Bogdan Voda :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Bogdan Vodă
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Bogdan Vodă
Comună:Bogdan Vodă
Județ:Maramureș
Cod poștal:437055
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiamm.ro, www.primariaBogdanVoda.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Știri despre biserică:

»  Sfințirea bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din Bogdan Vodă (2017-06-06)

 Închide 

Sfințirea bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din Bogdan Vodă

[2017-06-06]
Sfințirea bisericii din Bogdan Vodă
06.06.2017, Baia Mare (Catholica) - Sărbătoare mare pentru credincioșii greco-catolici din Bogdan Vodă, care, în ziua Serbării Sfintei Treimi (luni, 5 iunie 2017) au participat la sfințirea noii biserici parohiale. Construcția locașului de cult a început în anul 2008, piatra de temelie fiind pusă de către protopopul din acea vreme, pr. Hotico Vasile, împreună cu părintele paroh Ioan Petreuș.
Au urmat ani lungi de eforturi din partea comunității de aici, care, deși a câștigat la Curtea de Apel Cluj, în anul 1998, dreptul de a celebra oficiile religioase în biserica veche, acest lucru nu i-a fost permis de către parohia ortodoxă. La edificarea bisericii a contribuit și Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, dar și alți binefăcători din țară și din străinătate. Iconostasul și băncile au fost realizate de către firma lui Nicolae Câmpean din Dej, iar icoanele au fost pictate de către Rodica Cârcu din Baia Mare.
„Jertfa noastră de astăzi se adaugă la o alta mai mare, a bucuriei comunității acesteia din Bogdan Vodă, care astăzi își vede împlinite așteptările, speranțele și în mod deosebit, își vede rodul muncii din ultimii ani”, a spus Preasfințitul Vasile în cuvântul său de învățătură. S-au unit în rugăciune preoți și credincioși din întreaga eparhie, părintele protopop de Iza-Vișeu, Vasile Codrea și părintele paroh Ioan Petreuș. „Astăzi, Sfânta Evanghelie ne repetă încredințarea: Unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu prezent în mijlocul lor. Astăzi Dumnezeu s-a făcut cunoscut și se face prezent în inimile noastre pentru că le-a atins, le-a atins prin har și atingerea harului lui Dumnezeu se trăiește prin bucuria interioară a drumului pe care l-am făcut până acum, a ceea ce am reușit să realizăm, a ceea ce ne-am propus să facem și a dorinței de a răspândi în lume iubirea lui Dumnezeu în unitatea fiilor Săi. Iubirea nu împarte, iubirea unește. Apostolii nu au fost divizați. A rămas fiecare cu personalitatea lui, dar au fost toți una, până la ultima suflare a vieții lor, pentru că au trăit în lumină, au trăit în Hristos, au trăit în iubirea lui Dumnezeu”, a spus Arhiereul în omilia sa.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Catedralei „Sfântul Nicolae” din Oradea – dirijor prof. dr. Radu Mureșan. La sfârșitul celebrării, Preasfințitul Vasile i-a oferit părintelui paroh Ioan Petreuș Crucea Pectoral㠄ca semn de prețuire pentru ridicarea bisericii parohiale cu hramul Sfânta Treime și în mod deosebit pentru abnegația și devotamentul slujirii preoțești”, citim pe diploma care a însoțit decorația. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 813, Ultimul acces: 2020-04-08 10:37:50


Nr. vizualizări:1110
Data ultimei vizualizări:2020-04-07 22:04:51
Data actualizare:2015-08-18 12:41:10
Data încărcării:2015-08-18 12:41:10
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Carmen Losonczy: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-08-06
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 79

Vedere din față
Foto: Carmen Losonczy

Data: 2015-08-06
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 44

Vedere din față
Foto: Carmen Losonczy