Ohaba-Forgaci :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Ohaba-Forgaci
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Ohaba-Forgaci
Comună:Boldur
Județ:Timiș
Cod poștal:307082
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.bru.ro/lugoj/, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Preot:Ovidiu Neiconi
Hram:Învierea Domnului
Știri despre biserică:

»  Vizită pastorală și Prima Împărtășanie solemnă în parohia Ohaba-Forgaci (2017-06-01)

 Închide 

Vizită pastorală și Prima Împărtășanie solemnă în parohia Ohaba-Forgaci

[2017-06-01]
Prima Împărtășanie
01.06.2017, Lugoj (Catholica) - La invitația pr. paroh Ovidiu Neiconi și a consiliului parohial, Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, a efectuat o vizită pastorală în parohia greco-catolică Ohaba-Forgaci, protopopiatul de Lugoj, în Duminica VII-a după Paști, 28 mai 2017. Motivele acestei vizite au fost celebrarea Sfintei Liturghii și Prima Împărtășanie solemnă a 16 copii din această parohie. La sosire, Preasfinția Sa fost întâmpinat în fața bisericii cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce de către pr. Neiconi, pr. Teodor Baba, protopop de Lugoj, și de preoții invitați. A mai fost întâmpinat de primarul Cristian Stoi și de viceprimarul Viorel Berci. Copiii i-au oferit Ierarhului flori, pâine și sare, citim în materialul de pe BRU.ro.
Sfânta Liturghie arhierească a început la orele 10.30. Alături de PS Alexandru au concelebrat pr. Teodor Baba; pr. Cristian Olariu, paroh la Balinț; pr. Ioan Grad, paroh la Darova; pr. Inocențiu Lung, paroh la Coștei; și pr. Ovidiu Neiconi,. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul de bărbați al parohiei. La Crez, cei 16 copii, împreună cu toți credincioșii, au făcut reînnoirea promisiunilor de la Botez; înainte de Sfânta Împărtășanie au cântat cântece religioase. În cuvântul de învățătură, PS Alexandru a vorbit despre Evanghelia zilei. Adresându-se copiilor, a spus: „Bunul Dumnezeu, Preacurata Fecioară Maria și îngerii privesc spre voi și-l văd în sufletele voastre pe Isus Cristos. Pentru voi, dragi copii, este o zi foarte importantă”.
Preasfinția Sa i-a îndemnat să nu-l piardă niciodată pe Isus din sufletele lor, să-l primească cât mai des și să participe în fiecare duminică la Sfânta Liturghie. L-a felicitat pr. paroh pentru pregătirea catehetică a copiilor. A salutat prezența oficialităților locale, primarul și viceprimarul fiind ambii membri ai Consiliului Parohial. L-a felicitat pe pr. paroh Ovidiu, pe cei 16 copii care au făcut Prima Împărtășanie, pe părinții lor și pe toți credincioșii. După cuvântul de învățătură al Preasfinției Sale, pr. Neiconi a mulțumit mai întâi bunului Dumnezeu, apoi Episcopului, pentru efortul de a efectua această vizită; a mulțumit preoților concelebranți, autorităților, celor care s-au ocupat de pregătirea acestei vizite și tuturor participanților. A mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment.
Primarul, în calitatea sa de consilier al parohiei, i-a oferit Preasfinției Sale un cadou. În semn de amintire a acestui deosebit moment, PS Alexandru le-a înmânat copiilor câte un rozariu, o diplomă de „Amintire de la Prima Sfântă Împărtășanie” și o carte de rugăciuni. S-au făcut fotografii de grup. La final, atât copiii care au făcut Prima Împărtășanie cât și ceilalți copii au primit cadouri cu ocazia apropiatei zi de 1 iunie. Pr. Ovidiu a invitat pe toată lumea la agapa fraternă, ținută la căminul cultural din localitate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 898, Ultimul acces: 2020-04-09 20:29:59


Nr. vizualizări:1470
Data ultimei vizualizări:2020-04-09 20:29:59
Data actualizare:2019-02-26 10:31:14
Data încărcării:2014-01-24 03:32:05
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-01-24
Contor: 77

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-01-24
Contor: 25

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru