Zagujeni :: Biserica Sf. Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Gheorghe
Zăgujeni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Zăgujeni
Comună:Constantin Daicoviciu
Județ:Caraș-Severin
Cod poștal:327097
Telefon :0749... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro/pagini/sematisme.php?protopopiat_id=16, www.episcopiacaransebesului.ro, www.primariaConstantinDaicoviciu.ro, www.cjCS.ro, www.prefCS.ro
Preot:AURELIAN PETRU JUCU
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Detalii:Construită în jur de 1853.
Știri despre biserică:

»  Parohia Zăgujeni - Caransebeș în haine de sărbătoare (2015-11-16)

 Închide 

Parohia Zăgujeni - Caransebeș în haine de sărbătoare

[2015-11-16]
În Duminica a 25-a după Rusalii, 15 noiembrie 2015, prima duminică din Postul Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Zăgujeni, Protopopiatul Caransebeș.
La orele dimineții, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit o troiță ridicată în curtea bisericii, după care a sfințit icoanele de pe iconostas, recent restaurate. În continuare, chiriarhul, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. La slujbă au participat, alături de autoritățile locale, un număr însemnat de credincioși, dintre care foarte mulți s-au împărtășit cu Sfintele Taine. De asemenea, la Sfânta Liturghie au participat și ostenitorii și beneficiarii Centrului de plasament „Casa noastr㔠din localitate.
„Începem Postul Nașterii Domnului cu bucurie duhovnicească și cu mulțumire, pentru că aici la Zăgujeni și credem că în toată Eparhia noastră există o lucrare duhovnicească susținută de preoții și credincioșii, care doresc să se apropie de Dumnezeu cât mai mult și să-L iubească cu toată ființa. Este nevoie de asemenea, să-l iubim și pe aproapele, deoarece în acest post suntem chemați la iubire milostivă, la faptele milei creștine, cum samarineanul milostiv s-a îngrijit de cel căzut între tâlhari, așa trebuie și noi să ne îngrijim fiecare de aproapele, de semenul nostru, care se află în nevoi, în boală, în suferință sau în singurătate. Dumnezeu să ne ajute să ne împodobim viața cu faptele milei creștine, să parcurgem cele 40 de zile de post și rugăciune, ca în finalul acestui urcuș duhovnicesc să ne întâlnim cu Mesia, Cel care dorește să se nască și în acest an în ieslea dinlăuntrul sufletului nostru”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
În cadrul Sfintei Liturghii s-a dat citire și Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la prima Duminică a Postului Nașterii Domnului din anul 2015, privind însemnătatea Anului Omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și a Anului Comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii. Totodată părintele paroh Aurelian Jucu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar cei care s-au implicat în procesul de restaurare și renovare a locașului de cult au primit din partea ierarhului acte de cinstire. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Zăgujeni a fost ridicată în anul 1853, după ample lucrări de amenajare și înfrumusețare ea a fost resfințită de Preasfințitul Părinte Lucian în 23 ianuarie 2011.
(Articol realizat de Diac. Pavel Canea și Darius Herea)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1197, Ultimul acces: 2020-08-03 17:31:41


Nr. vizualizări:1500
Data ultimei vizualizări:2020-08-03 17:31:41
Data actualizare:2015-11-21 15:16:35
Data încărcării:2011-11-30 21:54:16
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-02-27
Contor: 125

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-02-27
Contor: 23

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru