Sendreni :: Biserica Sf. Apostoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Șendreni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Șendreni
Comună:Frumușica
Județ:Botoșani
Cod poștal:717164
Telefon :0743... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:sendreni.iasi.mmb.ro
Adrese utile:www.mmb.ro, www.primariaFrumusica.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Preot:Ceobanu Petru
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:La data de 23 iulie 2005 s-a sfințit locul pentru noua biserică cu hramul „Sf. Ap. Petru și Pavel” și s-a pus piatra de temelie, slujbă la care a participat un numeros sobor de preoți în frunte cu P. Cuv. Arhim. Timotei Aioanei- delegat din partea Mitropoliei și P. C. Pr. Protopop Nicolae Crăciun.
Cu ajutorul substanțial al unor oameni binecredincioși din localitățile sucevene Straja și Brodina, îndrumați de domnul Vasile Pasailă, s-au început lucrările propriu-zise de construcție a unei biserici din bârne de brad. Astfel că la sfârșitul anului 2005 bisericii era deja ridicată și acoperită cu tablă zincată în fâșii înguste. Tot materialul lemnos a fost ignifugat, apoi s-a turnat șapă de beton în toată biserica și s-a zidit Sfânta Masă.
În anul 2006 s-au continuat lucrările cu fixarea geamurilor și ușilor din stejar și a lambriului interior din brad , după ce s-au umplut în prealabil spațiile dintre bârne cu vată minerală.
Lucrările la biserică au avansat astfel încât în mai 2007, începând cu slujba Sfintei Liturghii din noaptea Învierii, cu binecuvântarea P. S. Calinic Botoșăneanul, s-a putut sluji în noua biserică încă nefinalizată.
Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu mult efort din partea donatorilor, al epitropului Viorel Foca, al membrilor consiliului parohial și al enoriașilor s-au finalizat lucrările la biserică în anul 2009, fiind împodobită cu toate cele necesare oficierii sfintelor slujbe.
Biserica a fost sfințită duminică, 18 octombrie 2009, de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor si Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de 20 de preoti si diaconi.
Nr. vizualizări:1158
Data ultimei vizualizări:2020-08-11 00:03:02
Data actualizare:2012-07-08 18:26:28
Data încărcării:2012-07-08 18:26:28
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0