Cormaia :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Cormaia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Cormaia
Comună:Sângeorz-Băi
Județ:Bistrița-Năsăud
Cod poștal:425301
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.bru.ro/cluj-gherla/, www.singeorz-bai.ro, www.cjBN.ro, www.prefecturaBN.ro
Hram:Sf. Ioan Botezatorul
Știri despre biserică:

»  Serbare de hram la Cormaia – pelerinaj în căutarea prezenței continue a lui Dumnezeu în suflete (2017-08-29)

 Închide 

Serbare de hram la Cormaia – pelerinaj în căutarea prezenței continue a lui Dumnezeu în suflete

[2017-08-29]
Pelerinaj la Cormaia
29.08.2017, Cluj (Catholica) - Duminică, 28 august 2017, în jur de 800 de credincioși din mai multe protopopiate ale Eparhiei de Cluj-Gherla au luat parte la pelerinajul la Cormaia, localitate situată în vecinătatea orașului Sângeorz-Băi. A devenit o tradiție acest pelerinaj care este organizat anual, deja de peste 10 ani, de pr. protopop Nicolae Jarda și Protopopiatul Rodna. Prilejul sărbătorii de la Cormaia este celebrarea hramului bisericii Sf. Ioan Botezătorul. De la orele dimineții, Episcopul eparhial, preoți, persoane consacrate, credincioși, au pornit în procesiune, în cântec și rugăciune, de la biserica Sf. Gheorghe din Sângeorz-Băi și au mers timp de o oră pe șoseaua ce străbate ținutul muntos, până pe colina pe care străjuiește micuța biserică greco-catolică din Cormaia, unde a fost celebrată Sfânta Liturghie arhierească. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei greco-catolice din Sângeorz-Băi, dirijat de sora Dominica din Congregația Surorilor Maicii Domnului (CMD).
Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, pe baza textului evanghelic al „tânărului bogat” (Matei 19,16-26). Acest tânăr, a spus Ierarhul clujean, „are impresia că respectând legile lui Dumnezeu, ca pe o performanță spirituală, își va dobândi mântuirea, sau, altfel spus, nu mai are nevoie de Dumnezeu pentru că și-o dobândește singur. Iubiți credincioși, noi trebuie să știm că mântuirea ne vine numai de la Dumnezeu. Nu este posibil la oameni nici să se mântuiască, nici să mântuiască pe alții. Aceasta a făcut-o Dumnezeu, sus, pe Cruce, când ne-a îmbrățișat pe toți în veșmântul Iubirii Sale, care a șters toate păcatele noastre. A îmbrăcat El haina păcatelor pentru fiecare dintre noi – aceea este mântuirea.”
„Ceea ce noi putem face nu este, deci, să câștigăm, ci să nu pierdem: dacă nu putem să ne dobândim singuri mântuirea, nu ne putem auto-mântui, cu siguranță putem pierde mântuirea prin păcatele noastre. De aceea, Evanghelia de astăzi cere mai mult, cere să răspundem acelei Iubiri care se revarsă asupra noastră de la înălțimea Crucii, să-i răspundem cu iubire, bine-știind că darul mântuirii este gratuit pentru toți și pentru fiecare. Nu-l putem nici cumpăra, nu-l putem nici vinde, îl putem doar pierde. Pentru acest tânăr, putem spune că Dumnezeu nu există, el consideră că legea îi asigură mântuirea. El cunoaște bine legea, dar nu-l cunoaște pe Legislator.”
„Dacă în viața noastră socială putem trăi legea pentru binele comun, pentru a respecta dreptul celorlalți, pentru a primi ceea ce ni se cuvine, uneori chiar fără a-l cunoaște pe legislator, în viața spirituală acest lucru nu este posibil. Noi respectăm poruncile pentru Acela care le-a poruncit. Nu pentru cuvântul scris – noi nu suntem o religie a legii, suntem o religie a iubirii lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este Iubire și cel care trăiește în Dumnezeu trăiește în iubirea lui Dumnezeu. Fără iubirea lui Dumnezeu nu putem practica corect poruncile divine – Decalogul, cel care stă la baza vieții creștine, dacă nu o facem pentru Dumnezeu, pentru lauda Numelui Său.”
După celebrare, pr. Nicolae Jarda a mulțumit Episcopului eparhial pentru susținere și prezență, oferind Preasfinției Sale, din partea parohiei Cormaia, o icoană cu Maica Domnului. A adresat apoi un cuvânt de mulțumire tuturor pelerinilor: „După un an de zile ne reîntâlnim, am mai îmbătrânit cu un an, dar Dumnezeu este mereu tânăr și tinerețea veșnică a lui Dumnezeu s-a așternut peste sufletele noastre. Am venit la Cormaia să ne privim în ochi unii pe alții și să descoperim chipul lui Cristos pe fața celuilalt. Am venit la Cormaia ca, prin harul Sfintei Liturghii și al cuvântului de învățătură al Preasfințitului Florentin, să se ia vălul de necredință de pe sufletele noastre, văl pe care lumea ni-l pune zilnic. Am venit la Cormaia ca la un izvor de munte să ne alimentăm sufletele cu lumina necreată a harului dumnezeiesc. La lumina Sfintei Liturghii și a cuvântului de învățătură, dorim să refacem cât se poate atmosfera Raiului pierdută de primii oameni, să spunem și noi, cu Petru, Iacob și Ioan, care erau pe Tabor: ‘Ce bine este nouă aici'”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 770, Ultimul acces: 2020-01-24 05:20:14


Nr. vizualizări:767
Data ultimei vizualizări:2020-01-24 05:20:14
Data actualizare:2016-07-28 12:22:52
Data încărcării:2016-07-28 12:22:52
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:8
Fotografi:PORCIUS MAFTEI: 6, Nacu Horațiu: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-07-14
Aparat: samsung SM-J320F
Contor: 46

Vedere din lateral
Foto: PORCIUS MAFTEI

Data: 2009-02-08
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 128

Vedere din lateral
Foto: Nacu Horațiu

Data: 2019-07-14
Aparat: samsung SM-J320F
Contor: 43

Vedere din față
Foto: PORCIUS MAFTEI

Data: 2009-02-08
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 79

Vedere panoramică
Foto: Nacu Horațiu

Data: 2019-07-14
Aparat: samsung SM-J320F
Contor: 42

Vedere panoramică
Foto: PORCIUS MAFTEI

Data: 2019-07-14
Aparat: samsung SM-J320F
Contor: 42

Turnul
Foto: PORCIUS MAFTEI

Data: 2019-07-14
Aparat: samsung SM-J320F
Contor: 42

Troiță
Foto: PORCIUS MAFTEI

Data: 2019-07-14
Aparat: samsung SM-J320F
Contor: 41

Intrare
Foto: PORCIUS MAFTEI