Baia Mare :: Biserica Sf. Maria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Maria
Baia Mare
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Baia Mare
Județ:Maramureș
Adresa:Bulevardul Unirii nr. 11A
Cod poștal:430271
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiamm.ro, www.baiaMare.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Hram:Sf. Maria
Stil arhitectonic:Modern
Înalțime maximă:54m
Detalii:Biserica are 35 m lungime, 22 m lățime și 54 m înălțime. În fața ei este amplasată o frumoasă statuie a Sfintei Fecioare.
Alte informații:La Baia Mare a fost sfințită, la 12 august anul 2001, biserica cu hramul “Sf. Maria”, care va servi și ca locaș episcopal. Liturghia a fost săvârșită de ÎPS Lucian Mureșan, Arhiepiscop de Blaj și Mitropolit al Bisericii Române Unită cu Roma, împreună cu Episcopul locului, P. S. Ioan Șișeștean, cu ceilalți Episcopi greco-catolici, și de asemenea cu P. S. Petru Gherghel, Episcopul romano-catolic de Iași, și P. S. Keresztes Szilad, Episcop de Nyiregyhaza (Ungaria) . Au fost prezenți peste 50 de preoți, surori din mai multe ordine călugărești, sute de credincioși veniți la biserică cu prapori și cântând cântece de adorare a Născătoarei de Dumnezeu.
Știri despre biserică:

»  Hirotonire de preot la biserica Sfânta Maria din Municipiul Baia Mare (2018-11-23)

 Închide 

Hirotonire de preot la biserica Sfânta Maria din Municipiul Baia Mare

[2018-11-23]
hirotonire de preot
Miercuri, 21 noiembrie 2018, sărbătoarea „Intrarea Maicii Domnului în Templu”, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău a hirotonit întru preot pe diaconul Sebastian Bersan.

„Atunci când cineva primește Sfânta Taină a Preoției se spune se sfințește sau a fost sfințit. Ce presupune această afirmație, a fost sfințit? În Taina Preoției Spiritul Sfânt îl face pe om să îl reprezinte pe Cristos, nu numai să îl vestească, în misiunea sa ca și preot, ci să trăiască în spiritul blândeții lui Cristos, Păstorul cel Bun. Astăzi îl încredințăm Maicii pe diaconul Sebastian care va deveni preot și să își aducă aminte el, și toți care au primit acest dar al preoției, de ceea ce spunea Sfântul Augustin: Cu voi împreună sunt creștin, pentru voi sunt Episcop. Preotul să nu uite niciodată că este din poporul lui Dumnezeu și pentru poporul lui Dumnezeu”, a afirmat Preasfințitul Vasile la sfârșitul cuvântului de învățătură.
Părintele Sebastian Bersan s-a născut în localitatea Sighetu Marmației în data de 28 mai 1986. Între anii 2005 și 2008 a urmat cursurile de Licență în Teologie Pastorală Greco-Catolică la Institutul Teologic „Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare. În aceeași perioadă a urmat și cursurile de Licență în Asistență Socială, în cadrul Universității de Nord Baia Mare. În anul 2008 obține din partea Congregației pentru Bisericile Răsăritene o bursă la Roma, fiind alumn al Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Cetatea Romei. Între anii 2008-2009 își finalizează studiile în teologie în cadrul Institutului SantÊčAnselmo din Roma iar între anii 2009-2012 urmează cursurile de licență în cadrul Universității Pontificale Lateranense din Roma, specializându-se în Doctrina Socială a Bisericii..
Din martie 2018 este numit cancelarul Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș. Îl rugăm pe Atotputernicul Dumnezeu să îi dăruiască preoție sfântă! (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1171, Ultimul acces: 2020-09-28 10:38:10

»  Hirotonire de diacon la biserica „Sf. Maria” din Baia Mare (2018-01-31)

 Închide 

Hirotonire de diacon la biserica „Sf. Maria” din Baia Mare

[2018-01-31]
Primirea diaconatului
31.01.2018, Baia Mare (Catholica) - Marți, 30 ianuarie 2018, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfințitul Vasile a conferit treapta diaconatului absolventului de teologie Bersan Sebastian Ovidiu.
„Cerem astăzi harul binecuvântării, al sfințirii și statorniciei în slujirea diaconească a tânărului Sebastian Bersan, care va primi Taina Sfintei Diaconii, pentru ca această slujire să fie una spre mărirea lui Dumnezeu și spre folosul Bisericii Sale. Îl încredințăm rugăciunilor și susținerii dumneavoastră”, a afirmat Preasfințitul Vasile la sfârșitul cuvântului său de învățătură.
Tânărul diacon este originar din localitatea Sighetu Marmației. Între anii 2005-2008, a urmat cursurile de Licență în Teologie Pastorală Greco- Catolică, precum și cursurile de Licență în Asistență Socială, în cadrul Universității de Nord Baia Mare. Între anii 2008-2012, a studiat Teologie Pastorală în cadrul Institutului Pontifical SantÊčAnselmo, precum și Doctrina Socială a Bisericii, în cadrul Universității Pontificale Lateranense din Roma. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1559, Ultimul acces: 2020-09-28 10:38:10

»  Hirotonirea întru preoție a diaconului Pop Daniel (2017-11-06)

 Închide 

Hirotonirea întru preoție a diaconului Pop Daniel

[2017-11-06]
Hirotonire la Baia Mare
06.11.2017, Baia Mare (Catholica) - Duminică, 5 noiembrie 2017, de la ora 10:00, Preasfințitul Vasile Bizău a fost prezent și a celebrat Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare. În cadrul celebrării, Ierarhul Eparhiei de Maramureș a conferit treapta preoției diaconului Pop Daniel.
Aflându-ne în luna noiembrie, lună în care ne rugăm pentru cei trecuți la cele veșnice, Eparhul de Maramureș a vorbit despre ce rămâne după noi, odată ce am trecut pragul morții și după ce criterii vom fi evaluați de către Mântuitorul: „Măsura iubirii noastre față de semeni este cea care ne zidește și care apoi ne caracterizează pe noi… aceea rămâne. Noi ne prezentăm în fața lui Dumnezeu nu doar cu starea sufletească din momentul trecerii noastre [la Domnul], ci cu toată memoria care ni se deschide în cartea vieții, cu tot ceea ce am trăit de-a lungul vieții noastre. Așadar, ceea ce rămâne este iubirea pentru Dumnezeu și pentru semeni, iubire care ne zidește și pe noi, iubire care ne caracterizează în măsura în care își face loc în viața noastră”, a spus Preasfințitul. A urmat momentul conferirii treptei preoției diaconului Pop Daniel, moment în care corul și întreaga biserică au cântat la unison „Vrednic este!”. La sfârșit, tânărul preot a mulțumit soției, familiei și tuturor celor care l-au însoțit pe parcursul formării sale.
Născut în localitatea Rus, jud. Maramureș, părintele Daniel Pop a urmat școala cu clasele I-VIII în localitatea Dumbrăvița, Maramureș. Studiile liceale le-a urmat în cadrul Grupului Școlar Aurel Vlaicu din Baia Mare – profil Filologie – Teologie. În anul 2012, a finalizat studiile universitare în cadrul Facultății de Teologie Greco Catolică, Departamentul Blaj, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca. După finalizarea studiilor, a activat ca și cântăreț bisericesc în parohiile „Sfântul Anton” și „Bunavestire” din Baia Mare. A fost hirotonit diacon pe data de 15 august 2017, de către Preasfințitul Vasile Bizău, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1671, Ultimul acces: 2020-09-28 10:38:10

»  S-a încheiat Anul Sfânt al Milostivirii în Eparhia Greco-Catolică de Maramureș (2016-11-20)

 Închide 

S-a încheiat Anul Sfânt al Milostivirii în Eparhia Greco-Catolică de Maramureș

[2016-11-20]
20.11.2016, Baia Mare (Catholica) - Vineri, 18 noiembrie 2016, a avut loc, la biserica „Sfânta Maria din Baia Mare”, întâlnirea anuală a preoților din Eparhie. Sfânta Liturghie a început la ora 11:00 și a fost celebrată de Preasfințitul Vasile Bizău împreună cu 130 de preoți de pe teritoriul Eparhiei. Au participat numeroși credincioși, care au avut ocazia să treacă pentru ultima dată prin Poarta Sfântă a Milostivirii de la această biserică, întrucât celebrarea a marcat și încheierea Anului Jubiliar al Milostivirii în Eparhia noastră.
Cu toate că anul în care creștinii au fost îndemnați de Papa Francisc să sporească acțiunile de milostivire a luat sfârșit, Preasfințitul Vasile i-a îndemnat pe toți cei prezenți la celebrare „să rămână și pe mai departe milostivi precum este Tatăl”. „Sfântul Părinte Papa Francisc, în bula de convocare a Jubileului Milostivii ne îndemnă ca la sfârșitul acestui An Jubiliar să aducem mulțumire Preasfintei Treimi pentru toate harurile pe care le-am primit în acest an… Și noi am fost cu siguranță atinși de harul lui Dumnezeu, care ne îndemnă să fim milostivi precum este Tatăl, să avem acest curaj și forță interioară de a fi creștini ai lui Hristos, de a prelungi în timp și în spațiu misiunea lui”, a spus Preasfințitul Vasile în cadrul predicii.
Ierarhul a mulțumit Bunul Dumnezeu pentru toate manifestările care au avut loc în acest An al Milostivirii în Eparhia noastră, precum nopți de rugăciune, zile de reculegere, pelerinaje la Porta Sfântă: „Toate acestea sunt semne că ne înscriem în acest parcurs al dorinței de la întrupa ceea ce este esențial în Evanghelie: iubirea față de Dumnezeu și manifestarea ei între noi și între toți semenii noștri, pentru ca împărăția lui Dumnezeu să crească”, a afirmat Preasfințitul. După Sfânta Liturghie deschisă publicului, preoții au participat la conferința dedicată Sfintei Scripturi, ținută de pr. Ioan Laurențiu Costin, iar pr. Angel Zareczki (vicar pentru laici) le-a prezentat anumite chestiuni organizatorice în ceea ce privește evenimentele care vor completa următorul an pastoral. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2068, Ultimul acces: 2020-09-28 10:38:10


Nr. vizualizări:4470
Data ultimei vizualizări:2020-09-28 10:38:10
Data actualizare:2011-10-09 12:23:16
Data încărcării:2011-10-09 12:23:16
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:15
Fotografi:Horațiu Nacu: 8, Dan Deva: 4, Nelu_Pozaru: 2, Aurel Ciobotariu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-10-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40
Contor: 120

Din lateral
Foto: Dan Deva

Data: 2012-07-26
Contor: 73

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 33

Vedere generală
Foto: Horațiu Nacu

Data: 2015-10-23
Contor: 22

Vedere de ansamblu
Foto: Aurel Ciobotariu

Data: 2011-10-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40
Contor: 39

Din lateral
Foto: Dan Deva

Data: 2012-07-26
Contor: 52

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2011-10-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40
Contor: 51

Intrarea principala
Foto: Dan Deva

Data: 2011-10-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40
Contor: 52

Fecioara Maria
Foto: Dan Deva

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 32

Vedere parțială
Foto: Horațiu Nacu

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 23

Printre copaci
Foto: Horațiu Nacu

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 21

Nava bisericii
Foto: Horațiu Nacu

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 13

Pe lângă blocuri
Foto: Horațiu Nacu

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 24

Turnul bisericii
Foto: Horațiu Nacu

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 17

Printre obstacole
Foto: Horațiu Nacu

Data: 2013-02-27
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 19

Turnul bisericii
Foto: Horațiu Nacu