Mahmudia :: Biserica Sf. Nicolae de vara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae de vară
Mahmudia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox de rit vechi
Localitate:Mahmudia
Comună:Mahmudia
Județ:Tulcea
Cod poștal:827130
Telefon :0751... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.psse.ro, www.mahmudia.ro, www.cjTulcea.ro, www.prefecturaTulcea.ro
Preot:Cristian Dănuț Tănase, Marian Chitic
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Prima biserică creștină ridicată în Dobrogea, după ocuparea ei de către turci, în care se slujea în limba româna și era autorizată de stăpânirea otomană, a fost cea construită în Mahmudia de către membrii fam. Gâscă.
Pisania noii biserici: ”Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului și împreună cu lucrarea Sf. Duh ziditu-sa acest Sf. Lăcaș cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” in anii 1972-1973. Lucrările de construcție au fost desăvârșite cu osteneala PC Preot Paroh Ciocănel Gheorghe și cheltuiala enoriașilor și a altor credincioși precum și cu ajutorul bănesc al Sf. Arhiepiscopii. Între anii 1984-1986, acest Sf. Lăcaș s-a împodobit cu pictura nouă în tehnica fresco de către pictorul Enache Aftene din Galați și cu catapeteasmă nouă cu râvna și osteneala credincioșilor din parohie. Toate acestea au fost făcute în timpul IPS Dr. Antim Nica Arhiepiscop al Tomisului și Dunării de Jos, paroh fiind Pr. Prodan V. Grigore. ”
Alte informații:Biserica este construită sub forma de cruce cu o singură turlă iar pictura a fost realizată de Enache Aftene din Galați folosind tehnica „fresco”. Ca obiecte de patrimoniu biserica deține o salba din fracțiuni de mahmudele (bani turcești) .
Știri despre biserică:

»  Mahmudia: PS Visarion a liturghisit la hramul bisericii „Sf. Nicolae de var㔠(2017-05-10)

 Închide 

Mahmudia: PS Visarion a liturghisit la hramul bisericii „Sf. Nicolae de vară”

[2017-05-10]
de Iulian Dumitrascu

Biserica din localitatea Mahmudia, cu hramurile Aducerea moaștelor Sf. Nicolae sau Sf. Nicolae de vară, și-a serbat în 9 mai 2017 ocrotitorul spiritual.
PS Visarion a oficiat Sfânta Liturghie, în prezența numeroșilor credincioși, a transmis Pr. Cons. Cultural Felix Neculai.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța sărbătorii acesteia pentru întreaga lume creștină și în mod special despre cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în evlavia poporului român.
La finalul slujbei, Episcopul a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe Pr. paroh Cristian Dănuț Tănase, iar apoi a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii și eroii satului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1434, Ultimul acces: 2020-08-04 12:24:44


Nr. vizualizări:2399
Data ultimei vizualizări:2020-08-04 12:24:44
Data actualizare:2014-09-09 07:21:07
Data încărcării:2011-09-22 12:30:36
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0