Beius :: Biserica Sf. Trei Ierarhi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Trei Ierarhi
Beiuș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Beiuș
Județ:Bihor
Adresa:strada Gheorghe Crișan
Cod poștal:415200
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.egco.ro, www.primariaBeius.ro, www.cjBihor.ro, www.prefecturaBihor.ro
Hram:Sf. Trei Ierarhi
Știri despre biserică:

»  Hramul bisericii din Beiuș și Săptămâna ecumenică (2019-01-28)

 Închide 

Hramul bisericii din Beiuș și Săptămâna ecumenică

[2019-01-28]
Darul credinței este o lumină, iar unitatea ne luminează calea spre credință. În aceasta ne descoperim ca fii ai lui Dumnezeu și frați, a subliniat pr. Mihai Vătămănelu, Vicar general al Eparhiei de Oradea, duminică, 27 ianuarie a.c., la sărbătoarea hramului bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș. Sărbătoarea a fost marcată anticipativ, într-un cadru ecumenic, prin participarea credincioșilor la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, marcată în parohia din Beiuș în duminica precedentă, pe 20 ianuarie a.c., și la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi.

La Sfânta Liturghie de duminică, celebrată de pr. Vicar împreună cu pr. Zorel Zima, paroh al bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”, alături de un sobor de preoți din Protopopiatul de Beiuș, a participat întreaga comunitate greco-catolică locală. Cu aceeași ocazie, după Sfânta Liturghie au fost sfințite mai multe icoane donate de credincioșii parohiei „Sfinții Trei Ierarhi”, care au fost achiziționate în vederea realizării unui prăznicar, proiect parohial în curs de desfășurare. Astfel, a subliniat pr. Zorel Zima, protopop de Beiuș, în cuvântul de mulțumire adresat duminică, atât „Săptămâna Ecumenică, cât și sărbătoarea hramului parohial, au arătat că «biserica aceasta este loc de binecuvântare și slujire a Domnului, care lucrează în comunitatea și în sufletele credincioșilor din Beiuș», după cum spunea PF cardinal Lucian în acest lăcaș, la sfințirea Bisericii din Beiuș, pe 14 aprilie 2002”. (Biroul de presă al Eparhiei de Oradea)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1494, Ultimul acces: 2020-09-18 08:00:11

»  Prima Împărtășanie Solemnă la Beiuș (2018-06-09)

 Închide 

Prima Împărtășanie Solemnă la Beiuș

[2018-06-09]
Prima Împărtășanie
Duminică, 3 iunie 2018, în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș, a avut loc Prima Împărtășanie Solemnă a copiilor. Un grup de nouă copii, opt din parohia de Beiuș, unul din parohia Prisaca au avut bucuria primirii solemne al lui Isus în sufletele și trupurile lor, sub chipul Sfintei Euharistii. Aceștia au parcurs o perioadă de pregătire catehetică sub îndrumarea profesoarei de religie, Zima Carmen, apoi sâmbăta, ajunul Duminicii Tuturor Sfinților, au fost spovediți pentru prima dată.

Bucuria și emoțiile au fost evidente pe fețele copiilor încă din dimineața zilei de duminică, când s-au adunat în oratoriul parohial pentru a porni în procesiune spre biserică, cu preoții concelebranți, parohul locului, părintele Zima Zorel, viceparohul părintele Slobodnic Iosif, parohul de Prisaca, părintele Erdeli Ioan și parohul de Ghenci părintele Lucian Cociorva. Copiii au ajuns cu pași sfioși în fața altarului pentru a se închina, apoi s-au așezat pentru a participa activ la Sfânta Liturghie: recitarea rugăciunilor și cântecelor. Momentul culminant l-a constituit primirea Preasfântului Trup și Sânge al lui Isus, a primei Împărtășanii în mod solemn.
Alături de ei au fost, la fel de bucuroși, părinții și rudeniile lor, care i-au îmbrățișat constant prin privirile mereu atente și calde. Prietenii de la oratoriul „Colț de Rai” au fost, de asemenea, alături de ei, la sfârșitul Sfintei Liturghii cântând împreună: „Sunt copil, Isuse”. În mod simbolic, prin baloane aurite, copiii și-au înălțat sufletele curate spre Isus, plini de recunoștință, bucurie și speranță. La sfârșit, ei au primit o carte de rugăciune („Lăsați copiii să vină la Mine” – dar de la Preasfinția Sa, episcop Virgil Bercea), un catehism („ABC-darul credinței”) și o diplomă care să le fie hrană sufletului și minții spre o bună creștere în vârstă, înțelepciune și har.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1565, Ultimul acces: 2020-09-18 08:00:11

»  Comunitatea seminarului din Oradea în vizită în parohia din Beiuș (2018-04-24)

 Închide 

Comunitatea seminarului din Oradea în vizită în parohia din Beiuș

[2018-04-24]
Vizită a seminariștilor orădeni
Duminica a treia după Sfintele Paști este închinat㠄Femeilor mironosițe”. Cu această ocazie, seminariștii orădeni au vizitat parohia greco-catolică cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi – Vasile, Grigore și Ioan”, din Beiuș, păstorită de părintele protopop Zorel Zima. La Sfânta Liturghie au fost prezenți un sobor de patru preoți, protos fiind rectorul Seminarului din Oradea, pr. Anton Cioba, care a și ținut cuvântul de învățătură. Răspunsurile la au fost de corul Schola Cantorum, dirijat de Viorel Bădiceanu.

La predică, pr. Anton Cioba a amintit că această zi este dedicată, în mare parte, femeilor, pentru că ele au fost mereu prezente în viața pământească a lui Isus, chiar și în ultimele clipe când a avut de pătimit. Ele și Sfântul Apostol Ioan, ucenicul cel mai tânăr și foarte îndrăgit de Mântuitorul, l-au urmat până pe Golgota și au stat la picioarele crucii, înfruntând orice consecință. Sfântul Ioan, ucenicul iubit de Isus, prin inocența lui, asemeni unui copil, nu a avut teamă să stea alături El până la sfârșit. Mai mult decât atât – a dovedit mai mult curaj decât un adult, spre deosebire de ceilalți ucenici care, bărbați maturi fiind, au fost cuprinși de frică și l-au abandonat.
Astfel că, a mai spus părintele, această zi este dedicată și bărbaților în general și unora în mod particular, prin chemarea la preoție, la slujire, în această duminică fiind și Ziua Mondială a Vocațiilor. Fiecare dintre noi suntem chemați să vestim Învierea lui Cristos și să fim slujitori ai Cuvântului, asemenea femeilor purtătoare de mir, care au fost primii martori ai Învierii. De asemenea, părintele rector a amintit și despre faptul că parohia din Beiuș poartă același hram cu Seminarul din Oradea.
La finalul Liturghiei, părintele protopop Zorel Zima, a mulțumit părintelui rector, preoților concelebranți – pr. Iosif Slobotnic de la Beiuș și pr. Anton Rus, asistentul spiritual al seminarului – și seminariștilor pentru onoranta prezență în mijlocul comunității greco-catolice din Beiuș. Iar pe urmă ne-am bucurat cu toții de agapa frățească oferită cu mare drag de părintele Zorel și de doamna preoteasă. (Cristian Hoduț, anul III, pentru SeminarOradea.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1625, Ultimul acces: 2020-09-18 08:00:11

»  Hramul bisericii din Beiuș (2017-02-01)

 Închide 

Hramul bisericii din Beiuș

[2017-02-01]
Hram la Beiuș
01.02.2017, Oradea (Catholica) - Luni, 30 ianuarie, biserica greco-catolică din Beiuș și-a sărbătorit hramul cu ocazia prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur. Sfânta Liturghie a fost celebrată de protopopul Zima Zorel, paroh de Beiuș, alături de vicarul parohial Slobodnic Iosif și preoții din protopopiatul de Beiuș. Corul bisericesc „Ioan Bușiția”, dirijat de Boldiș Zoltan, a răspuns invocațiunilor celebranților și a încântat enoriașii prezenți cu pricesne.
În cuvântul de învățătură, pr. Zorel a prezentat personalitatea celor trei Sfinți Părinți ai Bisericii, actualizând pilda și provocarea lor atât sub aspectul individual al credincioșilor, cât și sub aspect comunitar. Părintele a omagiat comunitatea beiușeană care are un istoric demn și bogat, atât datorită marilor Episcopi fondatori și susținători ai instituțiilor școlare românești din Beiuș, cât și datorită preoților și enoriașilor lor care au oferit un impresionant aport spiritual și intelectual misiunii locale; ea a fost chiar o lumină constantă din cele mai vitregite timpuri luminând căutătorii de Dumnezeu, dar și cei de cultură și identitate națională pe parcursul drumului lor. La final, părintele a cerut mijlocirea sfinților prăznuiți pentru haruri și binecuvântări asupra comunității care atât individual, dar mai ales comunitar să devină lumină vie și caldă călăuzitoare spre Domnul Dumnezeu.
Astfel, biserica din Beiuș a început prin acest moment spiritual și festiv, alături de cel ecumenic ocazionat de Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor ținută la nivel de Beiuș tot în acest lăcaș, un nou an binecuvântat, cu provocări și deziderate. „După momentul personal și de tihnă din timpul unei întâlniri personale și apropieri de Domnul, este timpul unei ieșiri a Bisericii în lume pentru a împărtăși adevărul și bucuria credinței în Dumnezeu”, a concluzionat părintele în interviul acordat televiziunii locale, împărtășind acestuia exemple de activități sociale și caritative atât ale oratoriului „Colț de Rai” cât și cele ale diverselor asociații religioase (Reuniunea Mariană, AGRU, Familia Preasfintei Inimi al lui Isus) existente în parohie. (prof. Zima Carmen pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2133, Ultimul acces: 2020-09-18 08:00:11


Nr. vizualizări:3377
Data ultimei vizualizări:2020-09-18 08:00:11
Data actualizare:2012-04-26 11:14:15
Data încărcării:2012-04-26 11:14:15
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2012-09-10)
"VREDNIC ESTI DOAMNE SI DUMNEZEUL NOSTRU , SA PRIMESTI SLAVA , CINSTEA SI PUTEREA , CACI TU AI FACUT TOATE LUCRURILE , SI PRIN VOIA TA STAU IN FIINTA SI AU FOST FACUTE " - APOCALIPSA SFANTULUI IOAN -
APRECIEZ FOARTE MULT DRAGOSTEA MANIFESTATA DE CREDINCIOSI FATA DE DUMNEZEU , FATA DE SFANTA BISERICA .
ACEASTA DRAGOSTE A FOST TRANSMISA DE-A LUNGUL TIMPUILUI DE PREOTII CARE AU SLUJIT CU CREDINCIOSIE .
MA ROG BUNULUI DUMNEZEU SA LE DEA PUTERE SA POATA PASTORI IN CONTINUARE SFANTA BISERICA !
@yahoo.com
Nr. Fotografii:4
Fotografi:internet: 2, Panoramio.com: 1, Nelu_Pozaru: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-11-06
Contor: 122

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2010-10-15
Aparat: SONY DSC-S730
Contor: 60

Vedere din lateral
Foto: Panoramio.com

Data: 2017-09-08
Contor: 22

Vedere din lateral
Foto: internet

Data: 2017-09-08
Contor: 13

Vedere de ansamblu
Foto: internet