Bucuresti :: Biserica Acoperamantul Maicii Domnului Brancusi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Acoperământul Maicii Domnului Brâncuși
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Valea Ialomiței nr. 52, sector 6
Cod poștal:061967
Telefon :0741... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.sfioanrusulbrancusi.ro
Adrese utile:www.protoieriasector6capitala.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Burlacu Costel, Dinu Costin
Hram:Acoperământul Maicii Domnului, Sf. Ioan Rusul
Detalii:Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe 1 februarie 2008, s-a aprobat înființarea Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul” –Brâncuși, ca unitate bisericească de sine stătătoare, în baza temeiului numărul 263/2008.
În duminica de 12 februarie 2008, prin purtarea de grijă a Preafericitului Patriarh, a fost delegat Înalt Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care, în prezența unui sobor de preoți, a pus piatra de temelie a noii biserici. Astfel, în baza Autorizației de Construcție nr. 1310 din 20 decembrie 2007, în luna martie 2008, au fost demarate lucrările de ridicare a noului Sfânt Așezământ.
Până în prezent s-au realizat lucrările de excavație pentru demisolul bisericii, s-a confecționat armătura pentru radier și s-a turnat beton în radier, s-au executat armăturile pentru elementele verticale ale demisolului (stâlpi și diafragme) și s-a turnat betonul în elementele verticale ale demisolului. Momentan se lucrează la cofrarea și armarea planșeului demisolului bisericii.
Toate cele realizate până în momentul de față s-au săvârșit cu ajutorul donațiilor credincioșilor parohiei, precum și cu sprijinul unor instituții de stat și respectiv private.
Inițiatorii proiectului sunt preoții Burlacu Costel și Dinu Costin, ce veghează, cu ajutorul lui Dumnezeu, la bunul mers al zidirii Sfântului Locaș. Demn de menționat este faptul că pe lângă ridicarea bisericii, reprezentanții parohiei au în vedere și construirea unui centru de servicii sociale cu trei nivele și a unei clopotnițe.
Alte informații:Donatii catre Biserica Acoperamantul Maicii Domnului se pot realiza prin intermediul contului bancar RO87RZBR060010217680 Raiffeisen Bank, Lujerului.
Știri despre biserică:

»  Începând de astăzi, în Parohia Brâncuși slujbele se vor oficia în noua Biserică (2018-10-18)

 Închide 

Începând de astăzi, în Parohia Brâncuși slujbele se vor oficia în noua Biserică

[2018-10-18]
de Iulian Dumitrașcu

Începând de joi, în Parohia bucureșteană Brâncuși slujbele se vor oficia în noua Biserică ce a fost binecuvântată prin stropirea cu apă sfințită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.
Eoiscopul vicar Timotei Prahoveanul la binecuvântarea Bisericii Sf. Ioan Rusul-Brâncuși. Foto Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro
În prezența a numeroși credincioși, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a sfințit și racla unde este așezat un fragment din moaștele Sfântului Ioan Rusul, precum și crucile care au fost amplasate pe noua biserică ce are hramurile Sfântul Ioan Rusul și Acoperământul Maicii Domnului.
Preasfințitul Părinte Timotei binecuvântând biserica Parohiei Brâncuși. Foto Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro
În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat activitatea misionară deosebită desfășurată timp de aproape un deceniu de Părintele paroh Costel Burlacu pentru ca proiectul înălțării lăcașului de cult să devină realitate.
„În numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, aducem cuvinte de recunoștință și prețuire pentru această frumoasă lucrare Părintelui Costel Burlacu” care a depus eforturi deosebite „pentru a construi biserica, clopotnița, grădinița de lângă biserică”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei.
Potrivit Preasfinției Sale, Pr. Costel Burlacu, Parohul bisericii și Protopop la Protoieria Sector 6 Capitală, și-a concentrat eforturile în cei aproape zece ani „ca locul acesta să fie mai întâi o biserică vie, o biserică a sufletelor care și-au îndreptat către acest loc nădejdile, rugăciunea, dragostea față de Dumnezeu și care s-au apropiat de El în mod deosebit în această perioadă”.
Totodată, Părintele Episcop s-a rugat lui Dumnezeu pentru răsplata „tuturor celor care s-au ostenit” la construcția bisericii.
În semn de mulțumire pentru eforturile depuse la ridicarea bisericii, Preasfințitul Părinte Timotei i-a oferit Pr. Costel Burlacu, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”.
Episcopul vicar Timotei Prahoveanul înmânând ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” Părintelui Costel Burlacu. Foto Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro
De asemenea, Emilia Dobranici, soția ctitorului principal al noului locaș de cult, Mircea Ion Dobranici, a fost distinsă cu Ordinul „Crucea Maria Brâncoveanu”.
Sfințirea locului și așezarea pietrei de temelie a bisericii Parohiei din cartierul bucureștean Brâncuși s-a făcut în data de 12 februarie 2008, iar în data de 3 octombrie 2010 a avut loc slujba de târnosire a demisolului bisericii.
Puteți vizualiza mai multe imagini de la eveniment în Galeria Foto.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 862, Ultimul acces: 2020-01-17 11:08:11

»  Parohia Brâncuși | A fost vernisată expoziția de icoane „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor” (2017-12-06)

 Închide 

Parohia Brâncuși | A fost vernisată expoziția de icoane „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor”

[2017-12-06]
de Gheorghe Anghel

La Parohia Brâncuși din Capitală a fost vernisată miercuri expoziția „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor”. Evenimentul s-a desfășurat imediat după Sfânta Liturghie, în prezența părintelui paroh Costel Burlacu, protoiereul sectorului 6 al Capitalei. Icoanele acestea reprezintă darul copiilor din cadrul Centrului de zi al parohiei noastre oferit Sfântului Nicolae, a spus părintele paroh.
Lucrările expuse au fost realizate în cadrul atelierelor de pictură desfășurate la Centrul de zi „Sfinții Împărați Constantin și Elena” aflat în proximitatea parohiei. Centrul inaugurat în anul 2013 de Patriarhul României este rezultatul parteneriatului dintre parohia bucureșteană și Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASP6).
Icoanele au fost realizate de copiii centrului sub îndrumarea personalului instituției, ajutați fiind de un pictor bisericesc. Prin aceste ateliere de pictură dorim să dezvoltăm abilitățile practice ale micilor creștini, dar, în același timp, să le cultivăm dragostea față de sfinții și de Biserica noastră strămoșească, a spus părintele Burlacu.
Manifestările închinate Sfântului Nicolae au început încă de dimineață cu oficierea Sfintei Liturghii. Copiii, îmbrăcați în costume populare, au participat la slujbă și s-au împărtășit cu Sfânta Euharistie, tradiție existentă la fiecare sărbătoare din cursul săptămânii.
Din programul evenimentului a făcut parte și un concert de colinde susținut de copiii care frecventează centrul social de zi.
Părintele paroh Costel Burlacu a mulțumit celor mici pentru frumosul moment dedicat Sfântului Nicolae, și-a arătat recunoștința față de cadrele didactice implicate, dar și față de părinți, care ii susțin pe cei mici în toate aceste acțiuni.
La final, prin bunăvoința DGASP6, micii iconari au primit daruri în semn de apreciere pentru eforturile depuse în cadrul atelierelor de pictură și ca încurajare pentru alte acțiuni viitoare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1326, Ultimul acces: 2020-01-16 20:51:46

»  Atelier de pictură la Parohia Brâncuși din Capitală (2015-11-04)

 Închide 

Atelier de pictură la Parohia Brâncuși din Capitală

[2015-11-04]
La Parohia Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși a fost organizat marți, 03 noiembrie 2015, începând cu ora 16:30 un Atelier de pictură dedicat copiilor din cuprinsul parohiei. În cadrul evenimentului 40 de copii au avut ocazia să picteze pe sticlă icoane ortodoxe, sub îndrumarea doamnei profesor Roxana Lazăr, informează site-ul Parohiei Brâncuși.
„Prin această acțiune venim în întâmpinarea copiilor, în această perioadă de vacanță, cu un atelier de pictură prin care încercăm să cultivăm celor mici simțul artistic, iubirea de frumos și, în același timp, să le insuflăm dragostea pentru sfinți și pentru Biserica noastră strămoșească. Acest atelier de pictură este, de asemenea, și o modalitate prin care cei mici au aflat mai multe informații din viața sfinților pe care i-au pictat cu migală și cu dragoste. Sperăm să așeze aceste icoane la loc de cinste în casele lor. Aduc mulțumiri doamnei profesor Roxana Lazăr care i-a îndrumat pe copii, dar și Departamentului de tineret al parohiei noastre care s-a implicat în buna desfășurare a evenimentului”, a precizat părintele paroh Costel Burlacu.
Alături de copii s-a aflat și părintele Costin Dinu, membrii ai Departamentului pentru tineret al Parohiei Brâncuși, părinți și bunici ai micilor iconari. Icoanele pictate vor fi expuse în biserică, sfințite și apoi vor fi date copiilor care le-au pictat.
„În seara aceasta am încercat să pictăm icoane pe sticlă folosind negative. Copiii au învățat să respecte anumite reguli în reprezentarea sfinților, legate de culoarea veșmântului și au primit câteva date despre viața acestora. E adevărat că și ei și-au adus nota lor de creativitate, de copilărie în reprezentarea icoanelor. Au lucrat cu drag, mulți dintre ei și-au dorit chiar să facă mai multe icoane, iar asta nu poate decât să ne bucure și să ne încurajeze să reluăm acțiunea. Este o activitate pentru sufletul lor care îi apropie de credință, de icoane, de Biserică, de adevăratele valori. Este minunat că o să le primească sfințite și prin faptul că abia duminică vor putea lua icoanele acasă, după ce au fost sfințite și expuse în biserică, pentru ca întreaga comunitate să le aprecieze, am încercat așa să le educăm răbdarea și bucuria de a împărți cu ceilalți și de a se bucura că au făcut ceva frumos și că pot fi utili”, a precizat doamna profesor Roxana Lazăr.
„Este o activitate care a avut succes, în această seară participând un număr de aproximativ 40 de copii, entuziaști și bucuroși că au ocazia să arate părinților, și nouă tuturor, că din mâini, dar și suflete inocente, pot ieși creații frumoase, reprezentări ale sfinților apropiați și dragi lor. De data acesta nu am mers pe o temă anume, fiecare copil fiind liber să-și aleagă sfântul la care are o mai mare evlavie. Ne bucură că părinții sau bunicii au fost alături de noi și și-au adus copiii pentru a participa la o activitate cu adevărat folositoare lor. Îi așteptăm cu drag și la următoarea întâlnire, pentru că intenționăm să continuăm această activitate de suflet. Mulțumim celor ce ne-au sprijinit și mai ales doamnei profesor Roxana Lazăr, care i-a îndrumat și le-a arătat copiilor cum să-și descopere latura artistică”, a precizat domnul Călin Irinel, membru al Departamentului pentru tineret al Parohiei Brâncuși.
În cadrul Parohiei Brâncuși sunt organizate frecvent activități dedicate copiilor. Ultima acțiune organizată pentru cei mici a avut loc în data de 26 septembrie 2015, desfășurându-se sub titlul Jocurile copilăriei în aer liber.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2440, Ultimul acces: 2020-01-17 11:41:23

»  Hramul parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul bucureștean ANL Brâncuși (2015-10-01)

 Închide 

Hramul parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul bucureștean ANL Brâncuși

[2015-10-01]
Biserica din Cartierul ANL Brâncuși, Sector 6 București, a îmbrăcat haine de sărbătoare joi, 01 octombrie 2015. Lăcașul de cult și-a sărbătorit hramul în ziua de prăznuire a Acoperământului Maicii Domnului.
Slujba Vecerniei unită cu Litia
În ajunul sărbătorii, miercuri 30 septembrie 2015, în demisolul lăcașului de cult, în prezența a numeroși credincioși veniți să înalțe rugăciuni Maicii Domnului, a fost oficiată Slujba Vecerniei unită cu Litia. Slujba a fost săvârșită de către părintele Mihai Aurel, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte și părintele arhimandrit Antim David, starețul schitului Măgureanu din București, dar și preoți din cadrul Protoieriei Sector 6 din Capitală.
La final, Părintele Arhim. Antim a explicat credincioșilor, în cuvântul său, originea sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului și le-a vorbit despre minunea arătării Maicii Domnului în Biserica Preasfânta Născătoare de Dumnezeu din Vlaherne – Constantinopol. Totodată, Părintele Antim a arătat că Maica Domnului este mijlocitoare pentru noi înaintea lui Dumnezeu. „Să o rugăm pe Maica Domnului pentru izbăvirea noastră din moartea păcatului, să o rugăm pentru izbăvirea sufletelor noastre și să îi cerem să mijlocească pentru mântuirea noastr㔠i-a îndemnat părintele Antim pe credincioșii prezenți.
Părintele Mihai Aurel i-a felicitat pe părintele paroh Costel Burlacu, precum și pe părintele Costin Dinu, dar și pe credincioșii parohiei pentru lucrările care se desfășoară la această parohie. Părintele vicar a arătat că odată cu zidirea bisericii din cărămidă se ridică și biserica din sufletele credincioșilor. Totodată, părintele Mihai Aurel a apreciat și grija deosebită purtată copiilor din parohie, copii care peste ani și ani vor fi cei care ne vor pomeni în această biserică și se vor ruga pentru mântuirea noastră, după cum subliniat sfinția sa.
Liturghie de hram
În ziua sărbătorii, Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele arhimandrit Antim David, împreună cu un sobor de preoți. Din sobor au mai făcut parte și părintele Gheorghe Dogaru, Inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Școlar General al Municipiului București, părintele paroh Costel Burlacu, părintele Mihai Florian de la Biserica Sfântul Elefterie din Capitală, Părintele Justin Manta, Secretarul Protoieriei Sector 6 Capitală, precum și alți preoți din București.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Gheorghe Dogaru care a vorbit celor prezenți despre grija Maicii Domnului față de toți oamenii.
„Binele sub care trăim ca ocrotire a Maicii Domnului este împărțit egal pentru noi toți. Maica Domnului ne poartă de grijă și ne ține în palma sa pe fiecare dintre noi”, a spus părintele Gheorghe Dogaru.
La final, în cuvântul său, părintele paroh Costel Burlacu a mulțumit Maicii Domnului pentru grija și ocrotirea ei, s-a arătat recunoscător preoților prezenți pentru împreuna slujire, dar și credincioșilor pentru implicarea activă în organizarea sărbătorii hramului.
„La ceas de sărbătoare dăm slavă lui Dumnezeu și mulțumim Maicii Domnului pentru ocrotirea ce ne-o poartă și pentru grija sa. De asemenea, sperăm ca într-un viitor apropiat să avem biserica acoperită, iar sfintele slujbe să le oficiem, nu la demisol, ci în lăcașul de cult”, a spus părintele Costel Burlacu.
De asemenea, a fost oficiată Slujba Parastasului pentru ctitorii lăcașului de cult trecuți la cele veșnice, fiind pomenit și domnul Mircea Ioan Dobranici, trecut la Domnul recent.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 2581, Ultimul acces: 2020-01-16 20:51:46

»  „Jocurile copilăriei în aer liber”, la Parohia Brâncuși (2015-09-29)

 Închide 

„Jocurile copilăriei în aer liber”, la Parohia Brâncuși

[2015-09-29]
Departamentul pentru tineret al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși, a organizat sâmbătă, 26 septembrie 2015, începând cu ora 11:00, în curtea centrului social de zi din cadrul parohiei, activitatea Jocurile copilăriei în aer liber, informează site-ul parohiei.
La eveniment au participat copii din parohie și din cadrul Centrului ocrotit de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Sub supravegherea personalului abilitat din cadrul Centrului, a părinților și a membrilor Departamentului pentru tineret al parohiei, copiii au avut ocazia să sară elasticul sau coarda, să joace diferite jocuri precum: rațele și vânătorii, castelul sau să deseneze pe asfalt.
„Evenimentul și-a propus să readucă în prim plan frumusețea jocurilor copilăriei de altădată care astăzi au început să se piardă. Astăzi, rareori mai vedem copii alergând în aer liber sau jucându-se cu alți copii «De-a prinselea», «De-a v-ați ascunselea» sau «sărind elasticul». Jocurile copiilor de astăzi sunt pe tabletă, telefon sau console”, a spus Călin Irinel din cadrul Departamentului pentru tineret al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul– Brâncuși.
„În cadrul acestui eveniment organizat de către Departamentul pentru tineret al Parohiei «Sfântul Ioan Rusul» și «Acoperământul Maicii Domnului – Brâncuși», sub sloganul «Joacă-te ca altădată», părinții au fost invitați să-și reamintească jocurile de ieri și să le transmită și copiilor lor. Aceste jocuri contribuie atât la dezvoltarea fizică a copiilor, cât și la dezvoltarea emoțională, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de comunicare, creativitatea și lucru în echipă”, a precizat părintele paroh Costel Burlacu.
***
Proiectul Centrul de zi Sfinții Împărați Constantin și Elena este rezultatul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Parohia Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul. Centrul de zi Sfinții Împărați Constantin și Elena este un centru de zi cu caracter social la nivelul comunității locale care își propune susținerea familiilor din sectorul 6 prin acordarea unui ajutor în ceea ce privește integrarea preșcolară a copiilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2534, Ultimul acces: 2020-01-16 20:51:46

»  Hramul Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului Boia (2012-10-01)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului Boia

[2012-10-01]
Astăzi, 1 octombrie 2012, zi în care Biserica Ortodoxă cinstește „Acoperământul Maicii Domnului”, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Boia, din localitatea Câineni, județul Vâlcea, potrivit arhiram.ro.
Sărbătoarea a început din seara zilei cu slujba de priveghere, iar astăzi a continuat cu Acatistul „Acoperământului Maicii Domnului' și cu Sfânta Liturghie.
După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat însemnătatea praznicului de astăzi. La final, Preasfinția Sa a mulțumit Maicii Domnului pentru ocrotirea ce o poartă Arhiepiscopiei Râmnicului și acestei comunități monahale, îndemnându-i pe toți credincioșii să sporească rugăciunea către Născătoarea de Dumnezeu și să înmulțească faptele bune pentru dobândirea vieții veșnice.
„Mulțumim Maicii Domnului că a mijlocit înaintea Preasfintei Treimi ca această mănăstire să se ridice, să fie primitoare și mai ales să aibă un sobor ales de maici care să păstreze candela credinței ortodoxe aprinsă și să se roage pentru lume, deoarece cei din lume au nevoie de rugăciunile mănăstirilor, iar mănăstirile au nevoie de întărire în credință și milostenie pentru a păstra un echilibru duhovnicesc între lumea monahală și cea laică. Să nădăjduim că Maica Domnului va ocroti ctitoria aceasta și obștea de maici va duce mai departe lucrarea duhovnicească și mănăstirească de aici.”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop.
La cinstirea hramului Mănăstirii Boia a luat parte și Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Eparhia Râmnicului și Starețul Mănăstirii Cozia, Părintele Protosinghel Ioanichie Trifa, starețul Mănăstirii Turnu, preoți și credincioși din parohiile vecine și pelerini din țară.
Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului' Boia a fost ridicată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în anul 2005, de către protosinghelul Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă, județul Neamț și familiile domnilor Nicolae Boromiz și Gheorghe Ureche din satul Greblești, la cererea și cu sprijinul credincioșilor din zonă. În prezent Biserica este pictată în exterior și se lucrează la pictura interioară ce este realizată în proporție de 50%.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4582, Ultimul acces: 2020-01-16 20:51:46


Nr. vizualizări:4476
Data ultimei vizualizări:2020-01-16 20:51:46
Data actualizare:2018-06-11 10:26:04
Data încărcării:2012-05-18 05:15:20
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Voluntar: 1, protoieria1.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-07-08
Aparat: NIKON E8800
Contor: 77

În construcție
Foto: Voluntar

Data: 2012-05-24
Contor: 114

În construcție
Foto: protoieria1.ro