Zorile :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Zorile
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Zorile
Comună:Copăcele
Județ:Caraș-Severin
Adresa:nr. 110
Cod poștal:327103
Telefon :0784... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro/pagini/sematisme.php?protopopiat_id=16, www.episcopiacaransebesului.ro, www.primariaCopacele.ro, www.cjCS.ro, www.prefCS.ro
Preot:GHEORGHE CUCUL
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Construită în jur de 1929.
Știri despre biserică:

»  Sărbătoare în Parohia Zorile, Protopopiatul Caransebeș (2015-12-07)

 Închide 

Sărbătoare în Parohia Zorile, Protopopiatul Caransebeș

[2015-12-07]
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent vineri, 04 decembrie 2015, în mijlocul credincioșilor din Parohia Zorile, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej Chiriarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, a precizat Darius Herea.
La sfânta slujbă au participat pe lângă autoritățile locale și un număr însemnat de credincioși, foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în haine populare, care la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghi Preasfințitul Părinte Lucian a hirotonit pe diaconul Adrian Nacu întru preot pe seama Parohiei Milcoveni din Protopopiatul Moldova Nouă. De asemenea ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Cosmin Marchiș ce urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Ticvaniu Mic din Protopopiatul Reșița. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
„Ne bucurăm că astăzi de dimineață ne-au întâmpinat foartemulți credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri. De asemenea este foarte important că avem un preot tânăr în această parohie, destoinic, foarte harnic și iubit de comunitate și de aceea am considerat că la începutul Postului Crăciunului pe stil vechi, la Praznicul Maicii Domnului, să fim aici în mijlocul credincioșilor, să-i încurajăm și să le urăm un post binecuvântat și cu mult folos duhovnicesc. Totodată i-am rugat să rămânem pe mai departe în unitate și comuniune, ascultând unii de ceilalți și bucurându-ne că suntem botezați în credința dreptmăritoare. Le dorim tuturor credincioșilor din această parohie multă sănătate, bucurie și Praznicul Maicii Domnului să ne fie tuturor de folos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Începând cu 01 aprilie 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Parohia Zorile a trecut sub jurisdicția Episcopiei Caransebeșului, aceasta fiind, pe viitor, încadrată în Protopopiatul Caransebeș. Biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost ridicată în anul 1929.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 939, Ultimul acces: 2020-09-18 02:53:23


Nr. vizualizări:1237
Data ultimei vizualizări:2020-09-18 02:53:23
Data actualizare:2015-11-21 16:11:20
Data încărcării:2012-01-16 05:17:53
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Panoramio.com: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-01-16
Contor: 53

Printre copaci
Foto: Panoramio.com