Cluj-Napoca :: Biserica Greco-Catolica Sf. Iosif Someseni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică Sf. Iosif Someseni
Cluj-Napoca
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Cluj-Napoca
Județ:Cluj
Adresa:strada Branului nr. 17
Cod poștal:400000
Persoană de contact :pr. Cristian
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adrese utile:www.bru.ro/cluj-gherla/
www.primariaClujNapoca.ro
www.cjCluj.ro
www.prefecturaCluj.ro
Hram:Sf. Iosif,
Știri despre biserică:

»  Hram și Prima Împărtășanie în parohia Someșeni (2018-03-21)

 Închide 

Hram și Prima Împărtășanie în parohia Someșeni

[2018-03-21]
Hram în parohia Someșeni
În Duminica a IV-a a Postului Mare, 18 martie 2018, comunitatea din parohia „Sf. Iosif”, Cluj-Someșeni, păstorită de pr. Cristian Goia, a făcut un popas spiritual, cu privirea îndreptată spre lumina care din Cruce izvorăște. Motivul a fost serbarea hramului bisericii parohiale, a locașului de rugăciune care din anul 2010 cuprinde și reunește credincioșii, motiv constant de bucurie spirituală și recunoștință adusă lui Dumnezeu.

Celebrarea a avut loc în prezența Episcopului eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, iar binecuvântarea sa a dat sărbătorii un caracter solemn, o acreditare a meritelor acestei generoase familii a Bisericii, care an de an își sărbătorește Sfântul ocrotitor și mijlocitor, pe blândul Sfânt Iosif, și an de an are mai mult de oferit lui Dumnezeu. Rodul adus la altar, au fost copilașii, zeci de copii care au animat și însuflețit Liturghia. Între ei, cei dintâi în această zi, cei mai curați și în alb învesmântați, au fost Daniela, Andreea și Darius, care au primit din mâna Preasfințitului Prima Sfântă Împărtășanie, după împlinirea celor rânduite și rostirea, în fața Arhiereului și a credincioșilor, a profesiunii de credință.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a împărtășit credincioșilor mesajul Evangheliei (Mc 9,17-32), care se referă la miracolul credinței. Credința este poarta către orice miracol, dar mai ales este poarta către Cel care împlinește miracolele, Tatăl Creator. „Isus îi cere părintelui îndurerat de suferința fiului său să aibă sufletul deschis să primească harul lui Dumnezeu, să aibă încredere în puterea lui Dumnezeu. Și atunci, din sufletul tatălui izbucnește acea rugăciune «Cred, Doamne, ajută necredinței mele!», recunoscând că are nevoie de ajutor pentru a crede mai mult, recunoscând că, de fapt, credința este un har care trebuie cerut.”
Pr. Cristian a reamintit motivele de bucurie ale zilei, subliniind că anul 2018 este Centenarului Marii Uniri. „În acest an Centenar avem în inimile noastre figura ilustrului Cardinal Iuliu Hossu, personalitate a Bisericii și neamului nostru, vestitor al Marii Uniri, cel care a citit declarația de unire la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918”. A adus mulțumiri tuturor celor care au fost prezenți, în primul rând Preasfinției Sale Florentin, apoi pr. protopop Cristian Sabău, preoților, invitaților, consiliul pastoral, Reuniunii Mariane, întregii comunități. A mulțumit totodată credincioșilor care au ajutat la organizarea sărbătorii.
În semn de amintire, a fost oferit Preasfinției Sale Florentin din partea parohiei din Someșeni un crucifix asemănător crucifixului din sec. al XII-lea la care se ruga Sfântul Francisc și care se află în biserica din San Damiano. Alăturându-se mulțumirilor rostite, PS Florentin a adus o mulțumire particulară părintelui paroh Cristian, oferindu-i, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa de păstor și părinte a turmei încredințate, pentru întreaga și bogata activitate prin care s-a implicat din plin în viața Bisericii, diploma și medalia omagial㠄Iuliu Hossu”, cu ocazia Anului Centenar.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 315, Ultimul acces: 2019-02-18 05:51:50

»  Hram și Prima Împărtășanie în parohia „Sf. Iosif” din Someșeni – Cluj-Napoca (2017-03-29)

 Închide 

Hram și Prima Împărtășanie în parohia „Sf. Iosif” din Someșeni – Cluj-Napoca

[2017-03-29]
Sărbătoare în parohia din Someșeni, Cluj-Napoca
29.03.2017, Cluj (Catholica) - Parohia „Sf. Iosif” din cartierul clujean Someșeni, avândul ca paroh pe pr. Cristian Goia, a serbat hramul bisericii parohiale de pe str. Branului nr. 17, în prima duminică de după sărbătoarea Patronului Eparhiei de Cluj-Gherla, și al întregii Biserici – 26 martie 2017. Pentru credincioșii acestei comunități parohiale a fost un reînnoit prilej de bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Ierarhul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu și totodată, de a aduce în fața lui Dumnezeu și a-i oferi roadele încă ale unui an de activități și acțiuni – binecuvântată lucrare în via Domnului.
Cel mai prețios rod au fost cei 6 copilași care au făcut Prima Sf. Împărtășanie. De asemenea, în această zi, Reuniunea Marian㠄Buna-Vestire” din Someșeni și-a întărit rândurile cu o nouă membră, prin primirea Silviei Stanca – aceasta depus adeziunea la a-i sluji cu credință Maicii lui Dumnezeu în Biserică. Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Florentin, pr. paroh Cristian și invitații la celebrare, pr. Cristian Sabău, protopop de Cluj I, pr. Florin Pop, îndrumător spiritual al Reuniunii Mariane la nivel eparhial, pr. Gheorghe Florea, paroh al parohiei din cart. Gheorgheni și pr. Florin Isac, ceremonier eparhial. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei. Între credincioșii prezenți s-au aflat multe membre ale Reuniunii Mariane împreună cu Monica Culea, președinta Reuniunii Mariane la nivel eparhial.
Mulțumind pentru invitația făcută de a fi în mijlocul comunității din Someșeni, în predica la Sf. Liturghie, Preasfinția Sa a reamintit de biserica și casa parohială pe care pr. Cristian le-a ridicat și la Păușa și apoi de munca pe care o continuă pentru Dumnezeu și în parohia Someșeni. „Ne bucurăm că această comunitate are un frumos adăpost de rugăciune și un vrednic păstor. Ne punem cu toții sub ocrotirea Sfântului Iosif, acela care a fost tatăl ocrotitor al Fiului lui Dumnezeu. Sfântul Iosif rămâne unul dintre cei mai mari sfinți ai Bisericii, după Sfânta Fecioară Maria, după Sfântul Ioan Botezătorul și, pentru noi, din 1856, este patronul și ocrotitorul Eparhiei noastre.”
PS Florentin a meditat asupra evangheliei zilei (Mc 9,17-32), despre tatăl care și-a adus la Isus, spre vindecare, fiul având un duh mut – mesajul acestui text fiind o lecție de credință: „Tatăl din evanghelie, dorind să își vindece fiul îi cere lui Isus: «dacă poți, ajută-ne», dar el se îndoiește că Iisus poate să îl ajute. Isus îi spune că «aceluia care crede toate sunt cu putință» pentru că la Dumnezeu toate sunt cu putință și Dumnezeu răspunde la rugăciunile făcute cu credință. Și atunci tatăl, cu lacrimi de întristare, dar și de credință, spune: «cred Doamne, ajută necredinței mele». Este pasul definitiv în credință. Pentru Domnul tuturor văzutelor și nevăzutelor, un cuvânt este de ajuns și fiul este vindecat, duhul este alungat, pentru că îi poruncește Acela care este stăpânul întregii creații, în cer și pe pământ. Învățătura Evangheliei, pentru noi toți, este rugăciunea făcută cu credință, mai cu seamă în acest timp al Postului.”
Ierarhul de Cluj-Gherla a continuat: „Astăzi, Biserica ne pune în față șase copilași pe care îi aducem aici tocmai pentru că vrem și noi vindecarea lor în credință: Ștefan, Dragoș-Cosmin, Ariana-Daiana, Teodora-Elena, Teodora și Victor, astăzi vor primi un mare dar”. Așa cum și copiii au știut să răspundă, ei vor primi Trupul și Sângele lui Isus Hristos. „Iubiți credincioși, a încheiat Preasfinția Sa, rolul nostru este să primim harul credinței și să îl lăsăm să se transforme în viața noastră de credință, așa cum spunea Cardinalul nostru de vrednică amintire, IPS Iuliu Hossu, tuturor celor care îi cereau să treacă la o altă credință: «Credința noastră este viața noastră». Să devină credința noastră, viața noastră, pentru ca astfel, prin viața noastră, să aducem mărire lui Dumnezeu!”
În încheiere, pr. paroh Cristian a rostit câteva cuvinte, pentru a sublinia bucuria acestei sărbători și recunoștința față de toți cai care au făcut-o posibilă. Părintele a amintit și de editarea recentă a unei monografii a cartierului Someșeni, realizată de prof. Nicolae Feșnic, casier și consilier parohial, în care sunt menționate și date istorice și personalități legate de Biserica Greco-Catolică. Pr. Cristian, dar și autorul lucrării, care a luat cuvântul în continuare, au menționat dorința, exprimată în volumul monografic, de a cinsti memoria unei importante personalități a cartierului Someșeni, dr. Simon Ramonțai, fiu al Bisericii Greco-Catolice născut la Someșeni, care, prin fundația care i-a purtat numele a ajutat cu burse de studiu mulți tineri ardeleni. „Dorința Consistoriului Mitropoliei de la Blaj, cel care i-a administrat fundația, a fost ca memoria dr. Simon Ramonțai să fie cinstită odată pe an într-o biserică construită în memoria lui”.
Pentru a marca și a păstra în amintire serbarea hramului, care așază, în viața parohiei, bornele kilometrice ale trecerii timpului de har și momentul unui nou bilanț al roadelor spirituale adăpostite în vistieriile cerești nepieritoare, s-a făcut un schimba de daruri între Episcop și parohieni. Preasfinția Sa a primit un crucifix și monografia cart. Someșeni, iar părintelui paroh i-a fost oferită icoana Bunei Vestiri și o medalie cu chipul a doi Suverani Pontifi, semnul unirii cu Roma. La rândul lor, copilașii ai primit din mâna Preasfinției Sale câte o diplomă de amintire de la Prima Sf. Împărtășanie și câteva cărticele care să le însoțească pașii credinței: o carte de rugăciune, volumul «Abecedarul credinței», o carte ilustrată special editată pentru copii, conținând texte evanghelice «Dumnezeu vorbește copiilor Săi» și Noul Testament.
Programul s-a încheiat cu un moment artistic, copilașii parohiei sub îndrumarea Sarei Marișca, au cântat 3 cântece, și în continuare, interpreta de muzică populată Adina Popovici a cântat 2 pricesne. Celebrarea, care a fost difuzată live pe internet – fiind și acest mod modern de apostolat un moment inaugural, a fost urmată de o agapă fraternă la care au fost invitați toți cei prezenți.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 613, Ultimul acces: 2019-02-18 05:51:50


Nr. vizualizări:2567
Data ultimei vizualizări:2019-02-18 05:51:50
Data actualizare:2012-02-11 17:51:32
Data încărcării:2012-02-11 17:51:32
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-09-13
Aparat: NIKON COOLPIX L20
Contor: 79

Vedere din față
Foto: Voluntar

Data: 2010-09-12
Aparat: NIKON COOLPIX L20
Contor: 51

Vedere din lateral
Foto: Voluntar