Simeria :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Simeria
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Simeria
Județ:Hunedoara
Adresa:strada Atelierului
Cod poștal:335900
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.bru.ro/lugoj/, www.primariaSimeria.ro, www.cjHunedoara.ro, www.prefecturaHunedoara.ro
Hram:Sf. Vasile cel Mare
Detalii:Ziua de duminica, 2 octombrie 2005, a fost o zi deosebita pentru comunitatea greco-catolica din Simeria: primul pas in noua biserica, si anume sfintirea de catre Episcopul de Lugoj a capelei de la demisolul bisericii "Sf. Vasile cel Mare", aflata in constructie.
Programul acestei zile speciale a inceput cu un momente de rugaciune in biserica romano-catolica din Simeria unde credinciosii greco-catolici isi desfasoara activitatea din anul 1996. Episcopul Alexandru Mesian a multumit comunitatii romano-catolice din Simeria pentru acest gest generos, fratesc si crestinesc. De la biserica romano-catolica s-a pornit in procesiune spre noul lacas de cult greco-catolic, procesiune alcatuita din credinciosii greco-catolici, romano-catolici, ortodocsi si de alte confesiuni, impreuna cu Episcopul Mesian, pr. protopop Micu Ceciliu, si pr. Didi Adrian Nicolae din Turdas.
A urmat apoi Sfanta Liturghie Arhiereasca precedata de Randuiala Sfintirii Apei si a Sfintei Capele. Bucuria a fost fosrte mare in special pentru credinciosii greco-catolici din localitate, deoarece este prima biserica ce se zideste, pana in 1948 fiind doar o capela improvizata unde a slujit pr. Ioan Madan, canonic. Chiar daca erau pregatiri la acea vreme pentru constructia unei biserici noi, acest vis al predecesorilor parohiei greco-catolice din Simeria, datorita contextului politic si a regimului comunist-ateu, se indeplineste abia in zilele noastre.
Nr. vizualizări:3415
Data ultimei vizualizări:2021-10-15 23:21:01
Data ultimei actualizări:2019-01-16 10:50:09
Data încărcării pe sit:2012-06-15 05:27:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-01-13
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3100
Contor: 178

Vedere de ansamblu
Foto: Calin Corpaciu