Sannicolau Mare :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Sânnicolau Mare
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Sânnicolau Mare
Județ:Timiș
Adresa:strada 9 Mai
Cod poștal:305600
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.bru.ro/lugoj/, www.sannicolau-mare.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Detalii:Construită în jur de 1902.
Știri despre biserică:

»  Hirotonire de preot la Sânnicolau Mare (2017-08-28)

 Închide 

Hirotonire de preot la Sânnicolau Mare

[2017-08-28]
Hirotonire în Eparhia de Lugoj
28.08.2017, Lugoj (Catholica) - În Duminica a XII-a după Rusalii, la 27 august 2017, cu ocazia vizitei din parohia greco-catolică de Sânnicolau Mare, Preasfințitul Alexandru Mesian a acordat taina Sfintei Preoții diaconului dr. Sergiu Soica. În fața bisericii parohiale, Preasfințitul Alexandru a fost întâmpinat de pr. Marius Pârvu, protopop de Sânnicolau Mare, tânărul diacon Sergiu Soica și preoții veniți la acest eveniment, aflăm din materialul de pe BRU.ro.
Sfânta Liturghie arhierească a fost celebrată de PS Alexandru, în jurul altarului aflându-se: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj; pr. Marius Pârvu; pr. Flavius Jurca, protopop de Sarmisegetuza; pr. Atanasie Muntoni, însoțit de fratele Anastasie, de la Mănăstirea Frații Sf. Cruci din Giroc; pr. Alexandru Ploștinaru, Vicar judecătoresc al Eparhiei de Lugoj; pr. Dumitru Crișan, paroh la Comloșu Mare; pr. Ardelean Narcis, paroh la Șanovița; pr. Traian Tămaș, asistent spiritual la Spitalul Dunărea din Viena; pr. Vasile Țânțaș, paroh la Vadu Criș; și diaconul Soica Sergiu. La acest eveniment au participat autoritățile locale din Sânnicolau Mare, prin viceprimarul Radu Ștef, respectiv Ovidiu Ștefănescu, primarul comunei Comloșu Mare, dar și pr. Marius Podereu, protopop ortodox de Sânnicolau Mare.
Originar din Comloșu Mare, Sergiu Soica a absolvit în anul 2004 Facultatea de Teologie Greco-Catolică, departamentul Oradea, secția Teologie Pastorală, obținând licența în teologie. În perioada 2004-2005 a urmat cursurile de masterat în Istoria Bisericii Române Unite, tot în cadrul facultății mai sus amintite. Titlul lucrării de dizertație a fost: „Desființarea Bisericii Greco-Catolice”. La 8 februarie 2013, la Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, Sergiu Soica și-a susținut teza de doctorat cu titlul: „Biserica Greco-Catolică din Banat. 1945-1965”, obținând calificativul „summa cum laude”.
Este căsătorit și locuiește împreună cu familia în localitatea Comloșu Mare. A predat istorie și religie la Școala Generală Comloșu Mare, județul Timiș. La ora actuală predă un curs de Istoria Bisericii Române Unite studenților de la Oradea din cadrul departamentului Teologie Pastorală. Deține un bogat portofoliu editorial, publicând 17 cărți, numeroase articole și studii pe tema istoriei Bisericii Greco-Catolice în perioada regimului comunist, pornind de la documente aflate în arhiva CNSAS și alte arhive naționale, dar și arhive ecleziastice.
Preasfințitul Alexandru l-a felicitat pe tânărul preot, pe părinții lui, pe soția sa. L-a încredințat ocrotirii Preacuratei Fecioare Maria și i-a reamintit că face parte dintr-o Biserică martiră care a dat mărturie de credință în Dumnezeu și Biserica Sa. Părintele nou hirotonit a mulțumit pentru acest mare dar Bunului Dumnezeu, Preacuratei Fecioare Maria, Ierarhului, preoților concelebranți. A mulțumit și celor de față care au fost alături de el. La final, i-a binecuvântat pe cei prezenți, pe fiecare în parte. Pr. Soica Sergiu va fi secretar protopopial la Sânnicolau Mare.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 962, Ultimul acces: 2020-04-09 02:27:16


Nr. vizualizări:1781
Data ultimei vizualizări:2020-04-09 02:27:16
Data actualizare:2019-03-06 16:06:21
Data încărcării:2011-06-02 21:58:14
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Google Street View: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-03-06
Contor: 13

Vedere de ansamblu
Foto: Google Street View