Bucuresti :: Biserica Inaltarea Sfintei Cruci - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada soldat Stelian Mihale nr. 14, sector 3
Cod poștal:032375
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Costescz Ilie, Spoială Dumitru
Hram:Înălțarea Sfintei Cruci, Sf. Ilie, Sf. Mc. Brâncoveni
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Un gând si o nazuinta din anul 1975, pe când regretatul întru pomenire P. F. Patriarh Justinian, îsi punea mâinile pe crestetul nevredniciei mele pentru hirotonie, de a construi o sfânta biserica. Bunul Dumnezeu a hotarât ca în anul 1990 P. F. Teoctist sa aprobe prima cerere de constructie a unei biserici în Bucuresti. La 15 aprilie 1995, în cartierul Titan, din încredintarea P. F. Teoctist, P. S. Teodosie Snagoveanu târnoseste prima biserica din Bucuresti cu hramul „Sf. Ilie”, dupa evenimentele din decembrie 1989. Mii de credinciosi din Bucuresti si alte parti, într-o zi superba participa la slujba arhiereasca de sfintire. În timpul Sfintei Liturghii, numerosi reporteri de la diferite publicatii si televiziuni intra în agitatie împreuna cu multimea. Dupa câteva insistente repetate ale cameramanilor, P. S. Teodosie încuviinteaza sa se întrerupa sfânta slujba pentru moment si cu întregul sobor de preoti ies din sfânta biserica si ramân înmarmuriti de un fenomen supranatural (minune) , pe cerul senin a aparut semnul Sfintei Cruci, încadrata de un curcubeu, fenomen mediatizat de PRO FM timp de o saptamâna.
Cinci minute, privitorii au trecut într-o stare de euforie, de mirare, de întrebari , dar si de meditatie. Glasuri se auzeau „Dumnezeu este cu noi”. Sfânta slujba se reia, zumzetul si agitatia celor prezenti se diminueaza. La sfârsitul sfintei slujbe P. S. Teodosie, cu glasul sau puternic, dar tremurat de emotie, exclama: „Dumnezeu a coborât la noi, L-ati vazut prin minunea de acum câteva momente, sa nu uitati niciodata si sa spuneti copiilor copiilor vostri”.
Dupa ce întreaga suflare este binecuvântata de ierarh, trec rând pe rând prin Sf. Altar si primesc târnoseala, apoi îsi îndreapta pasii catre casa cu bucuria si emotia celor vazute.
În anul 1997, biserica este prelungita cu pronaos si turn unde este montat clopotul electric si tot în acest an, se încep lucrarile la capela si cladirea anexa care actualmente adaposteste : Cancelaria parohiala, un dispensar bisericesc „Samariteanul milostiv” si o cantina sociala.
De ziua hramului, 20 iulie 1998 (Sf. Ilie) , Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, împreuna cu Prea Sfintitul Parinte Teofan Sinaitul vin, si într-o bucurie vizibila, sfintesc si binecuvânteaza lucrarile. Pictura bisericii este facuta de catre maestrul Buzuloiu într-un stil bizantin, pe cadre de lemn.
Știri despre biserică:

»  Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”, din cartierul bucureștean Titan (2011-01-19)

 Închide 

Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”, din cartierul bucureștean Titan

[2011-01-19]
Inima unei comunități de creștini este biserica. Așezată în mijlocul satului sau înconjurată de blocurile metropolei, biserica ritmează, prin slujbele oficiate în ea, viața lăuntrică a oamenilor. Pentru ortodocșii creștini din cartierul bucureștean Titan, Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” este inima comunității, informează TRINITAS TV.
Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” a fost înființată imediat dup㠑89, aici fiind ridicat și primul lăcaș de închinare de după Revoluție. Astăzi, alături de biserica veche de lemn, s-a ridicat un impunător lăcaș de cult. De ani buni, curtea bisericii este un permanent șantier. Biserica nouă este finalizată, în prezent lucrându-se la pictură.
Însă activitatea parohiei nu se oprește aici. O clinică ortodoxă, un așezământ pentru bătrâni sunt doar unele din proiecte pe care parohia se luptă să le realizeze. Părintele paroh este zi de zi la Biserică, iar atunci când nevoia o cere, lasă reverenda și îmbracă salopeta de muncitor.
În iulie 2008 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a așezat piatra de temelie pentru un viitor așezământ social închinat Sfântului Apostol Andrei.
Atunci când pornești de la zero, e foarte important să-ți fie alături oameni cu suflet mare care înțeleg importanța realizării unor astfel de proiecte și care să te sprijine necondiționat. Părintelui paroh i-a dat Dumnezeu astfel de enoriași: doamna Ioana lucrează la bucătăria cantinei sociale, iar domnul Constantin a fost de la început alături de părintele, fiind zi de zi prezent la Biserică.
Activitatea filantropică nu se rezumă doar la a oferi o masă caldă celor săraci. Tot pentru cei care nu își permit financiar, sunt oferite consultații juridice gratuite. De asemenea, de câțiva ani buni, parohia are un parteneriat cu un cabinet privat de oftalmologie cu aparatură de ultimă generație unde sunt trimiși pentru consult gratuit toți cei care nu au posibilități. Doamna doctor Ioana Costescu, soția părintelui, a oferit consultații de specialitate, în toți acești ani, pentru aproape 5.000 de credincioși.
O atenție deosebită este acordată tinerilor. În fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, sunt organizate întâlniri cu ei unde dezbat probleme specifice vârstei, iar la demisolul bisericii noi a fost amenajat un spațiu dedicat special meditațiilor, precum și o bibliotecă.
Tot în curtea Bisericii, pe lângă cele două lăcașuri de cult și o capelă mortuară, s-a ridicat o nouă clădire destinată atât lucrărilor administrative ale parohiei cât și altor proiecte filantropice.
Dacă cele două mari proiecte ale parohiei, construirea așezământului pentru bătrâni și cea a clinicii ortodoxe, mai cer câțiva ani de așteptare și muncă, în perioada imediat următoare se dorește finalizarea picturii noului lăcaș de cult și pregătirea bisericii pentru târnosire.
Atunci când întâlnești oameni cu atâta voință și putere de muncă, când vezi că lucruri aparent imposibile devin, în cele din urmă, realitate, nu poți decât să le urmezi exemplul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5553, Ultimul acces: 2019-12-13 10:58:53


Nr. vizualizări:5607
Data ultimei vizualizări:2019-12-10 11:31:29
Data actualizare:2018-09-14 09:41:01
Data încărcării:2006-01-05 06:58:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:3
Fotografi:Mihai Ven: 1, Basilica.ro: 1, internet: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-17
Contor: 162

Vedere din față
Foto: Mihai Ven

Data: 2011-05-17
Contor: 74

Vedere din față
Foto: Basilica.ro

Data: 2007-09-28
Contor: 54

Pictură
Foto: internet