Ponor :: Schitul Sf. Spiridon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Biserici

Schitul Sf. Spiridon
Ponor
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ponor
Comună:Ponor
Județ:Alba
Cod poștal:517565
Persoană de contact :stareța monahia Teofana Palici
Telefon :0258... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.reintregirea.ro/, www.cjAlba.ro, www.prefecturaAlba.ro
Hram:Sf. Spiridon
Detalii:La cativa kilometri mai jos de Manastirea Ponor, exista si o manastire de maici - sora cu cea din varful dealului - unde se bucura de povatuirea parintelui Irineu 16 maicute si surori. Programul acesteia este identic cu singura deosebire ca privegherile se fac in celelalte zile ale saptamanii: adica duminica, marti si joi, sambata fiind comuna celor doua", .
Cele doua manastiri vor avea o randuiala speciala in sensul ca la manastirea de calugari vor avea acces doar barbatii, iar la manastirea de maici vor putea intra doar femeile. Aceasta randuiala va intra in vigoare odata cu finalizarea lucrarilor.
Știri despre biserică:

»  IPS Irineu la sfințirea bisericii Mănăstirii Sfântul Spiridon: Suntem străini și călători pe acest pământ. Ținta noastră măreață este Împărăția lui Dumnezeu (2017-07-25)

 Închide 

IPS Irineu la sfințirea bisericii Mănăstirii Sfântul Spiridon: Suntem străini și călători pe acest pământ. Ținta noastră măreață este Împărăția lui Dumnezeu

[2017-07-25]
de Andrei Pau

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat în data de 23 iulie 2017 slujba de târnosire (sfințire) a bisericii din incinta mănăstirii Sfântul Ierarh Spiridon de la Ponor, Protopopiatul Aiud.
După oficierea slujbei, ierarhul a celebrat Sfânta Liturghie pe o esplanadă special amenajată pentru acest eveniment, informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul de învățătură adresat monahilor, monahiilor și miilor de credincioși prezenți la slujbă, Arhipăstorul Alba Iuliei a spus faptul că scopului fiecărui om este Împărăția lui Dumnezeu.
Bine să ne amintim mereu și să fim conștienți că pe acest pământ avem statutul de om călător. Suntem străini și călători, dar în fața noastră se află o țintă măreață, Patria de sus, sau «Țara celor fericiți», cum o numește Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. Ca să atingem această țintă, e bine să frecventăm sfintele biserici și mănăstiri, unde «curg izvoarele harului, adăpând toată făptura spre rodire de viață», cum răsună o frumoasă cântare liturgică, a spus Înaltpreasfinția.
Lăcașul de cult a fost înființat în anul 2009, la inițiativa părintelui protosinghel Irineu Curtescu. Din luna aprilie 2013 au început lucrările de construcție în plan arhitectonic de cetate, cu biserica în centru și cu o singură intrare, pe sub clopotniță, pe latura de vest. În prezent, așezământul monastic se află sub conducerea maicii starețe Teofana Palici, care, pentru vrednicia ei, a primit Diplomă de aleasă cinstire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 971, Ultimul acces: 2020-01-20 06:50:33


Nr. vizualizări:1755
Data ultimei vizualizări:2020-01-20 06:50:33
Data actualizare:2015-12-31 15:34:30
Data încărcării:2015-12-31 15:34:30
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Panoramio.com: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-12-31
Contor: 415

Vedere de ansamblu
Foto: Panoramio.com