Bobota :: Schitul Sf. Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Sf. Ioan Botezătorul
Bobota
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bobota
Comună:Bobota
Județ:Sălaj
Cod poștal:457040
Persoană de contact :Protosinghel Pahomie Buruiană
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro, www.primariaBobota.ro, www.cjSJ.ro, www.prefecturaSalaj.ro
Hram:Nașterea Sf. Ioan Botezătoru
Detalii:Biserica în construcție din 2004.
Alte informații:Schit de călugări.
Știri despre biserică:

»  La Mănăstirea Bobota a fost organizată o tabără pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire (2018-07-30)

 Închide 

La Mănăstirea Bobota a fost organizată o tabără pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire

[2018-07-30]
de Gheorghe Anghel

74 de tineri au participat, în perioada 22-30 iulie, la tabăra dedicată persoanelor cu deficiențe de auz, organizată la Mănăstirea Bobota din Episcopia Sălajului.
Tinerii au fost însoțiți de pr. Bucur Eugen, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, și de pr. Ilie Mirel, preot al Comunității Surzilor din București.
Din partea Mănăstirii Bobota a fost prezent arhim. Mina Pletosu, starețul Mănăstirii și Mihaela Tiba, vicepreședintele Asociației „Inimioare Fericite”, unul dintre partenerii taberei.
La această tabără au participat și tineri fără deficiențe de auz și vorbire pentru a-i ajuta pe cei hipoacuzici să înțeleagă faptul c㠄în fața lui Hristos toată lumea este egală”.
„S-au legat prietenii, s-au învățat lucruri noi, copii auzitori au învățat cum să comunice cu o persoană surdă și, mai mult decât atât, am înțeles că toți suntem egali, că suntem una în Hristos și numai împreună uniți putem depăși toate încercările vieții”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica pr. Ilie Mirel.
Programul taberei a inclus participarea la slujbele și activității zilnice ale mănăstirii, discuții libere, drumeții și convorbiri cu părinții viețuitori ai comunității monahale.
Tabăra a fost organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor în parteneriat cu Episcopia Sălajului.
Arhiepiscopia Bucureștilor a început recent demersurile pentru construirea unui așezământ social destinat persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Municipiul București și împrejurimi.
În prezent comunitatea hipoacuzicilor din Capitală numără peste 3000 de persoane.
Comunitatea surzilor din București a fost înființată în anul 1999, slujbele în limbaj mimico gestual fiind oficiate într-o sală din cadrul Mănăstirii Radu Vodă. Din anul 2007 comunitatea hipoacuzică din Capitală participă la cultul divin public în Biserica „Sfântul Elefterie“-Vechi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 658, Ultimul acces: 2020-08-10 00:29:20

»  PS Petroniu a sfințit paraclisul Mănăstirii Bobota, jud Salaj (2016-11-30)

 Închide 

PS Petroniu a sfințit paraclisul Mănăstirii Bobota, jud Salaj

[2016-11-30]
de Andrei Pau

zi-de-sarbatoare-la-manastirea-bobota-8
Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat miercuri, 30 noiembrie 2016, slujba de sfințire a paraclisului de iarnă al Mănăstirii Bobota, cu hramul Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, notează site-ul radio Renașterea.
În continuare, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu părinții slujitori ai mănăstirii.
La finalul slujbei, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse la amenajarea paraclisului de iarnă al mănăstirii, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat părintelui protosinghel Mina Pletosu, starețul mănăstirii, o diplomă de apreciere. Tot în această zi, Preasfinția Sa și-a aniversat ziua de naștere.
Biserica mănăstirii adăpostește fragmente din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și ale Sfinților Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel. Sfintele moaște au fost dăruite mănăstirii de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, cu prilejul unei vizite făcute la acest așezământ monahal.
De asemenea, locașul de cult adăpostește și un veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, veșmânt primit prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1016, Ultimul acces: 2020-08-10 00:29:20

»  Liturghie Arhierească la Mănăstirea Bobota (2015-11-29)

 Închide 

Liturghie Arhierească la Mănăstirea Bobota

[2015-11-29]
Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat duminică, 29 noiembrie 2015, în mijlocul obștii Mănăstirii Bobota, cu prilejul anteprăznuirii hramului paraclisului de iarnă al mănăstirii, care-l are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, după cum ne-a precizat Arhid. Adrian Onica.
Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de părinții slujitori ai mănăstirii și exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Pința. De asemenea, la slujbă au participat numeroși credincioși care vin aici duminică de duminică, locașul de cult dovedindu-se neîncăpător pentru aceștia.
La finalul Sfintei Liturghii, pentru bogata activitate administrativ-gospodărească și pastoral-duhovnicească, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotesit întru protosinghel pe părintele stareț, Preacuviosul Părinte Mina Pletosu.
Situată la granița județelor Sălaj și Satu Mare, mănăstirea s-a înființat în anul 2004, an în care a fost sfințită piatra de temelie a acestui așezământ monahal, la 13 iunie 2004, de către Preasfințitul Părinte Petroniu, pe atunci Arhiereu Vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului. Lucrările de început au fost coordonate de către Preacucernicul Părinte Ioan Pădurean de la Parohia Bobota, iar din anul 2008 au fost preluate de către Preacuviosul Părinte Pahomie Buruiană. În anul 2012 este numit egumen al schitului Preacuviosul Părinte Mina Pletosu care a continuat lucrările începute de predecesorii săi. În anul 2013, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal, a fost proclamată ridicarea schitului Bobota la rang de mănăstire, iar Preacuviosul Părinte Mina Pletosu a fost hirotesit și instalat stareț al mănăstirii.
Biserica mănăstirii adăpostește și mici părticele din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și ale Sfinților Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel. Aceste sfinte moaște au fost dăruite mănăstirii de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, cu prilejul unei vizite făcute la acest așezământ monahal. De asemenea, alături de racla cu sfintele moaște se află o altă raclă ce adăpostește un veșmânt al Cuvioasei Parascheva de la Iași, veșmânt primit prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1122, Ultimul acces: 2020-08-10 00:29:20

»  Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Bobota (2013-11-30)

 Închide 

Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Bobota

[2013-11-30]
În ziua sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Bobota, potrivit Radio Renașterea.
În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Cristian Inachiș, care va fi hirotonit mâine preot pe seama parohiei Romita, Protopopiatul Zalău.
Această zi a fost cu atât mai emoționantă cu cât Preasfințitul Părinte Petroniu, și-a serbat ziua de naștere, Preasfinția sa împlinind 48 de ani.
La începutul cuvântului de învățătură Preasfințitul Părinte Petroniu a arătat importanța prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, zi în care sărbătorim unitatea spirituală a poporului român, cu o zi înainte sărbătoririi unității naționale a țării noastre înfăptuită la 1 decembrie 1918.
Piatra de temelie a mănăstirii Bobota a fot sfințită în data de 13 iunie 2004 de către Preafințitul Părinte Petroniu, pe atunci arhiereu vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului, iar lucrările de început au fost coordonate de către Preacucernicul Părinte Ioan Pădurean de la parohia Bobota, până în anul 2008 când au fost preluate de către Preacuviosul Părinte Pahomie Buruiană. În anul 2012 este numit egumen al schitului Preacuviosul Părinte Mina Pletosu care a continuat lucrările începute de predecesorii săi, în prezent lucrându-se la pictura interioară a bisericii.În vara acestui an, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal, în urma aprobării prealabile a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost proclamată ridicarea schitului Bobota la rang de mănăstire, iar Preacuviosul Părinte Mina Pletosu a fost hirotesit și instalat stareț al mănăstirii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1632, Ultimul acces: 2020-08-10 00:29:20

»  Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei la schitul Bobota (2012-12-01)

 Închide 

Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei la schitul Bobota

[2012-12-01]
La prăznuirea Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Vineri, 30 noiembrie 2012, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica schitului "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" Bobota, după cum ne informează episcopiasalajului.ro.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția sa a tuns întru rasofor pe fratele Matei Filip, acesta primind numele de Andrei, luându-i astfel ocrotitori pe cei doi mari sfinți pe care Biserica îi cinstește la 30 noiembrie.
Bucuria a fost cu atât mai mare pentru obștea schitului și pentru mulțimea de credincioși prezenți deoarece 30 noiembrie 2012 Preasfințitul Părinte Petroniu a împlinit vârsta de 47 de ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1803, Ultimul acces: 2020-08-10 00:29:20


Nr. vizualizări:1466
Data ultimei vizualizări:2020-08-10 00:29:20
Data actualizare:2012-10-31 11:26:32
Data încărcării:2012-10-31 11:26:32
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0