Valea Budului :: Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului
Valea Budului
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Valea Budului
Comună:Mărgineni
Județ:Bacău
Cod poștal:607323
Persoană de contact :monahia Magdalena BUDEANU
Telefon :0742... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.metocarb.ro/valeabudului/
Adrese utile:www.protoieriabacau.ro, www.epr.ro, www.primaria-Margineni.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Hram:Acoperământul Maicii Domnului
Detalii:Așezământul își începe existența în data de 1 iunie 2003, când, pentru nevoile pastoral misionare din zonă, am înființat Parohia Valea Budului și am dat binecuvântarea pentru zidirea unui nou lăcaș de închinare, iar pentru nevoile spirituale imediate ale credincioșilor a fost improvizat un paraclis cu hramul „Sf. Împ. Constantin și Elena”.
Știri despre biserică:

»  Bacău: Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” își va sărbători hramul (2016-09-29)

 Închide 

Bacău: Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” își va sărbători hramul

[2016-09-29]
de Andrei Pau

dscn3807_800x600
Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Valea Budului își va sărbători sâmbătă, 1 octombrie 2016, hramul, informează site-ul oficial la Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Cu această ocazie, Înaltpreafințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va oficia Sfânta Liturghie începând cu ora 9:00.
Asezământul monahal din Valea Budului a fost construit în anul 2003. Din anul 2013 este ridicat la rangul de mănăstire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1271, Ultimul acces: 2020-08-11 19:46:15

»  Sfințire și binecuvântare pe ”Meteora” Bacăului (2016-07-23)

 Închide 

Sfințire și binecuvântare pe ”Meteora” Bacăului

[2016-07-23]
de Robert Nicolae

10_0
În ziua de prăznuire a Sfintei Mironosițe întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, vineri 22 iulie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit slujba de sfințire a picturii paraclisului Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, informează site-ul epr.ro.
Un sobor de preoți din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului, alături de numeroși pelerini și reprezentanți ai autorităților locale, au participat vineri la hramul paraclisului Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.
Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a sfințit pictura paraclisului ,,Sfânta Mironosiță Maria Magdalena” ce întregește ansamblul monastic al mănăstirii – metoc chiriarhal, consfințind prin aceasta lucrarea jertfelnică a obștii monahale de pe ”Meteora” Bacăului. De altfel, ierarhul a adus spre închinarea credincioșilor și a pelerinilor racla cu părticele din sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Pantelimon și ale Sfântului Mucenic Teodosie de la Brazi, care vor rămâne permanent în acest locaș de rugăciune.
Sfintele moaște au fost purtate în procesiune la biserica mare a mănăstirii unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească.
Ne-am împărtășit din potirul dragostei și mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat la această sărbătoare. Să nu uităm că, întotdeauna, la umbra crucii găsim binefacere și binecuvântare”, a menționat, printre altele Înaltpreasfințitul Ioachim în cuvântul de învățătură, felicitându-i pe toți cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, în mod deosebit pe maica stareță stavrofora Magdalena Budeanu.
La rândul lor, reprezentanții autorităților locale din Mărgineni și-au exprimat mulțumirea față de frumoasa colaborare cu Biserica.
Vă mulțumim Înaltpreasfinția vostră, în primul rând, că ați adus mai multă rugăciune în comuna noastră și ne apropiați cât mai mult de Dumnezeu prin lucrarea sfințitoare și învățătorească pe care o desfășurați. Vă asigurăm de respectul, prețuirea și ajutorul nostru, și ne dorim o colaborare rodnică în desfășurarea a cât mai multe proiecte social-filantropice și culturale. Să dea Bunul Dumnezeu să ne revedem la cât mai multe evenimente de această importanță, adică sfințitoare, înălțătoare și ziditoare de suflet, a menționat Gabriela Plăcintă, reprezentantul autorității locale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1163, Ultimul acces: 2020-08-11 19:46:15

»  Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, Bacău (2016-03-19)

 Închide 

Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, Bacău

[2016-03-19]
Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți, a oficiat vineri, 18 martie 2016, Taina Sfântului Maslu la biserica Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului din comuna Mărgineni, județul Bacău.
În contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și al Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016), credincioși ai Parohiei „Sfântul Dumitru” de la Narcisa din municipiul Bacău, alături de parohul lor, părintele Ioan Pleșcău, au fost prezenți la slujba Tainei Sfântului Maslu. Acestora li s-au alăturat preoți și credincioși băcăuani.
La finalul slujbei, în cuvântul adresat credincioșilor cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a îndemnat pe creștini să parcurgă calea postului în smerenie și rugăciune: „Să nu îi uităm pe cei care ne-au stat în preajmă și care au contribuit la formarea noastră duhovnicească și intelectuală. Toți ne-am născut neștiutori, dar odată cu trecerea anilor creștem și cu ființa noastră, dar creștem și în știință; creștem și fizic, dar și spiritual. Este vremea de pocăință, este vremea de îndreptare și cred că cea mai bună perioadă pentru omul creștin este perioada postului. Toți trebuie să mergem spre îndumnezeire. Fiecare dintre dumneavoastră a luat din aceste rugăciuni câte o energie, câte o putere în plus din puterea lui Dumnezeu. La aceste rugăciuni pe care le-am rostit fiecare inimă a rezonat spre Dumnezeu într-un fel sau altul. Vă mulțumim, vă binecuvântăm și sperăm să ne mai vedem în postul acesta cu multiple prilejuri”.
Evenimentul duhovnicesc constituie o continuare a serilor duhovnicești de rugăciune începute la această mănăstire-metoc chiriarhal în urmă cu trei ani și coordonate de părintele Costică Busuioc, protoiereul Protopopiatului Bacău.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1252, Ultimul acces: 2020-08-11 19:46:15

»  Hramul Mănăstirii de la Valea Budului (2014-10-01)

 Închide 

Hramul Mănăstirii de la Valea Budului

[2014-10-01]
La 1 octombrie, ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului, își serbează hramul și singura mănăstire din Eparhia Romanului și Bacăului. Este bucuria duhovnicească a ”Meteorei” Bacăului, după cum este cunoscut metocul chiriarhal de la Valea Budului. Situată în apropierea șoselei Bacău – Moinești, pe o colină ce străjuiește împrejurimile orașului capitală de județ, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ este, în primul rând, o mărturie a dinamicii continue a vieții monastice și a iubirii de Dumnezeu din aceste ținuturi, fiind ridicată în urmă cu un an, sub coordonarea directă a Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, prin purtarea de grijă a maicii starețe, stavrofora Magdalena Budeanu, ajutată de celelalte măicuțe de aici. Slujba religioasă a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor din oraș și din împrejurimile așezământului monahal, doritori să se împărtășească din harul Preasfintei Treimi izvorât prin Dumnezeiasca Liturghie tuturor celor care cu frică și credință s-au rugat alături de ierarh. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a prezentat, pe scurt, istoria acestei sărbători și semnificația ei pentru Biserică. ”Sperăm ca într-o bună zi, Bunul Dumnezeu să rânduiască astfel încât acoperământul Maicii Domnului, care se păstrează la catedrala din Amiens, să fie adus în pelerinaj la Bacău, așa cum brâul Maicii Domnului a fost adus și la noi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe vremea când era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, făcând o mare și aleasă bucurie tuturor credincioșilor noștri”, a spus printre altele Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, în cuvântul său. ”Am rânduit ca aici să fie un așezământ monahal și, de un an de zile, un grup de maici a dat viață acestei ”Meteore” a Bacăului. Fie că se întâlnesc în rugăciune, fie că lucrează asiduu, ele au făcut ca această colină să devină o oază de spiritualitate sub Acoperământul Maicii Domnului. Aici se face simbioza între Cruce și Acoperământul Maicii Domnului, care este ocrotitoarea noastră în orice împrejurare. Mulțumim maicii starețe Magdalena pentru strădania administrativă și dragostea față de aceste locuri. Mulțumim și Protopopiatului Bacău pentru organizarea realizată în acest metoc chiriarhal”, a mai spus ierarhul, potrivit epr.ro.
Menționăm faptul că așezământul monahal de la Valea Budului, deși are doar un an de când s-a constituit, împlinește o activitate ce a devenit recunoscută în această zonă, în mod special datorită serilor de rugăciune în care se săvârșește Taina Sfântului Maslu de către însuși Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul, precum și serilor cultural-duhovnicești organizate de către soborul de maici viețuitoare în această gradină de rai, sub atenta coordonare a maicii starețe, stavrofora Magdalena Budeanu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1656, Ultimul acces: 2020-08-11 19:46:15

»  Prezență arhierească la Mănăstirea de la Valea Budului (2014-08-01)

 Închide 

Prezență arhierească la Mănăstirea de la Valea Budului

[2014-08-01]
În prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii băcăuani sunt așteptați la slujba Sfântului Maslu la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" de la Valea Budului.
În seara zilei de 1 august, de la ora 19.00, în prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii băcăuani sunt așteptați la rugăciune alături de ierarh. Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba Sfântului Maslu la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" de la Valea Budului. De asemenea, în cadrul acestei sfinte Taine, Preasfinția Sa va rosti rugăciuni specifice de dezlegare pentru cei bolnavi și neputincioși, precum și un cuvânt de învățătură la începutul unuia dintre cele patru posturi mari din timpul anului bisericesc.
Postul Adormirii Maicii Domnului (popular - al Sântă-Măriei), care precedă sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, e rânduit de Biserică spre aducerea-aminte de virtuțile alese ale Sfintei Fecioare și de postul cu care ea însăși, după tradiție, s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.
Postul Adormirii Maicii Domnului este cel mai nou dintre cele patru posturi de durată din timpul anului. Datează din primele veacuri creștine, când cultul Maicii Domnului a cunoscut o dezvoltare deosebită, iar sărbătoarea Adormirii ei a început a căpăta o mai mare importanță. În sec. al XII-lea, s-a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și să dureze până la sărbătoarea Adormirii (15 august). Postul se prelungește și în ziua sărbătorii înseși, dacă aceasta cade miercurea sau vinerea, făcându-se dezlegare la untdelemn, pește și vin. Postul Sântă-Măriei este mai ușor decât al Paștelui, dar mai aspru decât al Nașterii Domnului și al Sfinților Apostoli. La 6 august (sărbătoarea Schimbării la față), în orice zi ar cădea, se face dezlegare la untdelemn, pește și vin. În timpul acestui post se citesc zilnic (alternativ), cele două Paraclise ale Maicii Domnului.
Potrivit tradiției Bisericii, cu trei zile înainte de moarte, Maica Domnului nostru Iisus Hristos a fost înștiințată de Sfântul Arhanghel Gavriil că va trece din lumea aceasta la viața veșnică. La înmormântarea trupului neînsuflețit al Maicii Domnului au fost prezenți Sfinții Apostoli ai lui Hristos, care au fost îndrumați de Duhul Sfânt să se reîntoarcă la Ierusalim pentru a purta cu multă jale și evlavie pe Stăpâna Născătoare de Dumnezeu în mormântul pregătit ei în satul Ghetsimani de lângă Ierusalim. După ce a trecut prin moarte, ca lege a firii omenești, Maica Domnului a primit darul mutării la cer.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1636, Ultimul acces: 2020-08-11 19:46:15

»  Rugăciuni la ceas de seară în Mănăstirea Valea Budului (2014-03-11)

 Închide 

Rugăciuni la ceas de seară în Mănăstirea Valea Budului

[2014-03-11]
În seara zilei de vineri, 7 martie 2014, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ - Valea Budului din județul Bacău a fost oficiată Taina Sfântului Maslu pentru prima dată în Postul Mare, informeaz㠓Ziarul Lumina”. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi. „Biserica așezării monahale a fost plină de credincioși de toate vârstele. Oamenii și-au înălțat ochii sufletului către cer, într-o simfonie duhovnicească, sub oblăduirea Preasfințitului Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul. Alături de rugăciunile specifice săvârșite în numele Sfintei Treimi, din cadrul slujbei Sfântului Maslu, ierarhul a citit și rugăciuni de trebuință pentru toți creștinii. La finalul slujbei, PS Ioachim Băcăuanul a ținut un cuvânt de folos duhovnicesc, în care a tâlcuit pe înțelesul tuturor semnificația celor 40 de zile de post, plecând de la primele texte ale Sfintei Scripturi“, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1789, Ultimul acces: 2020-08-11 19:46:15


Nr. vizualizări:1623
Data ultimei vizualizări:2020-08-11 19:46:15
Data actualizare:2018-02-05 09:15:04
Data încărcării:2014-03-12 02:41:26
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Basilica.ro: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-07-24
Contor: 55

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2014-10-03
Contor: 56

La Hram
Foto: Basilica.ro