Chiuza :: Schitul Piatra Fantanele - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Biserici

Schitul Piatra Fântânele
Chiuza
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Chiuza
Comună:Chiuza
Județ:Bistrița-Năsăud
Cod poștal:427060
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-clujului.ro, www.cjBN.ro, www.prefecturaBN.ro
Hram:Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Stil arhitectonic:Lemn
Alte informații:Schit de calugari, reinfiintat in 1991,
15 km SV de Nasaud si 75 km E de Cluj-Napoca;
ctitorit din lemn de brad de credinciosi, din indemnul credinciosului Vasile Lazurca, indrumati de preotul Constantin Flamand in anul 1928.
Biserica pictata, arhitectura in stil bizantin (Monumente, Cluj-Napoca, 1982) .
Știri despre biserică:

»  Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea bistrițeană Piatra Fântânele (2015-09-09)

 Închide 

Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea bistrițeană Piatra Fântânele

[2015-09-09]
„Creștinii o pot cinsti pe Maica Domnului prin exemplul vieții lor”, a spus Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului credincioșilor prezenți marți, 09 septembrie 2015, la hramul Mănăstirii din localitatea bistrițeană Piatra Fântânele, după cum aflăm de la Radio Renașterea.
Vecernie arhierească
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost prezent la așezământul monahal de la Piatra Fântânele încă de luni seara când a oficiat, în biserica mănăstirii, Slujba Vecerniei. La final, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, Exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în cuvântul său, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să ia exemplu de viață și de purtare de la Maica Domnului.
Mii de credincioși la slujba de hram
Marți dimineața, în ziua sărbătorii, la 08 septembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii, înconjurat de un sobor de peste 30 de preoți și diaconi.
Ierarhul a explicat credincioșilor că un adevărat creștin român are trei mari virtuți: este pregătit oricând să își dea viața pentru țară și credința sa, prețuiește tot ceea ce fac ceilalți și el nu poate face și nu în ultimul rând se va purta cuviincios, încercând să nu facă de rușine numele de creștin pe care îl poartă.
La slujba de hram au participat autorități locale și județene, stareți și duhovnici de la mănăstirile din zonă, precum și mii de credincioși veniți din Bistrița, Bucovina și chiar din Maramureș. În cadrul Sfintei Liturghii sute de credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar cei mai mici dintre creștini au primit în dar, de la Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, cărticele de rugăciuni.
***
Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Piatra Fântânele este așezată la cota 1.200, în Pasul Tihuța. Așezământul monahal a fost înființat în 1928, dar a fost închis în 1960. Abia în 1995 a fost reînființat ca mănăstire de maici, la inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Obștea este condusă de părintele duhovnic Gavril Horț și maica stareță Pamfilia Solcan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 721, Ultimul acces: 2020-01-25 08:14:10


Nr. vizualizări:1658
Data ultimei vizualizări:2020-01-25 08:14:10
Data actualizare:2016-07-27 09:43:11
Data încărcării:2005-10-05 07:50:18
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0