Augustin :: Schitul Duminica Sfintilor Romani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Duminica Sfinților Români
Augustin
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Augustin
Comună:Augustin
Județ:Brașov
Cod poștal:507151
Persoană de contact :Monahia Mihaela Guraliuc
Telefon :0741... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-ardealului.ro
www.primariaAugustin.ro
www.judBrasov.ro
www.prefecturaBrasov.ro
Hram:Duminica Sfinților Români, Înalțarea Domnului
Detalii:Schitul Augustin a fost infiintat in 2006, pe locul unei foste vetre monahale distruse de generalul Bukow. Pana acum, asezamantul cuprinde o biserica de lemn si o casa monahala.
Alte informații:2 vietuitoare, viata de obste.
Acces: DE60 pe ruta Brasov-Maierus, apoi se urmareste indicatorul spre schit prin localitatea Apata-Augustin (50 km N din Brasov) ;
Știri despre biserică:

»  Schitul Augustin și-a sărbătorit hramul. Mitropolitul Ardealului prezent la eveniment (2017-05-27)

 Închide 

Schitul Augustin și-a sărbătorit hramul. Mitropolitul Ardealului prezent la eveniment

[2017-05-27]
de Andrei Pau

În ziua praznicul Înălțării Domnului, Schitul Augustin din județul Brașov și-a sărbătorit la hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Slujba a fost săvârșită în altarul de vară al lăcașului de cult.
Din soborul slujitor au parte: Alexandru Petrica, duhovnicul schitului, protosinghelul Iosif Bozga și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox Dumitru Stăniloae.
La hramul din acest an al schitului, aflat pe Dealul Mănăstirii, au participat pelerini din Transilvania și Maramureș, credincioși din satul Augustin, precum și maici de la mănăstirile din Arhiepiscopia Sibiului, notează site-ul oficial al Mitropoliei.
În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre importanța praznicului Înălțării Domnului în viața Bisericii.
La final, a avut loc expoziția de icoane pe sticlă intitulată Icoane de Augustin. Acestea au fost realizate în Parohia Augustin, în cadrul unor ateliere organizate de preotul paroh Antonio Aroneasa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 901, Ultimul acces: 2019-08-21 22:34:24

»  Slujire arhierească la Schitul Augustin, jud. Brașov (2016-06-12)

 Închide 

Slujire arhierească la Schitul Augustin, jud. Brașov

[2016-06-12]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat sâmbătă, 11 iunie 2016, Sfânta Liturghie în altarul de vară al schitului din apropierea localității Augustin, județul Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Din soborul slujitor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Macarie Țuțul, duhovnici și ieromonahi de la așezăminte monahale din eparhie, precum și slujitori ai sfintelor altare de la parohiile apropiate.
Schitul Augustin este un loc de rugăciune pe care a rânduit Dumnezeu să-l instituim aici, într-un loc unde a lipsit viața monahală. Înălțarea Domnului este praznicul ocrotitor al schitului pentru că este cel mai potrivit hram pentru acest loc binecuvântat, aflat la înălțime, pe un deal de unde se poate privi frumusețea împrejurimilor, exprimând înălțimea spirituală la care sunt chemați credincioșii prin rugăciunile acestor nevoitori. Sunt puțini, dar vrednici și râvnitori, încercând să țină flacăra credinței și a rugăciunii, atrăgând brașoveni și alți oameni dimprejur. Unii vin permanent, devenind ctitori și binefăcători, alții vin în duminici sau la praznice și hram. De aceea am ținut să prelungim hramul în această perioadă de după prăznuire a Înălțării Domnului. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe acești nevoitori și să primească truda și jertfa lor și mai ales rugăciunea lor pentru binele tuturor credincioșilor din localitățile apropiate, pentru binele Bisericii și a neamului noastre, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.
În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Răzvan Hașcău a fost hirotonit diacon.
O veche vatră monahală
Schitul Augustin este situat pe “Dealul Mănăstirii”, un loc aflat la granița dintre județele Brașov și Covasna, unde a existat cu secole în urmă un așezământ monahal, distrus la 1762, de generalul Bucov.
Ne bucurăm că ne-a ajutat Dumnezeu să ajungem și anul acesta să sărbătorim hramul acestui schit aici, pe dealul acesta binecuvântat de Dumnezeu și sfințit prin rugăciunile părinților care s-au nevoit aici în urmă cu sute de ani. Aici a existat o mănăstire care a funcționat până în jurul anului1760 și care a fost dărâmat de stăpânirea din acea vreme din Transilvania. Dar cu voia lui Dumnezeu, pentru locul acesta și pentru cei care au viețuit și viețuiesc aici și pentru credincioșii din apropierea acestei mănăstiri s-a reînființat în 2007, cu rânduiala lui Dumnezeu arătată prin oameni iubitori de Dumnezeu, de Biserică, de credință și de neam”, a spus duhovnicul schitului, protosinghelul Iosif Bozga.
La final, credincioșii au adus cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1453, Ultimul acces: 2019-08-21 22:34:24

»  Liturghie arhierească la Schitul Augustin (2013-06-09)

 Închide 

Liturghie arhierească la Schitul Augustin

[2013-06-09]
Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica vindecării Orbului din naștere la altarul de vară al Schitului “Duminica Tuturor Sfinților ” din apropierea localității Augustin, județul Brașov, după cum ne-a transmis Ștefan Mărculeț.
Grupuri de credincioși din comunitățile apropiate de așezământul monahal au participat la Sfânta Liturghie, alături de obștea de maici condusă de egumena Mihaela Guraliuc. În soborul de preoți s-au aflat exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Visarion Joantă, stareți și duhovnici de la așezăminte monahale din județul Brașov și slujitori ai sfintelor altare din parohiile învecinate. O mare parte din credincioșii veniți la Augustin s-au împărtășit cu Sfintele Taine la slujba religioasă, iar răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodox㠓Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.
Slujba religioasă a fost oficiată cu doar câteva zile înainte ca obștea mănăstirii să prăznuiască hramul bisericii de lemn, lăcaș de cult închinat “Înălțării Domnului”. Așa cum s-a împământenit deja în ultimii ani, grupuri de pelerini urcă la Schitul Augustin în duminici și marile sărbători, pentru a se ruga în acest loc sfințit și pentru a se reculege. Pelerinii veniți de mai departe nu au lipsit nici la liturghia arhierească din această duminică.
În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu le-a explicat pelerinilor sensurile profund duhovnicești ale minunii săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos asupra orbului din naștere la scăldătoarea Siloamului.
“Orbul din naștere s-a întâlnit cu Omul numit Iisus, așa cum Îi spunea Mântuitorului și Acesta i-a făcut o minune de care nu mai auzise vreodată. Și totuși, orbul nu L-a văzut pe Mântuitorul după vindecare. A avut posibilitatea să vadă doar lumea încojurătoare, care i-a fost contrară și nu s-a bucurat că el a primit darul acesta. Pentru ca minunea să fie deplină, Mântuitorul iisus Hristos, văzând că orbul vindecat este respins de mai marii sinagogii, s-a apropiat de el și l-a întrebat dacă el crede în Fiul lui Dumnezeu. Apoi S-a descoperit acestuia ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Mântuitorul n-a săvârșit minunea pentru popularitate, ci în mod deplin pentru cel vindecat. Întâi i-a deschis ochii trupului și apoi cei ai sufletului, pentru ca să-l câștige deplin”, a subliniat Părintele Mitropolit.
Mulțumirile din partea obștii au venit prin cuvântul părintelui duhovnic Iosif Bozga, iar sărbătoarea s-a încheiat cu ocolirea bisericii și stropirea acesteia cu apă sfințită.
Schitul Augustin este situat pe “Dealul Mănăstirii”, un loc mirific aflat la granița dintre județele Brașov și Covasna, tărâm pe care a existat cu secole în urmă un așezământ monahal, distrus la 1762, de generalul Bucow. Pe locul unde a existat Sfântul Altar, credincioșii au așezat o cruce de lemn, profanată în perioada comunistă. Pe 20 mai 2007, IPS Mitropolit Laurențiu a așezat piatra de temelie pentru acctuala biserică de lemne, târnosită în Duminica a VI-a după Paști din anul 2010. La Augustin s-au mai construit între timp un corp de chilii și altarul de vară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3003, Ultimul acces: 2019-08-21 22:34:24

»  Duminica a VI-a după Paști la Schitul Augustin, Brașov (2013-06-08)

 Închide 

Duminica a VI-a după Paști la Schitul Augustin, Brașov

[2013-06-08]
Schitul „Duminica Sfinților Români” din localitatea Augustin, județul Brașov va îmbrăca în Duminica a VI-a după Paști, la 9 iunie 2013, haine de sărbătoare.
Grupuri de pelerini din localitățile învecinate și chiar de mai departe, credincioșii, împreună cu mai mulți preoți, monahi și monahii, se vor afla pe străvechea vatră monahală pentru a participa la liturghia arhierească oficiată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.
Biserica Schitului Augustin din Protopopiatul Rupea a fost sfințită duminică, 9 mai 2010, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Lăcașul de cult poartă hramul "Înălțarea Domnului" și este prima biserică a schitului înființat pe locul unde, cu secole în urmă, a existat o mănăstire. Mănăstirea de la Augustin a fost distrusă în 1760, pe locul ei fiind așezată o cruce, profanată în timpul perioadei comuniste. Locul a rămas cunoscut ca "Dealul mănăstirii". Pe 20 mai 2007, IPS Mitropolit Laurențiu a pus piatra de temelie pentru o biserică de piatră. Între timp s­au construit aici un corp de chili și biserica de lemn.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2978, Ultimul acces: 2019-08-22 00:44:16


Nr. vizualizări:3246
Data ultimei vizualizări:2019-08-21 22:34:25
Data actualizare:2016-03-24 10:09:00
Data încărcării:2011-09-24 10:21:16
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:3
Fotografi:Constantin Banciu: 3

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON E8800
Contor: 160

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON E8800
Contor: 116

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON E8800
Contor: 145

Interior
Foto: Constantin Banciu