau – DANIEL- a fost atribuit si bisericii, având ca hram pe Sf. Prooroc Daniel.
Jertfa preotului mentionat închinata lui Dumnezeu, a constat din suportarea cheltuielilor de construire a bisericii, cu toate dotarile necesare, asa cum reiese din documentul întocmit la târnosirea bisericii:
„Cu vrerea Tatalui, cu ajutorul Fiului si cu savârsirea Sfântului Duh, ridicatu-s-a acest sfânt locas cu hramul Sf. Prooroc Daniel, pentru credinciosii Parohiei nou-înfiintate în cartierul Bercei, zona Resita-Huedin -Bucuresti.
Aceasta sfânta biserica, construita din lemn în stilul autentic românesc bisericesc, a fost ridicata în anul 1999, prin osârdia si jertfa exclusiva a vrednicului preot POPOIAG BENONE, împreuna cu presbitera FILOFTEIA si fiica lor GABRIELA, în memoria si vesnica odihna a neuitatului lor fiu DANIEL-teolog mort de moarte naprasnica.
Slujba de târnosire a avut loc la data de 31 mai 1999, ziua Sfintei Treimi, anul mântuirii 1999 si a fost oficiata de Prea Sfintitul Parinte TEODOSIE SNAGOVEANUL, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucurestilor, în timpul Arhipastoririi Prea Fericitului Parinte Patriarh TEOCTIST, Întâistatatorul Bisericii Ortodoxe Române.
"Binecuvânteaza Doamne si sfinteste pe cei ce iubesc frumusetea si bunavointa Bisericii Tale. ”
Lucrarile de construire au început la data de 11 ianuarie 1999 si s-au finalizat la data de 31 mai 1999, când a avut loc târnosirea bisericii.
Biserica a fost construita din lemn pe fundatie de beton , având o arhitectura în stilul autentic românesc fiind executata dupa un plan întocmit de catre preotul Popoiag Benone, cu consultarea nemijlocita a P. S. Episcop Teodosie Snagoveanul si a serviciului Economic II al Sfintei Arhiepiscopii, condus de catre P. C. Pr. Aurel Nicolae.
Interiorul este împodobit cu icoane diverse donate de credinciosi, iar catapeteasma este împodobita cu icoane îmbracate în metal.
Târnosirea bisericii a avut loc la data de 31 mai 1999 si a fost savârsita de catre P. S. TEODOSIE SNAGOVEANUL, însotit de un sobor de preoti.
Lânga biserica s-a construit clopotnita din lemn , în partea de nord, iar în partea de rasarit s-a construit o capela mortuara cu anexe pentru cancelaria parohiala. Biserica este racordata la instalatia de alimentare cu energie electrica si de termoficare.
Dupa terminarea lucrarilor s-a dat Înalta Binecuvântare a P. F. Patriarh de înfiintare a parohiei Sf. Prooroc Daniel, cu un numar de aproximativ 2000 de familii, având în schema de functiuni un post de preot ocupat de P. C. Pr. Popoiag Benone, un post de cântaret ocupat de Dl. Olaru Viorel si un post de îngrijitor-vacant-.
Parohia este compusa din enoriasi cu conditie sociala modesta, pensionari în marea majoritate si someri, fosti muncitori de la marile întreprinderi din zona, acum falimentare.
În perspectiva, exista dorinta de construire a unei biserici mai mari din zid.
Nr. vizualizări:12353
Data ultimei vizualizări:2024-09-19 01:52:22
Data ultimei actualizări:2018-09-21 13:58:18
Data încărcării pe sit:2006-01-05 07:38:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-07-08
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 227

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu