Romanesti :: Manastirea Izvorul Miron - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Izvorul Miron
Românești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Românești
Comună:Tomești
Județ:Timiș
Cod poștal:307416
Persoană de contact :Staret Ierom. Paisie Sadici
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @manastirearomanesti.ro
Adresa web Biserica:www.manastirearomanesti.ro
Adrese utile:www.mitropolia-banatului.ro, www.tomesti.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Hram:Sf. Proroc Ilie, Izvorul Tamaduirii
Detalii:Ctitorita in 1929 de Patriarhul Miron Cristea, pe locul si in amintirea unei manastiri cunoscuta prin traditie.
Biserica din piatra si caramida a fost sfintita in 1931, restaurata in anii '80, repictata si resfintita in 1991. Prin venirea in anul 1995 a Ierom. Lucian Mic, actualul episcop al Caransebesului manastirea se va bucura de o aleasa activitate duhovniceasca si administrativa. Are un complex monahal care areun
paraclis cu hramul Izvorul Tamaduirii, pentru pravila din timpul iernii, corp administrativ ;in curtea manastirii se afla un altar de vara in sti; maramuresan cu hramul Sf. Treime
Izvor cu ape termale tamaduitoare.
Alte informații:Mănăstire de calugari, 5 vietuitori, infiintata in 1912;
Situată la 50 km NE de Lugoj, 60 km V de Deva (pe DN Deva - Lugoj - Timisoara -159 km) ;
Acces rutier: DN 68A Lugoj-Traian Vuia (21 km) -Faget (15km) - Cosava (11km) , ramificatie la dreapta, DL 108 spre Romanesti (5km) .
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Izvorul Miron (Articol)
Știri despre biserică:

»  Mănăstirile Românești și Dobrești și-au cinstit ocrotitorul: Sf. Ilie Tesviteanul (2018-07-23)

 Închide 

Mănăstirile Românești și Dobrești și-au cinstit ocrotitorul: Sf. Ilie Tesviteanul

[2018-07-23]
de Gheorghe Anghel

În ziua sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, vineri, 20 iulie 2018, Mănăstirile Românești și Dobrești din Arhiepiscopia Timișoarei și-au cinstit ocrotitorul.
Mănăstirea Românești
Cu prilejul hramului principal al Mănăstirii Românești, care datează din 1912, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Prezent la slujbă, Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu a rostit o omilie despre viața plină de sfințenie a Sfântului Ilie, trăită în rugăciune și în apărarea dreptei credințe.
După slujbă, soborul slujitor a oficiat, în cimitirul mănăstirii, o slujbă de pomenire pentru viețuitorii, ostenitorii și ctitorii așezământului trecuți la cele veșnice.
Mănăstirea Românești este ctitoria Patriarhului Miron Cristea.
Hramul Mănăstirii Dobrești
Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul a fost cinstit și la mănăstirea timișeană Dobrești, ctitoria Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, la finalul căreia a rostit o omilie despre rolul Sfântului Ilie în combaterea păgânismului și a credințelor politeiste.
Așezământul monahal din Dobrești, comuna Bara, a fost înființat în data de 9 iulie 2003, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, originar din această localitate bănățeană.
Lucrările de construcție desfășurate la noua vatră monahală avansează, fiind demarate lucrări la biserica mănăstirii și la noul corp de chilii pentru obște și pelerini.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1263, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Mitropolitul Banatului a slujit la hramul mănăstirii Românești (2017-07-21)

 Închide 

Mitropolitul Banatului a slujit la hramul mănăstirii Românești

[2017-07-21]
de Gheorghe Anghel

IPS Ioan a slujit la Hramul Mănăstirii Românești - Arhiepiscopia Timișoarei
În ziua de cinstire a Sfântului Profet Ilie, Mitropolitul Banatului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Românești, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei. Așezământul monahal ctitorit de Patriarhul Miron Cristea îl are ca ocrotitor pe prorocul din Tesba Galadului.
Slujba a fost oficiată de altarul de vară al mănăstirii. La Sfânta Liturghie au participat credincioși din întreg Banatul, dar și din județele Bihor, Covasna, Caraș-Severin, Hunedoara, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene.
La finalul ceremonialului liturgic, Părintele Mitropolit Ioan a rostit o omilie despre contextul istoric și religios în care a trăit proorocul Dumnezeului Celui Viu, Sfântul Ilie Tesviteanul, călăuzitorul poporului evreu către lumina dreptei credințe.
După Sfânta Liturghie, Chiriarhul a oficiat, în cimitirul monahal, slujba de pomenire pentru viețuitorii, ostenitorii și ctitorii așezământului trecuți la cele veșnice. La final, obștea mănăstirii a oferit pelerinilor, în semn de răsplată și mângâiere, pachete cu alimente.
***
Momentul de început al Mănăstirii Românești este anul 1910, când Preasfințitul Părinte Elie Miron Cristea, Episcopul Caransebeșului, a efectuat o vizită pastorală în parohiile din aceste locuri. Admirând frumusețea peisajului de la poalele Munților Poiana Ruscă, hotărăște ca, pe locul numit „Balta cald㔠(aici aflându-se un izvor cu apă semitermală, cu o temperatură constantă de 18°C), să se zidească o vatră monahală.
Doi ani mai târziu se pune temelia bisericii, lucrările avansând prin dania episcopului Elie Miron Cristea și a familiei Glava din localitatea Românești. După numele ctitorului său, mănăstirea nu numai că este cunoscută ca „Izvorul lui Miron”, dar primește ca protector spiritual pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, unul dintre proorocii importanți ai Vechiului Testament, cel căruia stihiile i s-au supus și cerul i-a dat ascultare. În 1995 s-au efectuat ample lucrări de construcție: un paraclis, un corp de chili, bibliotecă și spații de cazare.
Noul paraclis cu hramul „Izvorul Tămăduirii” a fost sfințit la 8 iunie 2003 de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1729, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Mănăstirea Românești: Mitropolitul Banatului a oficiat slujba de hram (2017-04-22)

 Închide 

Mănăstirea Românești: Mitropolitul Banatului a oficiat slujba de hram

[2017-04-22]
de Gheorghe Anghel

În Vinerea Luminată din anul acesta, Mănăstirea Românești și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.
Din sobor au făcut parte clerici de la Centrul eparhial, protopopi, monahi și preoți de la parohiile din cadrul Protopopiatului Făget.
După slujba din 21 aprilie, Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de învățătură despre purtarea de grijă a Maicii Domnului, fiind numită adeseori „grabnic ajutătoare”.
În continuare, la bazinul cu apă termală din incinta mănăstirii, a fost oficiată slujba Aghiasmei mici.
Mănăstirea Românești se află la poalele Munților Poiana Ruscă, la un kilometru de drumul ce leagă localitățile Românești și Tomești. Mănăstirea mai este numită de credincioșii bănățeni și „Balta Caldă”, deoarece în incinta ei se află un izvor cu apă semitermală, cu o temperatură constantă de 18°C, dar și „Izvorul lui Miron”, după numele Patriarhului Miron Cristea.
În anul 1910, Patriarhul Miron Cristea, pe atunci Episcop al Caransebeșului, a făcut o vizită canonică în parohiile din aceste locuri și, uimit de frumusețea peisajului, a hotărât zidirea unei mănăstiri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2022, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Sărbătoarea “Izvorul Tămăduirii” cinstită de credincioșii bănățeni la Mănăstirea Românești (2016-05-07)

 Închide 

Sărbătoarea “Izvorul Tămăduirii” cinstită de credincioșii bănățeni la Mănăstirea Românești

[2016-05-07]
de Robert Nicolae

Izvorul Tamaduirii la Man Romanesti_TM (11)
De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, Mănăstirea Românești din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. La orele dimineții, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a fost întâmpinat de soborul slujitor la intrarea în sfânta mănăstire Izvorul Miron, de oficialități locale, de stareța mănăstirii, monahia Harisa Cruceanu, alături de care s-a aflat și obștea de maici a așezământului monahal, precum și de un număr mare de credincioși veniți din toate părțile Făgetului și Lugojului.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită în paraclisul de vară al mănăstirii de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului alături de un sobor de preoți și diaconi alcătuit din clerici de la Centrul eparhial, protopopi, monahi și preoți de la parohiile învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul bizantin al Facultății de Teologie din Timișoara, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu.
La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc în care a prezentat învățăturile din Pericopa Evanghelică a sărbătorii. Apoi, a fost oficiată slujba Aghiasmei mici, ce a avut loc la bazinul cu apă semi-termală din incinta mănăstirii.
Cu acest prilej au fost binecuvântați toți credincioșii prezenți, care s-au bucurat de apa sfințită, plină de harul lui Dumnezeu, cinstindu-o astfel pe Maica Domnului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2691, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Hramul Mănăstirii Românești (2015-07-20)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Românești

[2015-07-20]
Pelerini din întreg Banatul și-au îndreptat pașii astăzi, 20 iulie 2015, spre Mănăstirea Românești, din cadrul Arhiespiscopiei Timișoarei, care și-a prăznuit la această dată Ocrotitorul, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Bucuria pelerinilor veniți la hram a fost încununată de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.
Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial, ieromonahi de la mai multe mănăstiri din eparhie și clerici de la parohiile de pe raza Protopopiatului Făget, după cum aflăm de la George Giurgiu. Alături de pelerini, la slujbă au luat parte și oficialități locale și județene.
În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a evocat viața aleasă și de aspră nevoință a slăvitului Proroc Ilie Tesviteanul, ca model pilduitor de credință stăruitoare și de neclintit în Dumnezeu.
După Sfânta Liturghie, Chiriarhul a oficiat slujba de Sfințire a Apei la izvorul cu apă termală din incinta sfintei mănăstiri, precum și o slujbă de pomenire în cimitirul monahal pentru viețuitorii, ostenitorii și ctitorii așezământului trecuți la cele veșnice.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral Theoforos.
Mănăstirea Românești, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, se află la poalele Munților Poiana Ruscă, la un kilometru de drumul ce leagă localitățile Românești și Tomești. Mănăstirea mai este numită de credincioșii bănățeni și „Balta Caldă”, deoarece în incinta ei se află un izvor cu apă semitermală, cu o temperatură constantă de 18°C, dar și „Izvorul lui Miron”, aceasta fiind ctitoria Patriarhului Miron Cristea. În anul 1910, Patriarhul Miron Cristea, pe atunci Episcop al Caransebeșului, a făcut o vizită canonică în parohiile din aceste locuri și, uimit de frumusețea peisajului, a hotărât zidirea unei mănăstiri. Mănăstirea Românești are hramurile „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” și „Izvorul Tămăduirii”.
În prezent, așezământul monahal este organizat ca mănăstire de maici, cu viață de obște, stareță fiind monahia Harisa Cruceanu, iar duhovnic, ierom. Marcu Borgovan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3320, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Hramul Mănăstirii Românești (2014-07-19)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Românești

[2014-07-19]
Mai multe așezăminte monahale și biserici din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei își vor prăznui duminica aceasta ocrotitorul, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Între acestea se numără și mănăstirea Românești.
Hramul Mănăstirii Românești
Credincioșii timișeni, și nu numai, sunt invitați să participe de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la hramul Mănăstirii Românești, din județul Timiș. Slujbele religioase vor începe aici încă din ajunul sărbătorii, prin oficierea Vecerniei Mari cu Litie, și vor continua cu Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un sobor de slujitori de la mai multe parohii și mănăstiri din eparhie, potrivit mitropolia-banatului.ro. În fiecare an, credincioși din satele învecinate mănăstirii, din parohiile de pe raza Protopopiatului Făget, precum și din întreg județul, trec pragul așezământului monahal pentru a înălța rugăciuni Bunului Dumnezeu și pentru a mulțumi Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul pentru ajutorul și mijlocirea sa înaintea Mântuitorului Hristos.
Ctitoria patriarhului Miron Cristea
Mănăstirea Românești, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, se află la poalele Munților Poiana Ruscă, la un kilometru de drumul ce leagă localitățile Românești și Tomești. Mănăstirea mai este numită de credincioșii bănățeni și „Balta Caldă”, deoarece în incinta ei se află un izvor cu apă semitermală, cu o temperatură constantă de 18°C, dar și „Izvorul lui Miron”, aceasta fiind ctitoria patriarhului Miron Cristea.
În anul 1910, patriarhul Miron Cristea, pe atunci episcop al Caransebeșului, a făcut o vizită canonică în parohiile din aceste locuri și, uimit de frumusețea peisajului, a hotărât zidirea unei mănăstiri. În anul 1912 a fost pusă temelia bisericii, însă, din cauza izbucnirii Primului Război Mondial, precum și datorită greutăților ce au urmat, acestea au fost finalizate abia în anul 1929, prin grija și stăruința preotului Teodor Băianțu. Târnosirea sfântului lăcaș de cult monahal a avut loc în anul 1931.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4315, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Excursie la Mănăstirea Românești (2013-08-10)

 Închide 

Excursie la Mănăstirea Românești

[2013-08-10]
Copiii de la Centrul educațional „Creștem împreun㓠și de la Centrul educațional pentru copiii exploatați prin muncă au beneficiat recent de o excursie la Mănăstirea Românești din Arhiepiscopia Timișoarei, aceasta fiind realizată de Organizația „Salvați Copiii“ Timiș, informează "Ziarul Lumina".
Astfel, 40 de copii, însoțiți de profesori și voluntari ai celor două centre educaționale, au poposit pentru câteva ore la Mănăstirea Românești. Aici au fost întâmpinați cu bucurie de starețul mănăstirii, ieromonahul Nectarie Arvai, care le-a vorbit despre istoricul lăcașului de cult și le-a dat sfaturi pe care orice mic creștin trebuie să le urmeze pentru a fi aproape de Dumnezeu. „Toți micuții s-au aflat pentru prima dată la această mănăstire și s-au bucurat de frumusețea deosebită a locului. Pe lângă biserica frumos pictată în care copiii s-au rugat, aceștia s-au bucurat și de frumusețile naturii ce împodobesc mănăstirea aflată într-un colț de rai. Vizita la Mănăstirea Românești a fost o bucurie pentru copii și, după cum aceștia au spus, „există și locuri cu Dumnezeu pentru copii“, a precizat Gabriela Lazea, pedagog școlar la „Salvați Copiii“ Timiș. De câțiva ani, cele două centre educaționale deschise în vederea sprijinirii copiilor proveniți din medii defavorizate desfășoară numeroase activități educative, recreative și de consiliere psihologică. Totodată, specialiștii și voluntarii acestor centre încearcă să dezvolte și latura creștină a copiilor. Prin excursiile și pelerinajele organizate la mai multe biserici și mănăstiri, aceștia au bucuria de a intra în contact cu viața duhovnicească și cu rugăciunea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5439, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Sfântul Ilie prăznuit la Mănăstirea Românești (2012-07-21)

 Închide 

Sfântul Ilie prăznuit la Mănăstirea Românești

[2012-07-21]
Numeroși credincioși bănățeni și-au îndreptat pașii spre sfânta Mănăstire Românești, cu prilejul praznicului Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul așezământului monahal de la poalele Munților Poiana Ruscă, informeaz㠄Ziarul Lumina”. Aceștia au luat parte cu evlavie la slujbele religioase oficiate încă din ajunul sărbătorii de obștea mănăstirii, condusă de ierom. Nectarie Arvai. În ziua praznicului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în foișorul de vară al mănăstirii. În cadrul slujbei, ierarhul a fost înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, de la mănăstirile și parohiile învecinate, din care au făcut parte și pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, și ierom. Nectarie Arvai, starețul mănăstirii.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfințitul Paisie a subliniat aspecte din viața și trăirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, edificatoare pentru urcușul duhovnicesc al fiecăruia dintre noi. Totodată a evidențiat cinstea pe care trebuie să o acorde credincioșii slăvitului Prooroc Ilie care, datorită vieții sale bineplăcute înaintea lui Dumnezeu, a fost mutat cu trupul la cer, și pe care Biserica îl numește 'Înaintemergătorul celei de A Doua Veniri a lui Hristos'.
După Sfânta Liturghie, ierarhul, înconjurat de soborul de slujitori, a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii, frații și monahii trecuți la Domnul care se odihnesc în cimitirul mănăstirii. În finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis obștii monahale și credincioșilor prezenți binecuvântarea și dragostea părintească a întâistătătorului Banatului, Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul 'Theophoros' al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion Alexandru Ardereanu.
Mănăstirea Românești, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, se află la poalele Munților Poiana Ruscă, la un kilometru de drumul ce leagă localitățile Românești și Tomești. Mănăstirea mai este numită de credincioșii bănățeni și 'Balta Caldă', deoarece în incinta ei se află un izvor cu apă semitermală, cu o temperatură constantă de 18°C, dar și 'Izvorul lui Miron', deoarece mănăstirea este ctitorie a patriarhului Miron Cristea, care a fost episcop al Caransebeșului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6402, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Pelerinaj la Mănăstirea Izvorul Miron din Arhiepiscopia Timișoarei (2011-06-29)

 Închide 

Pelerinaj la Mănăstirea Izvorul Miron din Arhiepiscopia Timișoarei

[2011-06-29]
Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, credincioșii comunității persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Timișoara, păstoriți de pr. Eugen Bendariu, s-au deplasat în zilele de 21 și 23 iunie, în pelerinaj la Mănăstirea 'Românești - Izvorul Miron', din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.
În cadrul acestei acțiuni, credincioșii au beneficiat de sprijinul Sectorului de asistență socială al Centrului Eparhial, precum și de toată atenția și purtarea de grijă a obștii monahale. Persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din orașul Timișoara, începând cu anul 2002, au înființat, cu binecuvântarea Întâistătătorului Banatului, o comunitate ortodoxă păstorită de preotul Eugen Bendariu, care oficiază sfintele slujbe în limbaj mimico-gestual.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6857, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Festivalul coral Cântările Învierii, la Mănăstirea Românești din Mitropolia Banatului (2011-05-09)

 Închide 

Festivalul coral Cântările Învierii, la Mănăstirea Românești din Mitropolia Banatului

[2011-05-09]
Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, în Duminica a III-a după Paști, la Mănăstirea Românești, s-a desfășurat cea de a12-a ediție a festivalului coral „Cântările Învierii”, informează mitropolia-banatului.ro.
Evenimentul a avut loc începând cu ora 12:00, după oficierea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu ierom. Nectarie Arvai, starețul mănăstirii, Pr. Zaharia Pereș, consilier cultural și pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul Ligii Timerilor Creștin Ortodocși Români din Lugoj, care mai apoi, au deschis programul festivalului închinat praznicului Învierii Domnului.
Moderatorul programului a fost prof. Ciprian Cipu, directorul Consiliului de Cultură și Artă al județului Timiș.
Dintre participanți amintim, Corul reprezentativ al Consiliului Național al Românilor din Serbia, corurile parohiilor ortodoxe din Foeni, Dudeștii Noi, Săcălaz, Făget și Românești, grupul coral „Giroceana” al Primăriei Giroc și grupul coral „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al bisericii greco-catolice din cartierul timișorean Mehala.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, în colaborare cu Mitropolia Banatului și primăria Tomești

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6918, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12

»  Sărbătoare la Mănăstirea Românești, județul Timiș (2011-04-29)

 Închide 

Sărbătoare la Mănăstirea Românești, județul Timiș

[2011-04-29]
Paraclisul de iarnă al Mănăstirii „Românești” din comuna Tomești, județul Timiș, și-a sărbătorit, în ziua praznicului „Izvorul Tămăduirii”, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează TRINITAS TV.
Mănăstirea „Izvorul lui Miron”, după cum mai este cunoscut așezământul monahal, este ctitoria vrednicului de pomenire Patriarh Miron Cristea. La hramul paraclisului de iarnă al mănăstirii Românești au participat numeroși credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6897, Ultimul acces: 2020-09-21 03:34:12


Nr. vizualizări:7224
Data ultimei vizualizări:2020-09-21 03:34:12
Data actualizare:2019-03-05 15:59:38
Data încărcării:2005-10-08 17:53:15
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:15
Fotografi:Voluntar: 10, Sorin Cercea: 3, Basilica.ro: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-09-01
Contor: 288

Vedere din lateral
Foto: Sorin Cercea

Data: 2009-09-01
Contor: 121

Vedere din față
Foto: Sorin Cercea

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 94

Biserica de lamn
Foto: Voluntar

Data: 2014-07-24
Contor: 120

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2009-09-01
Contor: 162

Chilii
Foto: Sorin Cercea

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 101

Curtea interioară
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 86

Chilii
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 70

Alee
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 54

Chilii
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 64

Cruce
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 64

Alee
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 90

Lac
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 54

Cruce
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  FE340,X855,C560
Contor: 111

Interior
Foto: Voluntar

Data: 2011-05-08
Contor: 136

Sfințire
Foto: Basilica.ro