Manastirea Lipnita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Lipnița
Lipnița
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Lipnița
Comună:Lipnița
Județ:Constanța
Cod poștal:907165
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiatomisului.ro, www.primaria-lipnita.ro, www.cjC.ro, www.prefectura-CT.ro
Hram:Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Mc. Daisie
Detalii:În octombrie 2005 s-a început construirea casei monahale pe pământul donat de Primăria Comunei Lipnița, iar în ziua de 29 august 2006 s-a pus piatra de temelie a bisericii având hramurile Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august) și Sfântul Mucenic Dasie (20 noiembrie) . La aceeași dată s-au sfințit și cele două clopote donate mănăstirii de d-na Elena Simuloiu, de acum chemându-ne și ele cu glasul lor să ne amintim de trecutul creștin al Dobrogei și să-i cinstim pe sfinții care prin viața și prin jertfa lor au întărit credința în acest ținut binecuvântat.
Alte informații:Mănăstirea este situată în comuna Lipnița, pe drumul (DN3) care leagă Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei de Mănăstirea Dervent.
Știri despre biserică:

»  Hramul mănăstirii de la Lipnița - Constanța (2014-08-29)

 Închide 

Hramul mănăstirii de la Lipnița - Constanța

[2014-08-29]
Biserica Mănăstirii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Lipnița, județul Constanța, a îmbrăcat duminica trecută haine de sărbătoare. Cu câteva zile înainte de hramul așezământului, locașul de cult a fost târnosit de un sobor de ierarhi. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie, ierarhul locului, s-au aflat Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei, și Preasfințitul Părinte Teodosie, vicar al Patriarhiei Bulgare, informează TRINITAS TV.
„Este momentul cel mai important. Se târnosește biserica cu hramul Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, o biserică frumoasă, chemătoare pentru credincioși, împlinită cu multă jertfă de măicuțele care adunându-se aici din diferite părți au constituit o obște atât de armonioasă și de frumoasă”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.
Credincioșii care au participat la slujbe s-au putut închina la o copie a icoanei Maicii Domnului „Tricherousa”, adusă din Sfântul Munte Athos.
Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul – Lipnița a fost înființată în noiembrie 2004, fiind situată pe drumul național Constanța – Ostrov, între mănăstirile „Sfântul Apostol Andrei” și Dervent. Piatra de temelie a bisericii cu hramurile Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Dasie a fost pusă pe 29 august 2006. Lucrările de zidire au fost finalizate anul acesta.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1252, Ultimul acces: 2019-12-08 22:42:48


Nr. vizualizări:1381
Data ultimei vizualizări:2019-12-08 22:42:48
Data actualizare:2013-05-21 11:01:13
Data încărcării:2013-05-21 11:01:13
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0