Bucuresti :: Biserica Inaltarea Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Înălțarea Domnului
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Oltenitei nr. 188, sector 4
Cod poștal:041325
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Stanciu Gheorghe, Ciba Gheorghe
Hram:Înălțarea Domnului
Detalii:Parohia „Înaltarea Domnului” este situata în partea de sud a orasului Bucuresti, în sectorul IV, pe partea dreapta a Sos. Oltenitei, între strazile Constantin Brâncoveanu, Nitu Vasile si Dinu Paraschiv.
Aceasta parohie a luat fiinta în anul 1938, prin dezlipirea de la parohia „Buna Vestire Belu”, la cererea credinciosilor din acest cartier, avându-se în vedere marea departare , cca. 2 km. de la biserica Buna Vestire Belu. În anul 1939, enoriasa Mitana D. Radulescu a donat un teren de 1. 000 mp. , ea fiind primul ctitor al bisericii Înaltarea Domnului. Recunoasterea de catre Ministerul Cultelor s-a facut la 1 aprilie 1941.
Denumirea initiala a parohiei a fost ÎNALTAREA DOMNULUI- PUTUL ÎNALT, aceasta datorita faptului ca ea cuprindea si cartierul cu acest nume, care provenea de la un put aflat pe partea dreapta a strazii C-tin Brâncoveanu, la intersectia cu strada Iarba Câmpului. Putul exista în acea vreme, dar nu mai functiona. Între timp, luând fiinta o noua parohie în cartierul Putul Înalt, în scopul de a se evita eventualele confuzii, parohia noastra si-a schimbat vechea denumire, devenind PAROHIA ”ÎNALTAREA DOMNULUI”.
La început parohia cuprindea numai asezari de case mici, pe strazi noi, dar nepavate. Începând din anul 1963, s-a expropiat o suprafata de 551 mp. Din terenul bisericii, în scopul construirii unor blocuri de locuinte în aceasta parte a orasului, astfel ca parohiei ÎNALTAREA DOMNULUI i-a ramas o suprafata de441 mp. Biserica este modesta, în suprafata de 125 mp. , de forma dreptunghiulara, din caramida, pe fundatie de beton si acoperita cu tabla. Ulterior i s-a adaugat o mica turla în fata si o marchiza de fier cu geamuri.
Clopotnita a fost din schela de lemn, înlocuita mai târziu cu schelet metalic din fier vinclu, fiind acoperita cu tabla.
Primul paroh a fost Preotul Andrei Costinescu. Din anul 1966 pâna în anul 1998, a fost paroh Pr. Buda Gheorghe. Din decembrie 1998, oficiul parohial a fost încredintat preotului Stanciu Gheorghe.
Nr. vizualizări:7295
Data ultimei vizualizări:2020-06-07 07:21:56
Data actualizare:2018-09-14 09:39:27
Data încărcării:2006-01-04 10:21:34
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:internet: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-09-28
Contor: 166

Pictură
Foto: internet