Bucuresti :: Biserica Inaltarea Sfintei Cruci - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada soldat Stelian Mihale nr. 14, sector 3
Cod poștal:032375
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Costescz Ilie, Spoială Dumitru
Hram:Înălțarea Sfintei Cruci, Sf. Ilie, Sf. Mc. Brâncoveni
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Un gând si o nazuinta din anul 1975, pe când regretatul întru pomenire P. F. Patriarh Justinian, îsi punea mâinile pe crestetul nevredniciei mele pentru hirotonie, de a construi o sfânta biserica. Bunul Dumnezeu a hotarât ca în anul 1990 P. F. Teoctist sa aprobe prima cerere de constructie a unei biserici în Bucuresti. La 15 aprilie 1995, în cartierul Titan, din încredintarea P. F. Teoctist, P. S. Teodosie Snagoveanu târnoseste prima biserica din Bucuresti cu hramul „Sf. Ilie”, dupa evenimentele din decembrie 1989. Mii de credinciosi din Bucuresti si alte parti, într-o zi superba participa la slujba arhiereasca de sfintire. În timpul Sfintei Liturghii, numerosi reporteri de la diferite publicatii si televiziuni intra în agitatie împreuna cu multimea. Dupa câteva insistente repetate ale cameramanilor, P. S. Teodosie încuviinteaza sa se întrerupa sfânta slujba pentru moment si cu întregul sobor de preoti ies din sfânta biserica si ramân înmarmuriti de un fenomen supranatural (minune) , pe cerul senin a aparut semnul Sfintei Cruci, încadrata de un curcubeu, fenomen mediatizat de PRO FM timp de o saptamâna.
Cinci minute, privitorii au trecut într-o stare de euforie, de mirare, de întrebari , dar si de meditatie. Glasuri se auzeau „Dumnezeu este cu noi”. Sfânta slujba se reia, zumzetul si agitatia celor prezenti se diminueaza. La sfârsitul sfintei slujbe P. S. Teodosie, cu glasul sau puternic, dar tremurat de emotie, exclama: „Dumnezeu a coborât la noi, L-ati vazut prin minunea de acum câteva momente, sa nu uitati niciodata si sa spuneti copiilor copiilor vostri”.
Dupa ce întreaga suflare este binecuvântata de ierarh, trec rând pe rând prin Sf. Altar si primesc târnoseala, apoi îsi îndreapta pasii catre casa cu bucuria si emotia celor vazute.
În anul 1997, biserica este prelungita cu pronaos si turn unde este montat clopotul electric si tot în acest an, se încep lucrarile la capela si cladirea anexa care actualmente adaposteste : Cancelaria parohiala, un dispensar bisericesc „Samariteanul milostiv” si o cantina sociala.
De ziua hramului, 20 iulie 1998 (Sf. Ilie) , Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, împreuna cu Prea Sfintitul Parinte Teofan Sinaitul vin, si într-o bucurie vizibila, sfintesc si binecuvânteaza lucrarile. Pictura bisericii este facuta de catre maestrul Buzuloiu într-un stil bizantin, pe cadre de lemn.
Nr. vizualizări:8742
Data ultimei vizualizări:2024-09-19 14:07:41
Data ultimei actualizări:2018-09-14 09:41:01
Data încărcării pe sit:2006-01-05 06:58:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-17
Contor: 211

Vedere din față
Foto: Mihai Ven