Zalau :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Zalău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Zalău
Județ:Sălaj
Adresa:strada 22 Decembrie 1989 nr. 178
Cod poștal:450031
Telefon :0742... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.parohia-zalau-sf-nicolae.episcopiasalajului.ro
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro, www.zalauSj.ro, www.cjSJ.ro, www.prefecturaSalaj.ro
Preot:Ionuț Pop
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:În construcție din 2009.
Știri despre biserică:

»  Oaspete din Patriarhia Ecumenică la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din Zalău (2017-12-04)

 Închide 

Oaspete din Patriarhia Ecumenică la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din Zalău

[2017-12-04]
de Iulian Dumitrascu

PS Makarios, Episcop de Hristoupolis și Vicar al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, împreună cu PS Petroniu au oficiat duminică Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Nicolae din Zalău, informează Biroul de presă al Episcopiei Sălajului.
În timpul slujbei, Diaconul Călin-Isaia Stânean a fost hirotonit preot misionar pe seama Protopopiatului Zalău. De asemenea, la momentul împărtășirii clericilor, artista Oana-Carmen Pintea a susținut un recital de colinde.
La final, Episcopul Petroniu a rostit un cuvânt de bun venit adresat PS Makarios și i-a oferit un epitrahil și un omofor. De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a prezentat credincioșilor una dintre cărțile scrise de Preasfințitul Părinte Makarios, aceasta fiind tradusă și în limba română.
În continuare, Preasfințitul Părinte Makarios a rostit un cuvânt, la sfârșitul căruia i-a dăruit Preasfințitului Părinte Petroniu un epitrahil și un omofor, iar din partea Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, un engolpion.
Apoi, Episcopul Sălajului a oferit cadouri și iconițe cu Sfântul Ierarh Nicolae tuturor copiilor prezenți la sfânta biserică.
Parohia de pe strada Crasnei, așa cum este ea cunoscută locuitorilor din Municipiul Zalău, a fost înființată în anul 2009.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 768, Ultimul acces: 2020-08-12 03:53:54

»  Oaspete din Mitropolia Mexicului la Zalău. Doi ierarhi au coliturghisit în Duminica a X-a după Rusalii (2017-08-13)

 Închide 

Oaspete din Mitropolia Mexicului la Zalău. Doi ierarhi au coliturghisit în Duminica a X-a după Rusalii

[2017-08-13]
de Iulian Dumitrascu

Doi ierarhi au slujit astăzi în Parohia Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Apostol Toma din Zalău. Soborul slujitor a fost format din IPS Athenagoras, Mitropolitul Ortodox Grec al Mexicului, și PS Petroniu, Episcopul Sălajului.
În timpul Sfintei Liturghii din 13 august 2017, Episcopul Petroniu a hirotonit în preot pe diaconul Paul Goie pe seama Parohiei Popeni din Protopopiatul Zalău, ne-a transmis Diac. Ionică Torcoș.
La finalul slujbei, Episcopul Sălajului a adresat un cuvânt de bun venit IPS Athenagoras. În continuare, Mitropolitul Mexicului a mulțumit pentru primire și împreuna slujire.
Credincioșii prezenți au primit iconițe reprezentând pe Sfântul apostol Toma.
Parohia de pe strada Crasnei, așa cum este ea cunoscută locuitorilor din Municipiul Zalău, a fost înființată în anul 2009.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 749, Ultimul acces: 2020-08-11 07:55:50

»  Liturghie arhierească la Biserica „Sfântul Nicolae” din Zalău (2016-12-05)

 Închide 

Liturghie arhierească la Biserica „Sfântul Nicolae” din Zalău

[2016-12-05]
de Andrei Pau

zi-de-sarbatoare-la-biserica-sf-nicolae-12
Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum și Vicar Patriarhal al Patriarhiei Antiohiei împreună cu Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, au oficiat duminică, 4 decembrie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Nicolae din Zalău notează site-ul oficial la Eparhiei.
Din sobor a făcut parte Părintele Ioan Chirilă, Președintele Senatului Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, împreună cu alți preoți slujitori.
La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Petroniu a felicitat pe părintele paroh Ionuț Pop, vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, pentru întreaga activitate desfășurată și i-a acordat acestuia în semn de prețuire pentru ajutorul acordat la ridicarea Sediului Eparhial al Episcopiei Sălajului o diplomă de Ctitor al Centrului Eparhial, oferindu-i și o machetă a acestui edificiu.
La rândul său, părintele Ionuț Pop a oferit fiecăruia dintre cei doi ierarhi o cruce de binecuvântare, un Liturghier și o Enciclopedie a Ortodoxiei Românești.
La final, doi dintre părinții slujitori au dăruit cadouri și iconițe cu Sfântul Nicolae tuturor copiilor prezenți la slujbă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1049, Ultimul acces: 2020-08-11 07:55:50

»  Bucurie și Comuniune la Zalău (2016-09-25)

 Închide 

Bucurie și Comuniune la Zalău

[2016-09-25]
de Andrei Pau

zi-de-sarbatoare-la-biserica-sf-nicolae-zalau-7
Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a fost prezent duminică, 25 septembrie 2016, la Biserica Sfântul Nicolae din Zalău. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial la Episcopiei Sălajului.
La slujbă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie, Mitropolitul Ortodox de Helsinki, Finlanda, care se află pentru câteva zile într-o vizită în Episcopia Sălajului.
După rostirea cuvântului de învățătură, Preasfințitul Părinte Petroniu a felicitat pe părinte Ionuț Pop, parohul bisericii, pentru întreaga activitate desfășurată. În continuare, Mitropolitul Ortodox de Helsinki a acordat părintelui paroh o cruce pectorală și o diplomă de apreciere.
De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie a oferit Preasfințitului Părinte Petroniu un engolpion. La rândul său, părintele Ionuț Pop a dăruit Înaltpreasfințitului Părinte Ambrozie o icoană.
Parohia de pe strada Crasnei, așa cum este ea cunoscută locuitorilor din municipiul Zalău, a fost înființată în anul 2009.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1017, Ultimul acces: 2020-08-11 07:55:50

»  i de sărbătoare la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Apostol Toma” din Zalău (2016-05-09)

 Închide 

i de sărbătoare la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Apostol Toma” din Zalău

[2016-05-09]
de Gratian Moldovan

Duminica Tomii la Zalau 7
Și în acest an duminică, 8 mai 2016, s-a păstrat tradiția în Zalău. Cu prilejul hramului de primăvară credincioșii au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor, alături de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, pe Înaltpreasfințitul Părinte Stefanos, Mitropolitul Tallinnului și a toată Estonia. Cei doi Ierarhi au fost întâmpinați în fața locașului de cult după tradiția românească cu pâine și sare.
Înaltpreasfințitul Părinte Stefanos a rostit un cuvânt de învățătură, ca în cele din urmă părintele paroh Ionuț Pop să mulțumească celor doi Ierarhi pentru prezență. De asemenea, părintele paroh a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Stafanos un set cu epitrahil și omofor, ca amintire a zilei de astăzi, după cum anunță reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.
Grupul de teologi și grupul de fete Sfânta Cuvioasă Parascheva au interpretat cântările liturgice. În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârșită și o hirotonie întru preot. Astfel, părintele diacon Andrei-Ionuț Muntean a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Cormeniș, Protopopiatul Jibou.
***
Se împlinesc șapte ani de când în duminica Tomii a anului 2009, Preasfințitul Părinte Petroniu a sfințit piatra de temelie pentru o nouă biserică în Municipiul Zalău. Locașul de cult ce avea să fie ridicat pe strada Crasnei a fost pus de la început sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae, motiv pentru care Preasfințitul Părinte Petroniu a oferit atunci parohiei o mică părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. Cu purtarea de grijă a Sfântului Nicolae, prin hărnicia părintelui paroh Ionuț Pop și prin jertfelnicia credincioșilor parohiei, locașul de cult a fost ridicat în scurt timp, prin finețea lucrărilor devenind o mică bijuterie a Zalăului. De altfel, acest locaș de cult este și biserica de suflet a Preasfințitului Părinte Petroniu. An de an, Preasfinția Sa a fost prezent la slujbe în ziua prăznuirii Sfântului Nicolae, dar și în duminica închinată Sfântului Apostol Toma, ziua sfințirii pietrei de temelie a bisericii. Acesta este și motivul pentru care locașul de cult a primit și cel de-al doilea hram, luându-l ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Toma. În multe rânduri, Preasfințitul Părinte Petroniu a invitat pentru a săvârși Sfânta Liturghie la această biserică Ierarhi frați din țară, dar și din străinătate. Amintim astfel prezența în mijlocul credincioșilor a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a Înaltpreasfințitului Părinte Ignatios, Mitropolitul Madagascarului, a Înaltpreasfințitului Părinte Ambrozie, Mitropolitul Helsinkiului, a Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord sau a Preasfințitului Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, care au apreciat hărnicia părintelui paroh Ionuț Pop, care între timp a devenit și vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului.(Biroul de Presă al Eparhiei).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1090, Ultimul acces: 2020-08-11 07:55:50

»  Momente de bucurie duhovnicească în Parohia „Sfântul Nicolae” din Zalău (2015-11-01)

 Închide 

Momente de bucurie duhovnicească în Parohia „Sfântul Nicolae” din Zalău

[2015-11-01]
Credincioșii Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din municipiul Zalău au avut astăzi, 01 noiembrie 2015, bucuria de a-i avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande și pe Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. Cei doi ierarhi au fost întâmpinați în fața locașului de cult cu pâine și sare, primind apoi spre sărutare Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce. În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie în sobor de preoți și diaconi, a precizat Arhid. Adrian Onica.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotesit întru iconom pe Părintele Cristian Porumb, intendent la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului și preot misionar în cadrul Protopopiatului Jibou. De asemenea, Preasfințitul Părinte Mihail i-a oferit Preotului paroh Ionuț Pop distincția „Crucea Australian㔠pentru clerici, alături de gramata care consfințește această distincție.
La rândul său, părintele paroh Ionuț Pop a oferit celor doi ierarhi câte o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul locașului de cult.
Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande, a fost înființată la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin aprobarea Sfântului Sinod, la 23 octombrie 2007. Sediul Episcopiei este în orașul Melbourne, statul Victoria, Australia.
Primul Episcop al nou înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande este chiar Preasfințitul Părinte Mihail Filimon. Alegerea sa a avut loc în ședința Sfântului Sinod din 5 martie 2008, fiind hirotonit întru arhiereu la 20 aprilie 2008. Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande și Episcopia Sălajului sunt două Eparhii care s-au născut în același timp, urmând același parcurs. Ambele Eparhii au luat ființă în cadrul ședințelor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din luna octombrie a anului 2007. De asemenea, cei doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Petroniu și Preasfințitul Părinte Mihail au fost aleși ca păstori ai acestor Eparhii în aceeași zi, 5 martie 2008.
Vizita din aceste zile este prima vizită făcută de către Preasfințitul Părinte Mihail în Episcopia Sălajului. Preasfinția Sa a vizitat mai multe biserici din Eparhie. Astfel, însoțit de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Preasfințitul Părinte Mihail a vizitat vineri Biserica Sfântul Prooroc Daniel din Jibou, iar în cursul zilei de sâmbătă, trei biserici din Șimleu Silvaniei: Biserica Intrarea în biserică a Maicii Domnului, Biserica Sfântul Mucenic Pantelimon, care deservește și persoanele aflate în îngrijire la Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei și biserica din cadrul Unității Militare din Șimleu Silvaniei. De asemenea, cei doi ierarhi au vizitat și Mănăstirea Bic, aflată la marginea orașului Șimleu Silvaniei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1288, Ultimul acces: 2020-08-11 07:55:50

»  Liturghie Arhierească la biserica Sfântul Nicolae din Zalău (2013-12-08)

 Închide 

Liturghie Arhierească la biserica Sfântul Nicolae din Zalău

[2013-12-08]
În Duminica a 27-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Zalău, biserică păstorită de către Preacucernicul Părinte Ionuț Pop, consilierul economic al Episcopiei Sălajului.
În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Ioan-Dorel Botiș, urmând ca în duminica următoare acesta să fie hirotonit preot pe seama parohiei Țăud, protopopiatul Zalău, după cum ne-a precizat Arhid. Adrian Onica.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Liceului Ortodox Sfântul Nicolae din Zalău, cor dirijat de către Preacuecenicul Părinte Claudiu Boia.
Parohia Sfântul Nicolae a fost înființată în anul 2009, fiind prima din cele două parohii care au fost create în întâmpinarea nevoilor spirituale ale locuitorilor Municipiului Zalău după întronizarea Preasfințitului Părinte Petroniu ca primul episcop al Sălajului.
Odată cu înființarea parohiei și numirea Preacucernicului Părinte Ionuț Pop ca paroh și responsabil cu zidirea bisericii, Preasfințitul Părinte Petroniu a oferit parohiei un odor de mare preț – o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae.
Prin purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae și prin hărnicia părintelui paroh Ionuț Pop, în acest moment biserica este deja ridicată și finisată la exterior, interiorul locașului de cult urmând a fi pictat chiar începând de săptămâna care urmează.
La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Petroniu a oferit credincioșilor prezenți iconițe, iar copiii au primit din partea Preasfinției sale pachete cu cadouri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1651, Ultimul acces: 2020-08-11 07:55:50


Nr. vizualizări:1438
Data ultimei vizualizări:2020-08-11 07:55:50
Data actualizare:2012-10-12 18:13:44
Data încărcării:2012-10-12 18:13:44
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0