Haieu :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Haieu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Haieu
Comună:Sânmartin
Județ:Bihor
Cod poștal:417501
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.egco.ro, www.sanmartin.ro, www.cjBihor.ro, www.prefecturaBihor.ro
Hram:Nașterea Maicii Domnului
Știri despre biserică:

»  Sfințirea casei parohiale din Haieu – Băile „1 Mai” (2019-04-01)

 Închide 

Sfințirea casei parohiale din Haieu – Băile „1 Mai”

[2019-04-01]
Cu binecuvântarea PS Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea, a fost sfințită duminică, 31 martie 2019, casa parohială a parohiei greco-catolice Nașterea Maicii Domnului, din Haieu – Băile „1 Mai”. Slujba a fost oficiată de pr. Mihai Vătămănelu, Vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, aflat în a treia duminică a Postului Mare în mijlocul comunității din Băile „1 Mai”. Părintele Vicar a celebrat Sfânta Liturghie, cu o devoțiune specială adusă Crucii, împreună cu pr. Ștefan Madarasi, paroh al acestui lăcaș, și pr. Vasile Pâncotan, predecesor al său. La eveniment au luat parte consiliul parohial, credincioșii locului, împreună cu turiștii aflați în stațiune, pentru care a fost construită, în mod special, în anul 1999 această biserică, dedicată vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România.

După două decenii de la acea vizită, cu puțin timp înainte de sosirea celui de-al doilea Succesor al lui Petru în țara noastră, Papa Francisc (31 mai-2 iunie), micuța parohie greco-catolică din stațiunea Băile „1 Mai” se bucură să poată avea și casă parohială. Începută în anul 2014 de pr. Vasile Pâncotan, construcția acesteia a fost finalizată în anul 2018 de actualul administrator parohial, pr. Ștefan Madarasi, care păstorește această parohie de la 1 februarie 2017. Cu sprijinul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, al binefăcătorilor din țară și mai ales din străinătate, reședința parohială este în prezent locuibilă, fiind finalizată în proporție de 85%.
„Îi suntem recunoscători Bunului Dumnezeu pentru că, într-un timp relativ scurt, a reușit să facă posibil ca preotul, împreună cu familia lui, să poată fi zi de zi, și în mod fizic, aproape de comunitatea greco-catolică din Haieu”, subliniază pr. Ștefan Madarasi într-un interviu pentru Biroul de Presă a Eparhiei de Oradea, mulțumind tuturor celor care au susținut realizarea acestui proiect. Un gând special a fost îndreptat păstorului Eparhiei de Oradea, PS Virgil Bercea, care ține în mod special ca preoții să se afle în mijlocul comunității pe care le-a încredințat-o, pentru buna desfășurare a misiunii pastorale.
O surpriză a fost prezența Excelenței sale George Bologan, ambasadorul României în Italia, la evenimentul comunității, în parohia sa de suflet, din locul său natal, unde împreună cu bunicul său a descoperit și a contribuit la geografia sacră a spiritualității greco-catolice din Haieu – Băile „1 Mai”. (Biroul de presă a Eparhiei de Oradea)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 718, Ultimul acces: 2020-08-07 06:17:37


Nr. vizualizări:1514
Data ultimei vizualizări:2020-08-07 06:17:37
Data actualizare:2020-08-05 09:32:05
Data încărcării:2014-06-18 06:59:17
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-06-18
Contor: 108

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-06-18
Contor: 65

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru